Warta Koło - Konin
utworzono: 2012/03/16 13:20
Dziś w końcu się przełamałem :)Boleń 55cm 1,5kg i szczupak 55cm 1kg obie ryby na thrilla 7.Był jeszcze jeden trochę większy boleń ale zaczął wierzgać przy podbieraniu a że nie chciałem mieć kotwicy w reku to wykorzystał okazję i zwiał :/ [2012-05-19 21:12]
musze tam kiedys uderzyc na ryby bo w okolicy Koła coraz mniej wody i ryb chyba tez bo ostatnio na spinning bardzo słabo.
[2012-05-20 18:38]
a że nie chciałem mieć kotwicy w reku to wykorzystał okazję i zwiał :/
ja jak złowiłem tego bolenia 80 cm to przy odhaczaniu ryby nie zachowałem ostrożności (złapałem kotwice ,,gołą łapą") ryba się rzuciła i efekt był taki że jeden grot kotwicy utkwił mi w palcu. Musze przyznać że kotwice zastosowane w wobku Thrill są naprawde ostre a zadzior doskonale spełnia swoją rolę bo musiałem użyć naprawdę dużej siły żeby wyciągnąć kotwice w palca.
[2012-05-21 07:49]
To widzę że w okolicy wszyscy łowią na thrile :) ale cóż taki wybór mamy w sklepach.A rozmiar jaki? Bo ja na 9 nie miałem jeszcze nawet brania, 7 dużo lepsza. [2012-05-21 14:39]
ja mam rozmiar 7 .
9 wydaje mi sie za duza. w necie kupiłem jeszcze 2 woblery Siudaka(ciekwy jest bezsterowiec) ale narazie nie bylo specjalnie okazji na nie połowić narazie katuje thrilla póki go nie strace w zaczepach
[2012-05-21 15:15]
Wczoraj i dziś bardzo słabe brania na feeder – jedynie dziś gapiora 26cm – nie wspomnę już o wczorajszym dniu – nic na haczyku! Jedynie bardzo ładnie w niedziele zerował boleń – wiec wykorzystałem ten moment – wiec na wędce miałem piękny okaz – przepuszczam 70 cm – niestety przechytrzyła mnie ta rybka – ale dla takiej walki warto uprawiać ten sport! Pozdro!
[2012-05-21 22:34]Witam.
Moja absencja na forum i na rybkach wynika z pobytu poza Kołem mianowicie siedzę we Wrocławiu u narzeczonej. Na rybki wybiorę się dopiero w przyszłym tygodniu wracam w niedzielę. Owczarki wspominałeś coś o smolnikach powiem tak, nie lubię jeździć na niesprawdzone zbiorniki a nie słyszałem żeby ktoś tam coś łowił. Prawdopodobny plan następnego wypadu na ryby przewiduję, że będzie to "kanałek" ewentualnie Warta. Jeśli chodzi o wartę muszę poszukać nowego miejsca bo w starym zrobiło się zbyt płytko. Rozmawiałem ostatnio z kolegą mówił, że na Warcie w końcu płoć się ruszyła po tarle więc sądzę, że warto znaleźć miejscówkę na rzece.
Pozdrawiam
[2012-05-22 14:20]
Mam pytanka co do Salmo Thrila używacie pływających czy tonących i czy na bolenia jakieś przypony czy coś stosujecie? Pozdrawiam
[2012-05-22 20:36]
kolego bill nie zauważyłem na warcie aby płocie brały ale widziałem jak obok kolega sumika ponad 3kg złapał w 2godzinki od strony dzieraw . ja próbowałem na wszystko i tylko wpadaja mi na razie mizerne okonie wszyscy jeżdzą teraz ok 5rano na rybki lub po 18. bo w ciagu dnia totalne zero [2012-05-24 21:34]
jestem codziennie na rekonesansie nad Wartą bo czekam na leszcze i tak przy okazji podpatruje kolegów obok co bajki mi wymyslaja jakie ryby złapali .ostatnio jednemu zwróciłem nawet uwage jak przechwalał sie ze złapał bolenia pod wieczór na dole obok mojego stanowiska niestety jak pod koniec rozmowy powiedziałem mu że siedziałem tam do pózna w nocy i jego nie widziałem <a było tam kilku znajomych zapaleńców >to az głupio mu sie zrobiło że taka bajke mi wymyslił aby pogadać [2012-05-24 21:39]
wczoraj na Warcie jeden mały szczupak (30-40 cm) woda bardzo niska ogolnie robi sie nie ciekawie
[2012-05-29 10:25]
kolego bill pospiesz sie bo linki biorą kolega obok też złapał tylko troszkę mniejszego. a wczoraj ja nic a sąsiad 2 małe szczupaki [2012-05-29 23:24]
Witam jutro rusza sezon na sandacza, łowi je ktoś w okolicy Koła? U mnie słabiutko z tą rybą. Kiedyś jeszcze chyba w latach 90 trafiał się dość często na spinning ale był mały i bardzo mały. O złowieniu wymiarowego to nawet rzadko słysze. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby metody no i co z wynikami. Pochwalcie się.
[2012-05-31 13:43]
Jak z braniami ?? okolice Konina. Chodzi mi o leszcza, płoć itp z gruntu(feeder) [2012-05-31 17:32]