Jeszcze raz polecam film "Sekrety tyczki", znajdziesz go TU. Więcej o zanętach i ich przygotowaniu nie ma chyba w żadnym filmie. Pozdrawiam. (2012/05/24 21:39)
Dałem namiary na film, mam go na swoim chomiku, ale to nie znaczy, że nie można go pobrać z innych stron. To nie ja kasuje za ten transfer, więc sorry... poza tym film ten w oryginale kosztuje 50zł, więc 2 zeta to chyba nie jest jakiś ogromny wydatek nie? (2012/05/26 14:07)
Należy najpierw odpowiedzieć sobie na pytanie po co daje się glinę.Powodów jest kilka;obciążenie zanęty,żeby szybko spadała na dno.Sklejenie jej żeby uciąg wody jej nie wymył za szybko.Ale chyba najważniejszy powód to pomaga utrzymać ryby w łowisku.Jeżeli rzucisz kulę zanęty bez gliny to to rozpadnie się bardzo szybko ryby ją szybko zjedzą i odpłyną.Jeżeli dodasz glinę w proporcji 1:3 bo tak się najczęściej stosuje,przy czym jedna część to zanęta,to ryby poświęcają dużo więcej czasu na na jej zjedzenie a przez to dłużej utrzymują się w łowisku.Ciągle donęcając małymi porcjami można je utrzymać długo.To tak w ogólnych zarysach. (2012/05/29 21:42)