Zaloguj się do konta

Walory kulinarne jazia.

utworzono: 2015/05/01 15:40
martino 1971

Dawno temu na naszym forum pytałem się Was wędkarze o walory kulinarne jazia. Zdania były podzielone, ale w ostatni wekend udało mi się pochwycić fajne dwa jazie takie w okolicach 45 i 40, jeden zamrożony a drugi pięknie sprawiony prawie filety, pokrojony w dzwonka i usmażony. Stwierdzam, że rybka jest naprawdę smaczna nie dorównuje okoniowi czy nawet leszczowi tj. moje zdanie, ale oceniam ją na 4+ . Ale smaki to rzecz naprawdę indywidualna, pozdrawiam Tych którzy doceniają walory smakowe ryb. Ps. zdjęcie rybek jest we wpisie zbiornik Żywiecki. [2015-05-01 15:40]

ogtw

Zgadzam się. [2015-05-01 16:18]

wirefree

Nie jst najgorszy ale duzo osci .  [2015-05-01 16:40]

Sith

Ja jednak wolę halibuta, a ze słodkowodnych lina.
Generalnie nie jadam ryb złowionych przez siebie, wszystkie wracają do swojego domku... Może następnym razem złowię je już większe...
[2015-05-01 17:03]

ulspin

Jaź smaczny czy nie -NIE [2015-05-01 19:04]

Mi nie podchodzi. [2015-05-01 19:09]

pmizera87

Nie wiem, bo zawsze je wypuszczam. A czy to prawda, że jaź ma różowe mięso, które zawsze wygląda jak niedosmażone? [2015-05-01 22:07]

Za białą rybą nie przepadam ale jaź na tym polu prezentuje się naprawdę dobrze. Choć te ości u mniejszych osobników psują zabawę.
[2015-05-01 22:43]

robban

To , filety czy dzwonki ? Bo , jedno z drugim nie idzie w parze :) 
[2015-05-01 23:05]

Sith

(...) pięknie sprawiony prawie filety, pokrojony w dzwonka (...)


[2015-05-02 05:43]

martino 1971

Ale się czepiacie oczywiście zbitka słowna a usmażyłem dzwonki tylko co większe ości wyjmowałem. Pewnie zaraz ktoś napisze ooo to już filetowanie haaa.

[2015-05-04 15:18]

Bernard51

Ale się czepiacie oczywiście zbitka słowna a usmażyłem dzwonki tylko co większe ości wyjmowałem. Pewnie zaraz ktoś napisze ooo to już filetowanie haaa.

Tu nie chodzi o czepianie się czyichś smaków, podobnie jest z ziemniakami są tacy co im smakuje "bronka" a ja jednak zjadam " Belarozę" i też sobie chwalę.
[2015-05-04 19:17]

Dos equis xx

smaczny [2015-05-04 20:50]

nazarek

ościsty [2015-05-05 01:12]

dawidfe

udało mi się pochwycić fajne dwa jazie takie w okolicach 45 i 40, jeden zamrożony

Kurde, na co biora te zamrozone? jeszcze nigdy nie zlapalem, a fajnie by bylo, nie trzeba czyscic

[2021-09-25 19:36]

jabberwokie86

udało mi się pochwycić fajne dwa jazie takie w okolicach 45 i 40, jeden zamrożonyÂ
Kurde, na co biora te zamrozone? jeszcze nigdy nie zlapalem, a fajnie by bylo, nie trzeba czyscic

Pojęcia nie mam, ale coś czuję, że kurier wiezie do Ciebie Złotą Łopatę;) [2021-09-25 21:51]

kaban

Pytanie jak dla mnie cokowiek dziwne... . [2021-09-26 09:55]