Witam. Chciałem zapytać doświadczonych spiningistów czy ten kijek będzie dobry na wody stojące? Głównie łowię przynętami gumowymi o cieżaże do 20g. Główne gatunki ryb to szczupak sporadycznie sandacz.
Z brzegu łowią i na 2,10 i na 2.40 i nie ma jednoznacznej reguły jaka długość kija.Każda pliszka swój ogon chwali.Spokojnie tym kijem połowisz.Tylko za bardzo nie przekraczaj cw (2018/03/21 19:15)
Nie znam tej wędki ale śmiało połowisz. Długość jest kwestią upodobań jak zauważył Mateusz.Sam ostatnio łowię z brzegu na kije 2.05 czy nawet 1.98 m.Tak lubię chociaż czasem trzeba sięgnąc po dłuższy kij.Po parametrach patrząc to taki kij uniwersalny.Na łódce też powinien być z niego pożytek. (2018/03/21 20:36)
Nigdy nie łowiłem sprzętem DAM. Raczej znam ich produkty od strony przynęt. Firma z tego co wiem ze stażem w branży dłuższym niż którakolwiek z naszych. W końcu marka b. znana a jak jest z jakością? Pewnie nie gorzej niż u konkurencji ale może taką opinie już zostawię komuś kto z ich wędek korzystał. (2018/03/24 16:31)