Wędka Jaxon Harmony Tele Carp 3,6m cw:50-100g - op

/ 17 odpowiedzi
Witam,
co sądzicie o tej gruntówce. Czy wytrzyma na karpie do ok. 10kg. Czy inne ryby z gruntu tez mozna na nią łowić?
nanus

Witam 

Kolego odpuść sobie wędkę teleskopową na karpie , jak piszesz masz zamiar łowić okazy 10 kg, z tańszych wersji wędki na karpie to mogę ci polecić Daiwa Black Window lub Anaconda Base najlepiej wedki dwuskładowe , pozdrowienia i połamania kija byle nie na kolanie.

(2012/02/23 20:50)

tomek815

10 kg to max waga karpi jakie wystepują w lowisku na ktorym bede lowil. Przeważnie są to ryby w zakresie 2-7kg. Ale nigdy nie wiadomo co podejdzie w danej chwili. (2012/02/23 21:08)

u?ytkownik16117

Teleskop łatwiejszy w transporcie ale odpuść sobie,przemyśl i zastanów sie na jakąs wedką nasadową,najlepiej w 2 składzie a jak nie to 3 skład ale teleskop sobie daruj

(2012/02/23 21:22)

KROPA000

Teleskop łatwiejszy w transporcie ale odpuść sobie,przemyśl i zastanów sie na jakąs wedką nasadową,najlepiej w 2 składzie a jak nie to 3 skład ale teleskop sobie daruj

Teleskopy są łatwiejsze w transporcie, wędka Jaxon Harmony Tele Carp są dobre i dosyć wytrzymałe na co najmniej 6 KG ryby pisze o tym bo mój kolega ma też takie wędziska. (2012/02/23 21:30)

poszukiwaczsandacza

ja mam tą wędkę tylko, że wersję "carp" (3 częściowa). Jest to wędka nie do... (2012/02/23 21:56)

jaxon23

Ponownie widzę że koledzy rozważają zakup wędziska z serii Harmony... i ponownie namawiam do zmiany zdania... Harmony to SZKLAKI... przy rybach które opisujesz mogą nie zdawać egzaminu.Nie lepiej pomyśleć o jakiejś węglówce...np. heavy-feeder do 150 gr ? Wędka o lepszej pracy i możliwość zastosowanie w innych metodach połowu :)
Nie ma co oszczędzać na tych paru złotych... a i przyjemność wędkowania jest inna.
Pozdrawiam (2012/02/24 10:59)

u?ytkownik16117

Tak jak mowi JAXON23 szklaki juz powoli wychodzą z użycia wiec pomyś na jakimś kijem węglowym a napewno nie pożałujesz,może sie okazać ze beda wieksze karpie i bedziesz muszial zmieniać sprzet,wiec lepiej odrazu zajnwestuj coś lepszego. (2012/02/24 11:39)

viper1986

Znam tą wędkę i szczerze odradzam jej zakup: fatalna jakość wykonania, rękojeść pokryta łatwo niszczącym się materiałem, do tego marne przelotki. Jeśli koniecznie ma to być teleskop to polecam wędki Mistrall z serii Navigator Tele Carp. Naprawdę dobra wędka w stosunku jakość - cena.  (2012/02/24 12:32)

viper1986

Znam tą wędkę i szczerze odradzam jej zakup: fatalna jakość wykonania, rękojeść pokryta łatwo niszczącym się materiałem, do tego marne przelotki. Jeśli koniecznie ma to być teleskop to polecam wędki Mistrall z serii Navigator Tele Carp. Naprawdę dobra wędka w stosunku jakość - cena.  (2012/02/24 12:32)

kargul

sam chciałem kuopic karpiówke niedrogo ostatnio miałemw  ręce harmony ten właśnie model i NIE POLECAM beznadzieja blani i segmenty obite jakby po kamieniach nią tłukli za to kupiłem cantare jaxona 3.30 30-90g polecam;) (2012/02/24 14:45)

u?ytkownik60174

Mój znajomy takim kijkiem rzucał z ciężarkiem 80g i mu się zrobił 4-skład  :D. Nie polecam (2012/02/24 16:06)

zachariasz94

Ja mam Cantare spining i nie nazekam wyjelem na  niego najlepsze ryby (2012/02/24 17:33)

tomek815

To jaką wędkę na karpia byście polecali do 100zł. Wiem ze teleskopy nie ciesza sie najlepsza opinia ale niestety zmuszony jestem kupic wlasnie teleskop. Co byscie polecili?? (2012/02/24 17:56)

kafarus

Witam. Ja również nakłaniał bym Cie do zainwestowania w coś lepszego. Na swój zestaw karpiowy (kij, kołowrotek, plecionka) odkładałem prawie rok czasu, ale było warto. Wcześniej używałem, podobnie jak Ty, tanich zestawów i długo nie mogłem sie przełamać do inwestycji w coś droższego, ale taki zestaw posłuży ci z pewnością o wiele dłużej, przyjemność z holu ryby jest nieporównywalna, no i ryba po takim (sprawnym) holu nadaje się do wypuszczenia w dobrej kondycji! Nie będę celowo wymieniał marki sprzętu, bo znowu posypie się krytyka że płaci się za firme a nie jakość, ale myśle że za ok 250-300 zł można już kupić naprawde porządne wędzisko i koniecznie dwu, EWENTUALNIE trzy składowe. Pozdrawiam (2012/02/25 13:49)

szczawik1984

Zgadzam się z przedmówcą. Nie będę tu polecał jakiejś marki bo ilu wędkarzy tyle opinii. Choć zakochany jestem w metodzie odległościowej to czasem jadę i na karpie. Naprawdę warto odkładać dłużej a kupić wędzisko z większego przedziału cenowego. nie wiem na jakim łowisku będziesz łowił ale poszukaj czegoś 360 cm o krzywej ugięcia 3,00 lbs, to takie uniwersalne na początek i będzie odpowiadało ciężarze rzutowemu wędziska harmony o którego pytasz. (2012/02/26 01:06)

u?ytkownik16322

Widzę koledzy że co wpis to inne zdanie.Oprócz mojego Dragona z karpiówek teleskopowych mam starego wysłużonego Kormorana .Oczywiście cw. jest w tym wypadku najważniejsze.Ale dziadek Kormoran nigdy mnie nie zawiódł.Bo pamiętajmy jeszcze o kołowrotku,żyłce i haczyku a przede wszystkim o łowisku ( warunki ) i holu.Bo nie sprzęt łowi ryby a człowiek jak mawiał mój śp.wujek. Z poważaniem Julian.
Ps. Za mniej niż 150 zł to porządnego karpiowego teleskopu się nie kupi. (2012/02/26 08:52)

czeslaw241

Witam, u kogo można opłacić kartę w Rawie mazowieckiej? (2022/09/30 10:15)