Utrzymanie ryb w łowisku
utworzono: 2013/04/29 17:04
Witam. Sezon wedkarski juz sie dla mnie zaczal ale od srody wyruszam po raz pierwszy na lodz poniewaz dopiero teraz koncze przyczepke. I mam takie pytanie. Czy bedac 1-2 razy w tygodniu na rybach jest jakas mozliwosc necenia by ryby nie opuszczaly lowiska? Mam zamiar znalesc sobie jakies dobre miejsce w ktorym ciagle bym lowil. Czy sa jakies zanety ktore pozwolily by rozwiazac moj problem? Wiem ze najlepiej bylo by necic codziennie no ale nie mam takiej mozliwosci. Chcialbym lapac liny karasie karpie wieksze leszcze. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
[2013-04-29 17:04]
Pewnie że nie można ryby utrzymać w łowisku bez codziennego nęcenia, jednak trzeba pamiętać żeby chociaż 2, 3 razy w tygodniu tam zanęcić. Jak na połów takich ryb jakimi są liny czy karasie dobrze by było nęcić też kukurydzą zwykłą, słodką, spożywczą którą można kupić w sklepie. Po prostu nęć czymś grubszym a nie jakimś sypkim badziewiem co to drobnica wszystko zje. Można oczywiście nęcić różnymi wędkarskimi zanętami, są niektóre z fajnymi, grubymi cząstkami różnych nasion albo można i kombinować z zanętą własnej roboty :) [2013-04-29 17:25]