Uwaga na kuter Sun Star w Ustce
utworzono: 2012/05/28 20:12
WITAM WSZYSTKICH KOLEGÓW CHCIAŁEM OSTRZEC PRZED KUTREM SUN STAR W USTCE!!! BYŁEM NA NIM 19,05,2012r. PO DŁUGICH OCZEKIWANIACH NA REJS W KOŃCU SIĘ UDAŁO WYPŁYNIĘCIE O 4 RANO Z PORTU I PIERWSZA NIESPODZIANKA ARMATOR Z UZGODNIONYCH 170ZŁ ZA REJS PODNOSI DO 220ZŁ TŁUMACZĄC IŻ WIĘKSZA GRUPA Z KTÓRĄ WYPŁYWALIŚMY CHCE NA REJS 16 GODZINNY CO ZROBIĆ 300 KILOMETRÓW DO DOMU TRZEBA BYŁO DOPŁACIĆ.PO 4,5 GODZ. PŁYNIĘCIA PIERWSZE ŁOWISKO I KOLEJNA NIESPODZIANKA 20 DO 25 METRÓW GŁĘBOKOŚCI ZAMIAST ŁAPAĆ DORSZE NA ZACZEPY CHWYTAŁY SIĘ TYLKO MAŁE BELONY DŁUGOŚCI 10 CM. I TAK PRZEZ CAŁY REJS POJEDYNCZE SZTUKI SIĘ CHWYTAŁY ŁĄCZNIE CAŁY KUTER ZŁAPAŁ OK 20 DORSZY 16 WĘDKARZY. JAK SIĘ PÓŹNIEJ OKAZAŁO NIKT NIE CHCIAŁ PŁYNĄĆ NA 16 GODZ SPRYTNY ARMATOR OSZUKAŁ OBYDWIE GRUPY TŁUMACZĄC JEDNYM IŻ TAMCI CHCIELI A DRUGIM ODWROTNIE CZYSTE FRYZJERSTWO.WSPÓLNIE PODJĘTA DECYZJA O WCZEŚNIEJSZYM SPŁYNIĘCIU DO PORTU I TELEF. DO ARMATORA O ZWROT DOPŁACONEJ KASY. WIADOMO O KASIE MOŻNA BYŁO ZAPOMNIEĆ. SZYPER NA KUTRZE PORAŻKA, WARUNKI TAKIE SOBIE ALE NIE PRZYJECHALIŚMY TAM WYPOCZYWAĆ TYLKO ŁAPAĆ DORSZE KTÓRYCH NIESTETY NIE BYŁO WIĘC POZOSTAŁA WYCIECZKA. ARMATOR SUN STARA PIĘKNIE ROZMAWIA PRZEZ TELEFON OBIECUJĄC ŁAPANIE DORSZY A NIE WYCIECZKĘ PO BAŁTYKU. NA MOJE TO STUDIOWAŁ ON PSYCHOLOGIE PRĘDZEJ ZROBI KARIERĘ W POLITYCE NIŻ UCZCIWIE ZAROBI PIENIĄDZE. W RAMACH REKOMPENSATY ZAPRASZAŁ NA PONOWNY REJS ZA 100 ZŁ DRUGI RAZ NA OSZUSTWO NABRAĆ SIĘ NIE DAMY. KOLEDZY ZNACIE JAKIŚ UCZCIWYCH ARMATORÓW Z KTÓRYMI MOŻNA NAŁAPAĆ DORSZA??? JEŚLI TAK TO PROSZĘ O NAZWY I MIEJSCOWOŚCI Z GÓRY DZIĘKUJE. PŁYWAM JUŻ KILKA LAT NA DORSZE JAK DO TEJ PORY NAJGORSZY MÓJ WYNIK TO 8 SZTUK POMIJAJĄC TEN REJ Z SAN STAREM CZTERY OSOBY JEDEN MAŁY DORSZYK!
[2012-05-28 20:12]
zadzwoń do Adama , ma zajefajną motorówke łowimy w Darłowie 503380784 pozdro Darek z Chojnic [2012-05-31 21:42]
jeśli chcesz połowić na ustce to tylko baltic lady 2 szyper Bogdan.Nigdy nie zszedlem ponizej limit x6 mój rekord to limit x25 i złoto 15.20 .Nie jest moze za tanio bo po 300 zł za 24 godziny ale jeśli nie on ,to tylko kuter Stenia z władka lub helu 170 zl za 10 albo nawet 17 godzin bez doplaty zależy gdzie jest rybka . Musi byc naprawde "susza " żeby szyper nie znalazł ryby, inne kutry a wierz mi że pływam już 5 lat to trochę zwiedziłem ,według moich ocen strata czasu. Jak szyprowi nie zależy to niestety nie połowimy a tym szyprom naprawdę zależy na zadowoleniu wędkarzy. pozdrawiam. [2012-06-02 23:20]
OK Kolego napisz czy można z nim nałapać jakie efekty były u ciebie na tej motorówce?
[2012-06-04 11:07]
ja polecam kutry Pani Szubert z Darłowa trzymaj do niej nr 608-069-499, zawsze coś wykombinuje i wszyscy zadowoleni
Pozdrawiam,
Robert
[2012-06-11 14:21]
Polecam szybką motorówkę DARPOL z Darłowa. Szybko dopływa na łowisko i dłużej można połapać ja jestem zadowolony. Było super
[2012-06-12 15:57]
Ja też polecam Darłowo, w szczególności trzy jednostki jednego armatora:Darłowiak, Darłowiak2 i DAR19, przy czym dziewiętnastka jest najlepsza, bo najlepszy szyper, bez dwóch zdań. Ostatnio ( w lutym) ze swoim sprzętem płaciłem 150 zł. W necie łatwo znaleźć namiary. Pozdrawiam
[2012-06-24 20:45]
A może by tak pisać małymi literami ?? Po co ten krzyk !! Zasady usenetu kłaniają się w pas !! [2012-06-24 21:09]
Witam!
W sobote 07.07 przed wczoraj byłem we " WŁADKU " i jestem zadowolony. Kupili łódź od szwedzkiej straży przybrzeżnej. Jest szybki i wygodny. Idą na jakość nie na ilość. Było nas na łajbie 14 os. Dużo miejsca nie plątaliśmy zestawów ( widziałem inne krypy, a tam pewnie ponad 20 os. z czego 2 os. łapały a reszta rozplątywała sprzęt ;) ). Mają 3 łajby z czego "ORION" to ten najnowszy. Szyper nie pływał jak pozostali ( tylko przez ok 3h trzymał się innych ) w kupie tylko odpłynął znacznie dalej. Pogoada pod psem i zmokłem jak diabli ale nie żałuję bo połapałem, zresztą jak wszystkie osoby w tym rejsie. Nawet moi kolesie którzy dorsza widzieli tylko w na obrazku do tej pory. Poniżej link do strony:http://www.dorsz.wczasowicz.pl/galeria.php
Gorąco polecam! [2012-07-09 20:03]
Witam!
W sobote 07.07 przed wczoraj byłem we " WŁADKU " i jestem zadowolony. Kupili łódź od szwedzkiej straży przybrzeżnej. Jest szybki i wygodny. Idą na jakość nie na ilość. Było nas na łajbie 14 os. Dużo miejsca nie plątaliśmy zestawów ( widziałem inne krypy, a tam pewnie ponad 20 os. z czego 2 os. łapały a reszta rozplątywała sprzęt ;) ). Mają 3 łajby z czego "ORION" to ten najnowszy. Szyper nie pływał jak pozostali ( tylko przez ok 3h trzymał się innych ) w kupie tylko odpłynął znacznie dalej. Pogoada pod psem i zmokłem jak diabli ale nie żałuję bo połapałem, zresztą jak wszystkie osoby w tym rejsie. Nawet moi kolesie którzy dorsza widzieli tylko w na obrazku do tej pory. Poniżej link do strony:
http://www.dorsz.wczasowicz.pl/galeria.php
Gorąco polecam! [2012-07-09 20:04]
Przez pomyłke dałem to samo 2 razy, ale tu mam jaszcze jeden link do tego samego gościa:
http://www.wedkarstwomorskie.org/index.html [2012-07-09 20:09]
Byłem na tym rejsie osobiście z chłopakami z firmy. Była nas prawie cała grupa. Wszystko załatwiał nam Janusz K. ze Słupska w ramach pewnej współpracy. Wpisu dokonał kumpel oburzony na armatora, który rano przekazał nam że rejs był umówiony na 16 godzin i nic mu nie wiadomo by rozmawiał z Januszem o 10 godzinach. Okazało się po czasie że Janusz to pole-woda bo kolejnym razem wysłał nas w sztorm tym razem z Darłowa. Osobiście uważam że armator z Ustki był w porządku gdyż jasno sprecyzował gdzie jest ryba i ile trzeba płynąć. [2013-10-06 14:53]