RZeczny spinning tylko 2 metry to sie niezle namachasz a o kleniach to raczej zapomnij. . Ja lowie takim 2.70 i jest za krotki dla mnie. Syn lowil dzisiaj na harmony teletravel i nie narzeka 30 uklejek zlapal.
:):)
(2012/09/23 20:34)Potrzebuję wędki do rzecznego spinningu o długości ok 180- 2m oraz cw do -8 lub 1-10 itp. Będę nią łowił głównie klenie, pstrągi, okonie, jazie i czasami zdarzy się maks 40 cm szczupaczek;D
Potrzebuję wędki do rzecznego spinningu o długości ok 180- 2m oraz cw do -8 lub 1-10 itp. Będę nią łowił głównie klenie, pstrągi, okonie, jazie i czasami zdarzy się maks 40 cm szczupaczek;D
Na łódkę ? Bo innego zastowania tak krótkiego kija nie widze
łowię w małej rzece czasami szerokość jest 5 m a czasami nawet 2 m!! Co myślicie o tej wędce paprochowej?Inspiral Micro Spin 1.90m 2-8g
Ludzie wy mu podajecie nie potrzebne rady. Na pewno kij o 30-25 g jest za mocny na pstrąga, klenia czy okonia wystarczy maks 15 g i długość ok. 2,7/3m, na zarośnięte rzeki 2,1-2,4m. Cw na pewno wystarczy nie jedną rybę wyholować nawet szczupaka który będzie miał 1m. Tyle z mojej strony.