Amurek na bałwanka 14mm squid truskawka podczepione pływaczkiem 10mm squid octopus :)
No amurek fajny, również gratuluję ;) Ps. Zbyniu 17,30kg
Piotr jednak to nie wina braku zainteresowania, po prostu dużo osób myślało że watek jest zablokowany :)
Piotr jednak to nie wina braku zainteresowania, po prostu dużo osób myślało że watek jest zablokowany :)
Janusza nie widać i Prezesunio się obraził chyba. Ja to cienki jestem, to dlatego nie wstawiam i mało fotogeniczny, że tak powiem hahahaha. Zacząłem łowić na swoje kulki i pierwsze testy wyszły pomyślnie. Brak otrutych karpi i pies przeżył, to znaczy, że nie jest źle ;))). Piotrek prosił mnie żebym nie łowił na swoje, bo szkoda ryb, ale nawet coś złowiłem więc jestem zadowolony.... ;)))))
No amurek fajny, również gratuluję ;) Ps. Zbyniu 17,30kg
Piotrek trza mu było dać dwie kule więcej i nowy PB :)))
Z dzisiejszej nocki dwa karpiki - 4,65kg i 5,15 kg. To już siódmy i ósmy z tego sezonu, wszystkie jeden sort. Nie mam pojęcia dlaczego nie biorą większe. Zbiornik był zarybiany karpiem wiele lat więc na pewno większe pływają. Zakładam i po dwie duże kulki na włos ale bez zmian.Tę wodę odkryłem w zeszłym roku ale i wtedy brały tylko takie maluchy. W zeszłym roku łowiłem z rzutu ok 80m od brzegu (płytka zatoka przy trzcinach). W tym roku z wywózki troszkę dalej, na 2 metrach, ale bez zmian. W wodzie jest dużo naturalnego pokarmu w tym małży, wychodzi na to że nie interesują je kulki. No nic sezon się jeszcze nie skończył, mam nadzieje że znajdę receptę na dobranie się do tych największych :)
Z dzisiejszej nocki dwa karpiki - 4,65kg i 5,15 kg. To już siódmy i ósmy z tego sezonu, wszystkie jeden sort. Nie mam pojęcia dlaczego nie biorą większe. Zbiornik był zarybiany karpiem wiele lat więc na pewno większe pływają. Zakładam i po dwie duże kulki na włos ale bez zmian.Tę wodę odkryłem w zeszłym roku ale i wtedy brały tylko takie maluchy. W zeszłym roku łowiłem z rzutu ok 80m od brzegu (płytka zatoka przy trzcinach). W tym roku z wywózki troszkę dalej, na 2 metrach, ale bez zmian. W wodzie jest dużo naturalnego pokarmu w tym małży, wychodzi na to że nie interesują je kulki. No nic sezon się jeszcze nie skończył, mam nadzieje że znajdę receptę na dobranie się do tych największych :)
No to powodzenia FELIPE. W końcu wejdzie coś dużego, a może zmiana miejsca by pomogła... Jednak łączysz jakoś nowe obowiązki z łowieniem :)
Dzięki, a co do zmiany miejsca to niedługo chyba będzie bo zainteresowanie coraz większe :(
Z drugiej strony ja gdziekolwiek usiądę to zestawy położę tam gdzie chcę, tylko denerwuję wszechobecna inwigilacja :)
Łączyć pasję z rodzinnymi obowiązkami się udaje bo żona wyrozumiała, choć na razie dłuższe zasiadki niż jedna noc odpadają.
pozdrawiam(2014/07/06 11:10)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zbynio nikt się nie obraził ale kompletny brak czasu i za....... w pracy nawet nie ma czasu na rybki za bardzo chociaż w ten weekend udało się wyskoczyć ale brały same małe rybki jeden karpik 3,4kg i dwa amury 3 i 4,1kg temat śledzę na bieżąco ale na tel. w pracy. Wszystkim oczywiście gratuluję ładnych rybek i owację na stojąco za nowe PB Piotrka. A miałeś obawy że czasu nie będziesz miał na rybki a tu proszę jakie kabany:)
Zbynio nikt się nie obraził ale kompletny brak czasu i za....... w pracy nawet nie ma czasu na rybki za bardzo chociaż w ten weekend udało się wyskoczyć ale brały same małe rybki jeden karpik 3,4kg i dwa amury 3 i 4,1kg temat śledzę na bieżąco ale na tel. w pracy. Wszystkim oczywiście gratuluję ładnych rybek i owację na stojąco za nowe PB Piotrka. A miałeś obawy że czasu nie będziesz miał na rybki a tu proszę jakie kabany:)
Wiem, wiem, że się nie obraziłeś. Taki tam żarcik, ale skuteczny, bo napisałeś ;))). Wczoraj byłem na chwilę, ale cisza jeśli chodzi o karpie :(. Piotrek się uczy, a jak łowi co ;). Pozdrawiam :)
śmiej się śmiej dobiorę się i do tych dużych, wszystko w swoim czasie :) ;)
Ja zdecydowanie większe, może nie aż takie ale typ modelki mnie brzydzi ;)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
mój pierwszy amurek w tym roku 7,8 kg kukurydza na włosie 5 ziaren
zdięcie robione przednim aparatem bez flesza niestety sam byłem na kulaski solara tez wziął ale 5,5 lepsze efekty daje kuku na włosie ostatnio weszło 5 karpi od 5,3 do 6,4 kg i wszysktie na kuku