Pierwszy spinning na okonie i szczupaki. | ||
kacperski5350 Witam. Chciałbym zacząć swoją przygodę ze spinningiem. Co polecacie na początek ? Mam zamiar łapać jakieś okonki ( do 1kg) i trochę większe szczupaczki (tak do 5kg). Mam do wydania około 200zł więc był bym wdzięczny jak ktoś by mi zalinkował kij i kołowrotek ( i najlepiej jeszcze plecionkę, bo jest ona o wiele wytrzymalsza od zwyczajnej żyłki, 200zł jest tylko na kij i kołowrotek, plecionka nie wlicza się w limit ). | ||
#670836 | wysłano: 2013/08/03 07:53 | |
---|---|---|
bluehornet http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=szukajforum&fraza=Pierwszyspinningnaokonieiszczupaki |
utworzono: 2013/09/08 10:57Jaki spinning -szczupak ,okoń | Post został dodany w grupie: | |
sz302 Jaki spinning wybrac do łowieni szczupaków i okoni . Wędkuje woblerami i gumami przeważnie łowię na Warcie. Intereseuje mnie spinning z cienkim blankiem. |
Jacek to jaką gramaturę wybrac ??
Jakaś uniwersalna? Czy chcesz konkretnie wędkę na okonie, czy wędkę na szczupaka. Co będziesz traktował jako przyłów okonia czy szczupaka? Jezioro? Duża czy mała rzeka?
(2013/09/08 15:10)Musisz szukać coś z Daiwy w modelu exceler starszym niż 2013r masz na pewno w ugięciu ładną parabolę. Cw nie większe niż 35/270-300cm. Idź do sklepu weź w rękę wędkę i zobacz która ci lepiej pasuje, dłuższa czy trochę krótsza. Do tego kołowrotek wielkości 3000. Czasami jak wędka za bardzo leci do przodu trzeba dobrać troszkę cięższy kołowrotek.
(2013/09/08 17:06)