Wahadłówka ABU Salar Sweden 7g 1/4 OZ

/ 10 odpowiedzi / 3 zdjęć
Znalazłem wahadłówkę jak w temacie. Wygląda na solidną robotę. Ktoś miał styczność z tą przynętą ewentualnie coś więcej o niej wie?

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

aldente

To Abu Svängsta Salar. Wyprodukowana jeszcze w Szwecji. Stara błystka, dobra na drapieżniki zarówno w morzu jak i w wodach słodkich. Po pwnym czasie produkcję przenieśli na Tajwan i zamiast napisu Sweden, pojawił się napis Made in Taiwan. Fabryka Abu w Svängsta ma się dobrze i produkuje nadal pierwszej klasy sprzęt wędkarski na każdą rybę i do każdej metody. Jest drogo..:-)) (2016/09/26 12:09)

aldente

Nie wiem, dlaczego zdjęcie zapisuje się do góry nogami. Obracałem je u mnie na pulpicie i w oryginalnym folderze i obojętnie jak bym zdjęcia nie kopiował, to zapisuje się tu do góry nogami. Mimo to postanowiłem je pozostawić. (2016/09/26 12:22)

SlawekNikt

Bardzo proszę kolego aldente. (2016/09/26 12:40)

aldente

eee...no Kolego...elegancko teraz....:-)) dziękuję (2016/09/26 14:21)

luxxxis

To zaje....ta blaszka na moich wodach,podobnie jak Toby z ich stajni,klasyki aż trzeszczy....Gdy został mi ostatni Salan to okazało się że sandacze z j.Sumin walą w nią bez opamiętania,potrafiłem godzinę trenować zaczep na 10m głębokości aby tylko jej nie zerwać.....Raz się nie udało i siemasz witek.....Zamówione w necie następczynie okazały się tylko lichymi podróbkami ,niby podobne,niby też Abu ale jakieś małe żółte rączki pozbawiły je duszy...Wachadełko Toby natomiast dawało mi potoki raz za razem,po zerwaniu i netowym kupnie sytuacja była jak wyżej---lipa,mój "toby" był z miedzi a te nowe z mosiądzu i domieszek,różnica w pracy---kolosalna . (2016/09/26 19:28)

aldente

Salary oryginalne ze Szwecji można ustrzelić na jebaju ...za około 16 euronów. Mają różną gramaturę. (2016/09/26 21:50)

Jakub Woś

Dzięki Panowie za informacje.  Znalazłem ją w morzu Jońskim. Kotwica zardzewiała, że rozsypywała się w rękach a blacha po przemyciu pastą do zębow jak nowa. Szukałem w google. Znalazłem kilka sztuk na srzedaż z dopiskiem "vintage" w cenach podobnych jak podał aldente. Trochę mnie to zastanowiło. Chyba pójdzie w ramkę skoro to już unikat :) (2016/09/27 19:40)