Wasze woblery na garbusy ?

/ 12 odpowiedzi / 2 zdjęć
Witam. Moje pytanie jest proste, mianowicie jakich uzywacie woblerow na garbusy, ewentualnie obrotowki. 
kaban

Nie wiem po co to pytanie skoro w swoich wypowiedziach na forum polecasz hornety Salmo. Jeśli chodzi li tylko o ten gatunek to na pierwszym miejscu postawiłbym gumki (wszelkiej maści i kształtu) a potem obrotówki i cykady. Konkretnego modelu nikt nie jest wstanie ci podać abyś po przybyciu na łowisku miał branie za braniem (a jeżeli tak to ściema). (2012/08/27 15:52)

Draq

Salmo Hornet SDR 5cm GFP, YD, D
Hornet 2,5cm gt, blue dace, hgs
Slider 5s GT, rr, rhp
HRT pop 6cm 6g (2012/08/27 15:54)

Profesor

Polecam wobki Bonito 2,5 cm i 3,5 cm są super łowne (2012/08/27 19:42)

grisza-78

Salmo,Dorado,Bonito i wiele,wiele innych.Na fotce przykład;) (2012/08/27 19:58)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

sienik

Kaban to ze polecam te woblerki nie oznacza ze nie warto zobaczyc na co inni maja dobre wyniki (2012/08/27 22:18)

u?ytkownik112920

Witam.Moja odpowiedź będzie równie prosta jak specyficzne  pytanie . Przede wszystkim co kolega ma na myśli pisząc " garbusy " ?  Era okoni , które łowiłem regularnie w niemałych ilościach / 25-40 cm / na duże kopyta relaxa  zakończyła się wraz ze zmarnotrawieniem / wielkie ukłony dla skurw..... z PZW / zbiornika Mietkowskiego . Teraz przy okazji spacerów z psem / wzdłuż Odry - Blizamowice k. Wrocławia /  rekreacyjnie bawię się w wyławianie garbusów / 5 - 15 cm / na plemniki ( twisterki Mister&Twister 1-2 cm - z główką 2 g ,/ jak z łowię z bocznym trokiem to nie używam obciążenia / stosując żyłkę o przekroju 0,10 mm ) no i czasami / akurat przed wczoraj / zdarza się niespodzianka jak na załączonym obrazku  / 42 cm 1,20 kg pozdr. 

(2012/08/28 09:34)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

PanciOxD

Na zdjęciu widać że Okoń także zdziwiony :)
Gratulacje tez chciałbym mieć to szczęście . (2012/08/28 21:43)

maverick314

Ja mam kilka woblerów na okonia ale szczerze jeszcze ich nie wypróbowałem dlatego że ja głównie łowie na paprochy,obrotówki i tak naprawdę to ciężko jest powiedzieć na jakie woblery będzie brał okoń.Wiem tylko jedno że okoń jest kanibalem więc ja używam np.paprochów w ubarwieniu podobnych do okonia i sprawdza się to czasem.Ale i tak należy próbować z innymi kolorami bo nigdy się nie wie na co weźmie okoń :-)
(2012/08/31 11:46)

karolpolawiacz

ja na wobler nie łowie ale obrotówki polecam 
nr 1 to mepps aglia 2 srebrna
nr 2 dragon ag classic 1 kolor pasiak 
te modele na na rzekę  polecam a na jezioro to predatory
  (2012/08/31 14:01)

maciek-kurowski

Kilka ładnych sztuk złowiłem na Dorado Invadera w kolorze niebieskim czy UglyDuckly redhead. Najbardziej i tak spisują się gumy Mikado Fishunter i kopyta Relaxa w kolorach uklejkowych lub perła.Tak naprawdę, ilu wędkarzy tyle opinii. Musisz próbować na różne sposoby.  (2012/09/05 18:51)