USUWANIE - CO POWIECIE NA !!!

/ 46 odpowiedzi
Mam pewien pomysl - kazdy usuniety post przez kogokolwiek kto ma taka mozliwosc powinien w tym miejscu wpisac powod i uzasadnienie .np post kol.xxx zaczynajacy sie od xyz zostal usuniety z powodu... itd CO WY NA TO ???
von_trzmielke

Jeszcze mi się nie przytrafiło usunięcie postu. Ale gdyby do tego doszło to napewno zrobię - jak proponujesz.
Jestem jak najbardziej za jawnością. (2009/03/31 22:34)

u?ytkownik1805

Usunięto mój post ,który nie był ani obrażliwy ,ani wulgarny stanąłem w obronie Mateusza,któremu jeden z forumowiczow groził.Mnie to już nie interesuje co redakcja zrobi. Uważam,że dłużej nie ma tu co szukać. Jak się komu narażisz to możesz pewnie i po.....buzi dostać.A ja przemocy się brzydzę! (2009/03/31 22:45)

von_trzmielke

Longinie - nie uciekaj!!!
Jest na tym portalu dużo wartościowych ludzi. Są też ciekawe informacje na postach. I mamy co robić!
Zapoznaj się z moim postem "Ku lepszemu". (2009/03/31 22:51)

u?ytkownik3921

LONGIN-proszę Cię zostań-zawsze uważałem, że na portalu najważniejsi są wartościowi ludzie, a Ty z całą pewnością się do nich zaliczasz i wielu, wielu innych. Ja też mam już dość, ale myślę, że warto zostać choćby dla znajomości z tak wartościowymi ludźmi i po to, żeby nie pozwolić "zaczepkowiczom" przejąć kontroli nad portalem, który przecież sami wybraliśmy spośród innych-jeszcze może być lepiej. Pozdrawiam Grzegorz. (2009/03/31 23:03)

u?ytkownik1805

Czytałem. Obawiam się jednak,ze takie wybryki nie ustaną. Napisałem kilka słów pod artykułem o zarybianiu karpiem i że nie bardzo lubię łowić karpie to okazało się.ze wtrącam się w nie swoje sprawy.A ja bywałem na tym zbiorniku wcześniej niż ta pani się urodziła.Na Śląsku jeszcze z czasów ubiegłej epoki zarybianie karpiem było i nadal jak widać jest bardzo modne.Byle się wykazać!I najprostsze! Tyle zrobiono dla tzw.Klasy robotniczej,a ta jeszcze jest nie zadowolona.Jakby mogli to każdemu wpuszczono by karpia nawet do wanny.To mnie przeraża! (2009/03/31 23:04)

u?ytkownik1805

To tyle na dziś! Noc przynosi ukojenie-tak myślę.A rano z uśmiechem do pracy! Teraz ruch należy do redakcji! Dobranoc! (2009/03/31 23:08)

Zdzichu

Rysiu to nie pomysł, to jest obowiązkiem, wpierw należy powiadomić (ostrzec) takiego forumowicza, aby spuścił z tonu. Raz, drugi i jeżeli to nie poskutkuje można usunąć jego wypowiedź. Pozdro ... (2009/03/31 23:22)

kalmar

w sobotę w słońcu nawet 22 stopnie u nas :) myślicie, że warto wystrzelić na rybki?? ;) (2009/04/01 08:22)

konrad_leo

Kolego kalmar na rybki zawsze warto wyskoczyć. Tym bardziej że teraz są spragnione wędek. Całą zimę za nimi tęskniły więc teraz zaczynają się budzić :) POZDRO (2009/04/01 08:43)

wiktoria2003

mnie zawsze powiadamiają o usunieciu mojego postu i wytłumaczą dlaczego,ale to inne forum !!! koledzy moderatorzy prosze o wyjasnienia dlaczego ktos został pozbawionych swoich wpisów. powodzenia na rybach!!!! (2009/04/01 09:20)

robson1

Jako że zostałem wywołany do tablicy,kilka słów.
Niewiem kto usunął wasze posty.Mi się zdarzyło trzy razy to zrobić, pierwszy raz gościu był o tym powiadomiony,że przegina.Drugie moje usunięcie było na prosbę samej osoby która napisała post,że jej się cos tam namieszało,i jakbym mógł to żebym usunął,a on napisze jeszcze raz,trzecie usunięcie równiez było na prosbę autora postu,że zamiast napisać na prywatna wiadomośc do kogos tam,przypadkiem napisał to na forum ogólnodostepne.I to wszystko.
Nie mogę niestety się zgodzić z propozycja,że jezeli ja cos usune to w to miejsce musze napisac powód i uzasadnienie.Po pierwsze nie musze chyba uzasadniac,ze wulgarne słowo jest własnie wulgarne,po drugie doprowadziło by to do dalszej dyskusji,zainteresowanej osoby,która broniła by się że nikogo nie obraziła,jak ją własnie obraziła.Myslę,że to jest jasne.
Pozdrawiam wszystkich Robert (2009/04/01 10:15)

dominikma

Jeżeli ten portal ma służyc miedzy innymi do tego aby wyrażać swoje opinie i poglądy na rózne tematy poruszane na forum to kultura wymaga od moderatorów, aby w momecie usunięcia postu zamieścić informację krótką dlaczego to zostało zrobione. Wówczas i sam autor i inni będą mieli czytelną informację co było powodem skasowania wpisu. Pozdrowionka (2009/04/01 11:07)

robson1

Do "dominikma"
Słuchaj jesli ktos będzie kulturalnie pisał to nikt tego nie usunie,więc nie startuj tu z kulturą do moderatorów.Bo jest to obracanie kota ogonem.Juz w poprzednim poście wytłumaczyłem dlaczego nie będę,sie z tego na forum tłumaczył.Jesli ktos będzie wyzywał kogos od.....(..)takich a takich,a jego post zostanie wykasowany,to chyba zrozumie dlaczego.Nie wykluczam oczywiście poinformowania tego kogoś o tym ale w prywatnej wiadomości,a nie na forum.Mówie o sobie,nie mogę się oczywiście wypowiadać za innych moderatorów.
Pozdro. (2009/04/02 10:44)

rysiek38

moment czegos tu nie rozumie - chyba jako moderatorzy macie jakies wytyczne co i jak - kolega wyrzej napisal ze w takiej sytuacji wyjasni sprawe ale czemu tylko on??? (2009/04/02 14:39)

Zdzichu

Rysiu, czego nie rozumiesz, jakie wytyczne? Nic nie otrzymałem, po prostu mamy pilnować "porządku", a co to oznacza - już wyjaśniam, zresztą nie pierwszy raz. Moderator, osoba, która ocenia jakość komentarzy bądź na stronach WWW bądź na forach czy czatach.Moderowanie ma na celu zachowanie i przestrzeganie należytego porządku, zapobieganie kłótniom, ośmieszaniu i obrażaniu.Na forum muszą panować dobre obyczaje, a jeśli ktoś to narusza należy go poprosić o zmianę tonu jeśli to nie zadziała - usunąć post odwołując się do regulaminu portalu.Moderacja nie ma na celu karania osób łamiących powyższe zasady, jeśli jednak taka osoba nagminnie je łamie można zgłosić to do administratora i zawiesić niesfornego "gościa", czyli mówiąc wprost - dać mu bana.Reakcje forumowiczów na działania moderatorów są dwojakie, pozytywne i negatywne.Osoby, które nie rozumieją tych zasad będą oburzeni, inni natomiast będą popierać takie działania.To wszystko jest w regulaminie, z którym się zapoznaliśmy wstępując w szeregi portalu. Pozdrawiam (2009/04/02 15:57)

Zdzichu

Dominik, masz extra motto na profilu i "tak trzymaj" Pozdro ... (2009/04/02 16:02)

rysiek38

no czyli wszystko jest w porzadku - nalezy upomniec ,ostrzec,wyjasnic a nie tak bez slowa wedlug wlasnego widzimisie jak sugeruje Robson (2009/04/02 16:07)

rysiek38

moze zbyt ostro to ujalem ale tak mozna wnioskowac z jego wypowiedzi - poza tym mysle ze niezlym byloby rozwiazanie ze przed usunieciem czegokolwiek moderztorzy musieli by sie dogadac - przynajmniej 2 osoby (2009/04/02 16:10)

jurek

A ja mam pytanie do kolegów ...moderatorów.., czy również możecie usuwać wpisy???????????????????????..........bo mój wpis dotyczący kolegi ..janta..został usunięty całkowicie z komentarzami wielu wędkarzy , w tym nawet jednego moderatora..........i wciąż punkty skaczą mi ...........w dół przeważnie................choć to co robię społecznie --- nie dla jakiś tam punkcików ........LECZ DLA CAŁEJ BRACI WĘDKARSKIEJ W POLSCE.............ABY BYLI BEZPIECZNI NAD WODĄ I ŁOWILI RYBY W CZYSTYM OTOCZENIU..................pozdrawiam trzeźwo myślących........Jurek Suchodolski. (2009/04/02 16:20)

Zdzichu

Rysiu, jak wiesz przydzielone są dwie osoby na każdy pokój tematyczny.Mariusz("mariuszm") i ja ("Zdzichu") doglądamy "porządku" w pokoju WIADOMOŚCI.Przed podjęciem bądź co bądź niewdzięcznej decyzji zawsze ze sobą się kontaktujemy.A to co dzieje się w innych pokojach - nie ingerujemy w to. Pozdro ... (2009/04/02 16:28)

rysiek38

Dzieki Zdzichu o to mi chodzilo bo tak moim zdaniem jest poprostu w porzadku a tak na marginesie to nie zazdroszcvze wam tej fuchy i pozdrawiam (2009/04/02 16:31)

u?ytkownik2494

Jako, że temat dotyczy moderatorów i ja pozwolę sobie na kilka słów.Moderatorzy wymieniają się uwagami a nie muszą robić tego na forum bo jest od tego prywatna poczta,każde usuniecie posta lub naganne zachowanie jest zgłaszane redakcji (przynajmniej przeze mnie a i koledzy raczej czynią to samo).O usunięciu posta informuję na prywatnej poczcie chyba że zawiera nie cenzuralne treści to wywalam go natychmiast po zauważeniu bez zbędnego tłumaczenia bo ten kto go napisał wie czemu posta nie ma ,a przynajmniej powinien wiedzieć.Pamietajcie,że oprócz moderatorów redakcja ma również prawo ingerencji w forum tak więc nie wszystko co dzieje się na forum to nasza(moderatorów)sprawka.
Pozdrawiam (2009/04/02 16:32)

rysiek38

Jurku witam . tak mysle ze masz na mysli wpis na blogu Janty - to chyba zniknelo przed pojawieniem sie moderatowow wiec to chyba kol.Janta dezaktywowal (2009/04/02 16:33)

jurek

I jeszcze jedna sprawa ....podałem telefony alarmowe w Okręgu Płocko-Włocławskim..........telefony ---które jest ciężko zdobyć ..............a wody są bardzo atrakcyjne dla wędkarzy z całego kraju ---więc w razie jakiegoś zagrożenia (odpukać) , lub kłusownictwa , porad i innych spraw związanych z Naszą Pasją............Otóż rano dostałem wiadomość z Redakcji że mój wpis pojawił się na stronie głównej Portalu.............ale mimo zapewnień.....nigdzie nie mogę go odszukać ??????????????? .............a przecież to dla Was koledzy napisałem....pozdrawiam wszystkich Jurek. (2009/04/02 16:33)

rysiek38

jest Jurku na two9im blogu- wszedlem bezposrednio - pewnie niebawem bedzie na stronce glownej bo warto to poznac ! (2009/04/02 16:35)