Wasza ulubiona rybka
utworzono: 2011/11/23 19:31
CześćMaciek czy Ty chcesz żebym zaślinił cały laptop?Ja raczej nie muszę pisać ale jest to karp i amur :-)Janusz JKarp [2011-11-24 08:07]
Drapieżna-troć,sandacz,okoń (jeśli łowił bym więcej tych ryb to na 2 miejscu byłby sum ;-) )
Biała-karaś,płoć
A konsumpcyjne:
[2011-11-24 08:54]
Tak :) Brzana jest i biała i drapieżna.
Brzana nie jest zaliczana do drapieżników tak jak inne karpiowate. Jedyny typowy drapieżnik z rodziny karpiowatych to boleń i to dopiero jako dorosły osobnik.
a co z kleniem? - ktory tez staje sie mocnym drapieznikiem?
[2011-11-24 09:01]
Taaaak Macieju zgadzam się w 100%! najbardziej będzie mi smakowała podczas sobotniej zabawy Andrzejkowej...
[2011-11-24 09:24]
Brzana nie jest zaliczana do drapieżników tak jak inne karpiowate. Jedyny typowy drapieżnik z rodziny karpiowatych to boleń i to dopiero jako dorosły osobnik.
Jakim mocnym drapieżnikiem? Do końca życia żre również rośliny, a nie tak jak boleń wyłącznie ryby. [2011-11-24 09:36]
Jakim mocnym drapieżnikiem? Do końca życia żre również rośliny, a nie tak jak boleń wyłącznie ryby.
Owady i chrzasze rowniez. Jedna z lepszych przynet na bolenia na ZS jest chrabaszcz (oczywiscie w okresie kiedy sie "roi" :) ).
[2011-11-24 10:13]
Jakim mocnym drapieżnikiem? Do końca życia żre również rośliny, a nie tak jak boleń wyłącznie ryby.
Owady i chrzasze rowniez. Jedna z lepszych przynet na bolenia na ZS jest chrabaszcz (oczywiscie w okresie kiedy sie "roi" :) ).
Racja, to też jakieś "mięso", ale nie żre roślin jak kleń. [2011-11-24 12:24]
Koledzy, ale troszkę zbaczacie z tematu wątku. Jaka jest Wasza ulubiona rybka, a nie co ulubionego je rybka:) [2011-11-24 16:08]
jak slinotoku,to nie mozesz sobie zlapac ,czy z zamrazarki wyciagnac i usmarzyc???:)
[2011-11-24 18:12]
Moje to:1. Garbus2. Pstrąg potokowy3. KleńMoim zdanie najbardziej wtajemniczone rybki [2011-11-24 18:53]
Dawid, to nic innego, jak najzwyklejsze płocie :) Takie niby nic, zwykła płoć, a jakie one są pyszne. Do nich gesty dip czosnkowy, świeży, chrupiący chleb, szklanka zimnego piwa i można umierać ...:) Każda niemal smażona ryba jest pyszna. Ja nie przepadam tylko za flądrą i turbotem. [2011-11-24 19:09]
Tak potwierdzam Mastiff Płoć też lubię ale zrobioną w szybko warze z dodatkami ziołowymi i czosnkiem Paluszki lizać Ale Okoń z Majerankiem też cudeńko,
[2011-11-24 19:17]tak właśnie myślałem, że to płotki :)
Nawet nie mów, bo mi ska robisz... :)
No co Ty.. Flądra jest pyszna.!
Ja najbardziej lubię fladrę z nadmorskich ryb, mógłbym w kółko jeść fladrę, świeżutką ładnie przypieczoną i na niej roztapiające się masełko.. coś pięknego..... mm..:))
[2011-11-24 19:59]
A na wszelkiego rodzaju imprezach, świętach, grupowych spotkaniach z gastronomią, to najbardziej lubię łowić śledziki w każdej postaci, do czystej "łódki". [2011-11-25 11:26]