Wasz rekordowy karp lub amur
utworzono: 2013/07/02 20:00
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
W tym wątku dyskutujemy o rekordowych karpiach i amurach, wędkarstwie karpiowym i ciekawostkach z tym związanych. Zdjęcia mile widziane.
[2013-07-02 20:00]
U mnie 3 ostatnie nocki bez brania ( 22/23.06, 28/29.06 i 29/30.06 ) :-( , kolejna zasiadka około 48h (jak nic nie wyskoczy) w czwartek 4.07, mam nadzieję że coś się ciekawego wydarzy bo od 14 czerwca nie miałem karpia na macie.
[2013-07-02 00:00]
Ja jutro wyskoczę zanęcić i posiedzę do północy, a w piątek siadam na nocce, kolejną planuję z niedzieli na poniedziałek o ile dostanę urlop, już mnie w domu nosi :)
[2013-07-02 17:55]
CześćNo to nabyłem drogą kupna dwa Peny Affinity LC 8000 :-)))Dwa razy na rybkach i jeszcze nie napiszę, że są super ;-) bo nie wypada po dwóch razach tego robić.Idealny nawój żyłki, idealny hamulec, cena hm...Tylko jeszcze nie wiem jak działa ten Quick Drag bo sygnałki milczą jak zaklęte.JK [2013-07-02 18:19]
Ja jutro wyskoczę zanęcić i posiedzę do północy, a w piątek siadam na nocce, kolejną planuję z niedzieli na poniedziałek o ile dostanę urlop, już mnie w domu nosi :)
Ja dziś byłem dosypać papu a jutro chyba pojedziemy zobaczyć czy wyżerają bo to przestaje być śmieszne :) żeby przez 3 nocki nie było brania, na ostatniej około 48h zasiadce miałem piękny widok 1-2 godziny przed odjazdem, około 5m od położenia zestawu piękny karp + 15kg wyskoczył pionowo metr nad lustro wody, coś pięknego, widziałem to bardzo dokładnie bo akurat patrzyłem w te miejsce, żeby człowiek mógł takie coś przewidzieć i to sobie nagrać :)
[2013-07-02 19:01]
Ja dziś byłem dosypać papu a jutro chyba pojedziemy zobaczyć czy wyżerają bo to przestaje być śmieszne :) żeby przez 3 nocki nie było brania, na ostatniej około 48h zasiadce miałem piękny widok 1-2 godziny przed odjazdem, około 5m od położenia zestawu piękny karp + 15kg wyskoczył pionowo metr nad lustro wody, coś pięknego, widziałem to bardzo dokładnie bo akurat patrzyłem w te miejsce, żeby człowiek mógł takie coś przewidzieć i to sobie nagrać :)
No i się kręcą bo mają papu, więc prędzej czy później musi się coś dziać na wędkach,
ale wiem, z każdej zasiadki chce się wracać z tarczą.
[2013-07-02 21:52]
Może przez ta pogodę nie pobierają tak jak powinny :), niestety w czwartek i w piątek jak bedę nad wodą nadają upały po + 30 stopni :(Ja jutro wyskoczę zanęcić i posiedzę do północy, a w piątek siadam na nocce, kolejną planuję z niedzieli na poniedziałek o ile dostanę urlop, już mnie w domu nosi :)
No i się kręcą bo mają papu, więc prędzej czy później musi się coś dziać na wędkach,
ale wiem, z każdej zasiadki chce się wracać z tarczą.
[2013-07-02 22:51]
CześćMaluszek ale liczy się sztuka :-)My dwa dni na wodzie PZW i tylko w nocy kleń.Na poprzedniej zasiadce w łowisku były jakieś duże ryby ale nie chciały współpracować niestety.JK [2013-07-03 10:36]
Dokładnie liczy się sztuka, znam takich co mogą sobie nawet o takim tylko pomarzyć :))), będą i większe, cierpliwości. Gratuluję karpika i postawy ( mata ) :))) ;)
[2013-07-03 14:08]
Cześć jestem początkującym karpiarzem i mam pytanko.
Używacie jakiś dipów do kulek? daję to sporę efekty?
Pozdrawiam :)
[2013-07-03 15:32]
Mate właśnie zamówiłem większą bo ta malutka ostatnio kolega złowił takiego 15,5kg i przy ważeniu wystawał łep i ogon :) wogólę w ten weekend połapane trochę było ja miałem dwa strzały, ten na zdjęciu i dużo większy się wypioł bo w nocy za bardzo pobalowałem i sygnałki mnie nie mogły dobudzić :) po dłuższej chwili znajomy przybiegł do wędki ale spioł się po krótkiej walce niestety :)
[2013-07-03 16:10]
Gratulacje. Ja byłem dziś, ale nie doczekałem się brania. Mogłem sobie tylko pooglądać spławy karpii, a było ich aż 5 :) ta pogoda chyba tak na nie wpływa i coś czuję, że dluuugo sobie poczekam na jakiekolwiek branie :) [2013-07-03 17:43]
Ja byłem na Chańczy od soboty ale tylko jako osoba towarzysząca niestety nikt nie miał brania ale miejsce też nie było za ciekawe bo kładli zestawy przy samym spadzie z 5,8m do 7,5m. Jak pływałem z echem żeby poznać trochę zbiornik to znalazłem fajne wypłycanie z prawie 8m na 2,3m ale nie osiągalne z brzegu na którym byliśmy a widać było, że rybki tam są. Ja się teraz szykuje na weekend na małą gliniankę jutro jadę sypnąć co nieco. [2013-07-03 20:44]
Nocka z 2 na 3 lipca= 2 karpie po 3 kg i moj personal best jak narazie amur 91cm i 8,10kg. :) [2013-07-03 22:02]
Cześć jestem początkującym karpiarzem i mam pytanko.
Używacie jakiś dipów do kulek? daję to sporę efekty?
Pozdrawiam :)
używamy :), warto dipować kulki zwłaszcza latem i jesienią gdy w wodzie jest już dużo zapachów ( zielsko itp.)
[2013-07-03 22:33]
Mate właśnie zamówiłem większą bo ta malutka ostatnio kolega złowił takiego 15,5kg i przy ważeniu wystawał łep i ogon :) wogólę w ten weekend połapane trochę było ja miałem dwa strzały, ten na zdjęciu i dużo większy się wypioł bo w nocy za bardzo pobalowałem i sygnałki mnie nie mogły dobudzić :) po dłuższej chwili znajomy przybiegł do wędki ale spioł się po krótkiej walce niestety :)
duża mata to podstawa ale do ważenia dużych karpi powinniście sobie kupić worek do ważenia bo ważąc karpia w macie można mu zrobić krzywdę........
[2013-07-03 22:34]
Ja wróciłem właśnie z nad wody, byliśmy z pontonem zobaczyć czy karpie wyjadają kulki, na dnie nie było nawet sztuki :)
[2013-07-03 22:38]