W jaka pore dnia na szczupaka?

/ 5 odpowiedzi
Koledzy w jaką pore dnia wybrac sie na szczupaka ,czy lepij z rana albo z wieczora? Brania na sztuczne przynety leprze sa wcoagu dnia, macie jakis dobry sposób ?
Mephiel

Obecnie gdy dni nie są już tak ciepłe jak np. we wrześniu szczupak potrafi żerować cały dzień. Nie ma sensu stawiać się nad wodą o godzinie 4 czy 5 gdy temperatura waha się w granicach 0 stopni. Pozdrawiam. (2010/10/24 17:33)

kaban

Listopad za pasem i jak wspominał poprzednik szanse na brania możemy mieć cały dzień.Osobiście lubię dni pochmurne,z zachodnim niżem i słabym wietrzykiem(to mój ideał ale warunków atmosferycznych na łowisku wybrać się nie da)wtedy miałem najlepsze dniówki. (2010/10/24 18:02)

kamillo8110

Szczupak o tej porze bierze cały dzień, więc jak chcesz jechać rano czy wieczorem to nie ma rużnicy;)

(2010/10/24 18:27)

Manolo8

Zgadzam się z Kolegą kaban, mogę dodać że są też dni gdzie można biczować wodę przez cały dzień i na tym samym łowisku szczupak intensywnie żeruje przez pół godziny jednego dnia o godzinie 9, a następnego dnia o 12 po mimo że wiatr, ciśnienie, poziom wody, temperatura, przynęty są takie same. Miałem ostatnio takie brania wędkując z kolegą na łodzi, pierwsze trzy rzuty i dwa szczupaki, podobnie kolega i do końca dnia nawet puknięcia, następnego dnia po trzech godzinach rzucania nic i nagle w kilkanaście minut mamy po komplecie. (2010/10/24 21:04)

jarek30

to jak piszą to zależy  gzie chcesz łapać szczupaki jakie maja warunki  na każdym łowisku o inej porze biorą (2010/10/24 23:14)