Zaloguj się do konta

W marcu jak w garncu

utworzono: 2012/03/06 19:55
marek-debicki

Jak mówi stare porzekadło "w marcu jak w garncu"…

Na stronie Nadleśnictwa Solec Kujawski, znalazłem ciekawy dział „ Pory roku - co w przyrodzie piszczy”. Myślę sobie, że warto czasami i na takie strony zerknąć, tym bardziej, że nasze łowiska bardzo często graniczą, sąsiadują, a nawet są położone pośród lasów państwowych. Poszczególne pory roku też mocno zaznaczają swoje działanie i na tym obszarze. Na początek zerknijmy do materiału   „ Przedwiośnie - Przyroda w miesiącu Marcu” -   http://bit.ly/wXcfO9

[2012-03-06 19:55]

ala-b

Pierwsze szpaki  i dzikie kaczki już się pojawiły. [2012-03-08 17:51]

mielec

U mnie dzikie kaczki były całą zimę:):) szpaki się już grupują i skowronka już słyszałem parę razy od poniedziałku:):) ale jeden wiosny nie czyni:) Tylko patrzeć na przylot gęsi:):):) Może i boćki już powinny się pojawiać:):))
[2012-03-08 21:04]

Draq

To u mnie widzę już zaawansowana wiosna w przeciwieństwie do innych :) Ptaki to już w połowie lutego śpiewały gdy ja sobie rybki łowiłem. Czaple też już są. Podobno znajomy słyszał klekot łabędzia na polu.
[2012-03-08 21:09]

mielec

To u mnie widzę już zaawansowana wiosna w przeciwieństwie do innych :) Ptaki to już w połowie lutego śpiewały gdy ja sobie rybki łowiłem. Czaple też już są. Podobno znajomy słyszał klekot łabędzia na polu.

Ciekawe ptaki masz. Czaple u nas zimowały, nie było zbyt ostrej zimy, hmmm a co do klekotu łabędzia to ciekawy ten łabędź:)::)
[2012-03-08 21:14]

Diablo

Ciekawe ptaki masz. Czaple u nas zimowały, nie było zbyt ostrej zimy, hmmm a co do klekotu łabędzia to ciekawy ten łabędź:)::)

:) 10/10
[2012-03-08 22:05]

Artur z Ketrzyna

A ja na Mazurach, to tylko tych kwiatków wypatruję. Później to już z górki będzie.
[2012-03-08 22:28]

stan-ż

Na te klekoczące łabędzie to trzeba będzie mocno uważać. [2012-03-09 10:29]

wywrota

Na te klekoczące łabędzie to trzeba będzie mocno uważać.

Mogą kończyny poobgryzać......

[2012-03-09 16:30]

Draq

O boże co ja napisałem :D :D Miałem na myśli bociana oczywiście
[2012-03-09 21:51]

mielec

O boże co ja napisałem :D :D Miałem na myśli bociana oczywiście

Uwierz mi, że znajomy na pewno nie słyszał klekotu bociana na polu.
[2012-03-09 22:04]