Zaloguj się do konta

W nocy - porady

utworzono: 2010/06/04 16:53
bolton

chcialbym prosic was koledzy o podpowiedzi odnosnie wedkowania w nocy wybieram sie na moja pierwsza nocna zasiadke i tak sie zastanawiam czy rozni sie czyms taka zasiadka od zasiadki w dzien jesli tak prosze o jakies porady? nie musze chyba mowic ze chodzi mi o lowienie karpia zbiornik to sredniej wielkosci staw okolo 2 moze 3metrow gleboki
[2010-06-04 16:53]

bolton

[2010-06-04 16:59]

withanight88

jak dla mnie rózni sie tylko tym ze nic nie widać, jednak ma to swoj urok . Zaraz po przyjedzie trzeba sie dobrze zorganizowac, rozłozyc sobie sprzet tak zeby niczego nie podeptac gdy zapadnie zmrok. Hol ryby jest nieco cięzszy bo wszystko tzreba robic na wyczucie, ale jak patrze na zdjecie ktore dodales nie powinno byc tragedii - zbiornik ładny , bez widocznych zaczepów. [2010-06-04 18:04]

gusto

dokładnie tak jak przedmówca napisał,wszystko na swoim miejscu tak żebyś wiedział gdzie co jest poza tym ciepłe ubranie ,herbata bez wzmacniaczy,parasol najlepiej duży wędkarski.Powodzenia
[2010-06-04 18:37]

Grucha80

Tak jak koledzy ci już pisali dobrze się zorganizować żeby nic puzniej nie szukać,Coś ciepłego bo po 2 w nocy robi się zimno.Ja przeważnie łowie w nocy i jest super .Pozdrawiam. [2010-06-04 19:34]

withanight88

moge Cie jeszcze przed jedna rzeczą ostrzec, mianowicie rano jak bedzie switac i słonce będzie sie pokazywac, moze byc Ci bardzo zimno , tym bardziej jak sie zdrzemniesz:) chyba ze tylko ja tak mam ?:) dodam, ze to nie kac:) [2010-06-04 21:14]

no i wes jeszcze latarke tez moze sie przydac
[2010-06-04 21:37]

bolton

dzieki wszystkim za rady ;) ( wez latarke,poukladaj sprzet itp;))to raczej oczywiste hihi ale i tak z gory dziekuje napewno skorzystam z wasych rad ;)
[2010-06-04 22:37]

dzieki wszystkim za rady ;) ( wez latarke,poukladaj sprzet itp;))to raczej oczywiste hihi ale i tak z gory dziekuje napewno skorzystam z wasych rad ;)

no takie oczywiste to niejest ja juz widzialem wszystko sam nieraz niesprawdzilem baterj od latarki no i w nocy trzeba bylo troche sie napocic z naprawa zestawu lub innymi ciekawymi przypadkami w nocy wez jeszcze ze soba znicz jest super oswietli ci troche stanowisko no i bedziesz lepiej widzial wedki polamania kija
[2010-06-05 10:41]

bea

Z tym zniczem to super sprawa. Kiedyś byłem na jakimś akwenie gdzie wszyscy wędkarze mieli poustawiane znicze przy wędkach. Widok i wrażenia nie zapomniane, a przy okazji bardzo pomocne.
Poza tym na nocce zawsze używam grubszej plecionki, większych haczyków i większych przynęt.
[2010-06-05 11:27]

bolton

dzieki wam za rady dzis ruszam o 17.40 chce jeszcze polowic z powieszchni przed zmrokiem jutro napisze w tym temacie o wynikach wiec do jutra koledzy
[2010-06-05 13:53]

Sniper64

Cześć kup też taką Świecę przeciwko komarom! Trochę pomoże...:) ,ja byłem dzisiaj  o 1.30 na sandałach...owszem brały ale takie do 40cm.. łam kije kolego
                                                                                  Pozdrawiam:)
[2010-06-05 14:38]

bolton

No wiec koledzy nocka zaliczona rady wasze sie przydaly mysle ze mozna ta noc zaliczyc do udanych choc karpia nie bylo ale pobawilismy sie z leszczami braly od 6wieczor do 8 na kule wodna potem od 2w nocy do rana na method feeder wszystkie od 1,5kg do 3 kg wiec bylo ok jeszcze raz dzieki jutro znow na rybki hihi
[2010-06-07 11:16]