Zaloguj się do konta

Uwaga na pułapki związane z porozumieniami na 2012

utworzono: 2012/02/06 20:02
SUMIENIE

Jak to zwykle bywa - nowy rok to zawsze nowe kłopoty. Chciałbym ostrzec wszystkich tych , którzy mają zamiar wedkowac na wodach okręgu KIELECKIEGO. Zachęcam do zapoznania  się z treścią zawartą na stronie PZW Tarnobrzeg a potem PZW Kielce i wnioski wyciągnijcie sami. Ja jestem po rozmowie z dyrektorem jednego i drugiego okręgu i powiem krótko "cuś tu nieeegra". Jutro może będzie cos więcej, a na razie nie radzę bo można się zdziwić i to bardzo!!!!!!!!!!!!!! [2012-02-06 20:02]

SUMIENIE

Witam, zgodnie z wczorajsza zapowiedzią - poaje co ustaliłem:

Aby łowić w okręgu Kieleckim należy wnieść opłatę w wysokości 56zł. Znaczki ponoć są w naszym okręgu (tak poinformował mnie dyrektor PZW Kielce). Porozumienie międzyokregowe zezwala na łowienie tylko w wodach płynących nizinnych bez dodatkowych opłat. Na zbiorniki zaporowe (wody stoiace) należy wnieść w/w opłatę. Ostrzegam że powoływanie się na inne ustalenia- patrz PZW Tarnobrzeg zakończy się mandatem karnym!!!-(to słowa komendanta PSR Kielce)

I tu powstaje nowe polskie przysłowie  "gzie dwóch sie bije tam trzeci obrywa :((" 

PS- Może niedługo się wszystko wyjaśni oraz ukaże się sprostowanie na stronach PZW. Do dalszego śledzenia tematu zachęcam indywidualnie wszystkich zainteresowanych 

[2012-02-07 21:30]

andrzej1952

jedynym rozwiązaniem byłoby założenie ALTERNATYWNEGO ZWIĄZKU i przy okazji wyeliminowanie  wszystkich tzw "myślących" działaczy - to co się dzieje w PZW coraz mniej przypomina związek miłośników wędkarstwa a bardziej Platformę Opętanych....albo też związek radziecki (CCCP - w wolnym tłumaczeniu -sami sobie sraku reżut)

Witam, zgodnie z wczorajsza zapowiedzią - poaje co ustaliłem:

Aby łowić w okręgu Kieleckim należy wnieść opłatę w wysokości 56zł. Znaczki ponoć są w naszym okręgu (tak poinformował mnie dyrektor PZW Kielce). Porozumienie międzyokregowe zezwala na łowienie tylko w wodach płynących nizinnych bez dodatkowych opłat. Na zbiorniki zaporowe (wody stoiace) należy wnieść w/w opłatę. Ostrzegam że powoływanie się na inne ustalenia- patrz PZW Tarnobrzeg zakończy się mandatem karnym!!!-(to słowa komendanta PSR Kielce)

I tu powstaje nowe polskie przysłowie  "gzie dwóch sie bije tam trzeci obrywa :((" 

PS- Może niedługo się wszystko wyjaśni oraz ukaże się sprostowanie na stronach PZW. Do dalszego śledzenia tematu zachęcam indywidualnie wszystkich zainteresowanych 

[2012-02-08 08:32]

bin

Witam!
Podepnę się pod temat i zapytam. Czy orientujecie się na temat porozumienia pomiędzy okręgiem przemyski umożliwiającym połów na Solinie?

[2012-02-11 15:56]

SUMIENIE

Witam, ja nie mam bladego pojęcia. Ale podowiem iż najlepiej bedzie jak na stonach PZW tych okregów poczytasz o porozumieniach między nimi. Gdyby się coś nie zgadzalo to zostaje zaśięgnąc jezyka we właściym okręgu który zawiaduje zbiornikiem SOLINA.

[2012-02-11 20:07]

SUMIENIE

SUPER INFO: najnowsze informacje donoszą iż wszystko wróci do normy i sprawa dopłat będzie uważana za niebyłą. Okręg Kielecki wycofał się z pobierania dodatkowych opłat dla wędkarzy okregu Tarnobrzeskiego. Cud nad Wisłą jednak możliwy!!!!!! Nie można było tak od początku ,bez niepotrzebnych przepychanek i protestów.

Do wedkowania potrzebne jest tylko zezwolenie na amatorski połów ryb w okręgu kieleckim- do odebrania u swoich władz w kołach.

[2012-02-13 16:04]

SUMIENIE

Witam, jednak cudów nie było i nie będzie. Sprawa została przesadzona raz na zawsze. Jeśli chcecie łowić w okregu Kieleckim trzeba zaplacić 56 zł (znaczki do odebrania w okregu, lub w swoich kołach). NIE MA JUŻ ZMIŁUJ. Jedno tylko w tym bałaganie jest dobre - wreszcie wiadomo na jakich zasadach nożna wedkować. [2012-03-12 19:02]