ryba jest :) ale nie chce się złowić :) jutro jadę na nocke. zdam relacje z wyprawy.
Wykupiłem w tym roku pierwszy raz bez ulgi na wody nizinne zapłaciłem 160zł i na razie nie kupuję na jeziora (wolę kasę na sprzęt wydać) :D a na Brdowie ponoć kiepsko z rybą tak słyszałem.
No to jadę na rzekę Warta (konin) jutro zdam relacje
ok czekamy na fotki
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
ok czekamy na fotki
nastawiałem się na leszcza. jednym haku białe, na drugim jedna rosówka i sumik 50cm się złowił. oczywiście trafił do wody . byłem zdziwiony, że na koszyczek sumik.
ok czekamy na fotki
nastawiałem się na leszcza. jednym haku białe, na drugim jedna rosówka i sumik 50cm się złowił. oczywiście trafił do wody . byłem zdziwiony, że na koszyczek sumik.
gratulacje
Jak zwykle, w tygodniu pogoda była całkiem możliwa do wędkowania, a na weekend jak zwykle tragedia.
koledzy mam pytanie stosuje moze ktorys z was koledre do zanety bo zastanawiam sie na proporcja ile jej dodac do zanety ze by nie wystraszyc ryb bo po zmieleniu czuc ja w domu dobra godzine
koledzy mam pytanie stosuje moze ktorys z was koledre do zanety bo zastanawiam sie na proporcja ile jej dodac do zanety ze by nie wystraszyc ryb bo po zmieleniu czuc ja w domu dobra godzine
Kolędra bardzo dobry dodatek na wiosenną płoć.Dodawaj nie więcej niż 5% góra 10%.Mi najlepiej płotka wchodziła jak łączyłem 5% kolędry i 5% nostrzyku,no i oczywiście konopie.A co do sumów to też byłem zdziwiony gdy na początku kwietnia trafiłem takiego ok. 1,5m.Martwi mnie tylko że jeżeli już się pobudziły ,to w maju zanim zacznie się na nie sezon pseudo wędkarze będą je łowić na ciężkie gruntówki z rosuwką .A powiedz coś takiemu to odburknie że łowi leszcze.