Wędka i przynęty na klenia

/ 3 odpowiedzi

Witam!

Mam pytanie bo złowiłem w swojej karieże niewiem może 2 klenie i to tak przypadkiem chciałbym się dowiedzie jaki kij i jakie przynęty są skuteczne na tą rybe.

Prosze o rady ;)

kaban

Ja złowiłem ich sporo i polecam (łowię na podgórskich rzekach) kije dość lekkie o cw od 2 do 14g ,a długość jak dla mnie 2,70 jest ideałem choć czasami 2,40 też jest w sam raz. Jest sporo fajnych kijaszków w ofertach wielu firm ,ale z zasady konkretnego nie polecam. Ewentualne pytania proszę kierować na priv. (2012/05/25 17:02)

JOPEK1971

Witam!

Mam pytanie bo złowiłem w swojej karieże niewiem może 2 klenie i to tak przypadkiem chciałbym się dowiedzie jaki kij i jakie przynęty są skuteczne na tą rybe.

Prosze o rady ;)

To zależy gdzie łowisz i na co głównie reagują klenie.Temat o tej rybie jest długi i szeroki jak Wisła.

(2012/05/25 17:12)

bazyl9095

ja łowie na wisłoku na odcinku 4 ... dzis złapałem 7 kleni  od 30 cm do ok 45 cm.   złapałem je na małą obrotówke z jaxona ... powiem szczeze ze wszystkie klenie jakie złapałem to własnie na ta jedna blaszke i nie wymieniił bym jej za nic , nie chciał bym jej tez pozegnac na jakims kozeniu ,gałezi ,jakim kolwiek zaczepie .. na ta blaszke zamiezam pobic rekord klenia ktury wynosi 52 cm ... :D  ...... takrze obrotółwki z jaxona prosze smiało zakupic i wybrac sie na wisłok jezeli ma sie taka mozliwosc . a naprawde sa piekne okazy . pozdrawiam wszystkich wedkafrzy . ;) (2012/07/16 20:39)