Zaloguj się do konta

Uniwersalny feeder - kupię taki?

utworzono: 2013/01/03 17:19
chudyedek5

witam wszystkich.szukam feedera 390/120 do 150 zł.na feedera będe łowił w rzece i jeziorze.powinienem na niego wyjąć 4 kilogramowego sandacza  ale także i płotkę.dziękuje za odpowiedzi [2013-01-03 17:19]

baksu

Konger carbomaxx fajny federek cena ok tylko przy takiej gramaturze musisz od razu dobrać delikatniejsza szczytówkę sam taki mam sprawdza się i na sandacza i na płoteczke na stawiku  i na leszcze odrzańskie Z pozdrowieniem!! [2013-01-03 17:33]

ryukon1975

Żeby kupić uniwersalny feeder musisz zapomnieć o skrajnościach.
Czyli o małych rybkach typu płotka do 30 cm lub duże ryby powyżej 10 kg i skrajnie trudne rzeki czyli głębokie i o szybkim nurcie.
Wtedy kij o jakim piszesz 3,9 m, cw 120 g powinien sobie poradzić choć ja bym dolną poprzeczką podbił do minimalnych ryb +/- 0,6 kg i kupił dobry czuły feeder o cw 150 g.
[2013-01-03 18:17]

xemit

Akurat sandacz nie stawia dużych wymagań dla wędziska , tym bardziej że metoda feeder i połów sandacza to dwie różne bajki. Jeśli zaś chodzi o wędzisko typu feeder to raczej celował bym w coś z Mistralla lub Mitchella . Za 150 zł lub niewiele więcej masz węglowe wędzisko o lepszych parametrach niż kompozyt. Sam posiadam takiego tyle że 390   http://www.team-rapa.pl/recenzja/mitchell-universe-feeder-3-6m-60-120g/   kupionego zresztą za równe 150 zł i jest całkiem spoko [2013-01-03 19:25]

pavlosso

Polecam Konger Spirado ciut wiecej kosztuje ale kijek dobrze sie spisuje , jest do 150g wiec mozna porzucac czyms ciezkim, a jak ci sie zache połapac delikatnie to zakładasz delikatniejsza szczytoweczke i poczynania płotek spokojnie zauwazysz [2013-01-04 10:51]

przemo1980

Myślę że Twoim wymaganiom powinien sprostać Mikado Golden Bay Feeder 390/140 (4 szczytówki w komplecie).
No może nie do końca wszystkim wymaganiom, bo może być ciut droższy :)
[2013-01-04 16:01]

rejli

http://allegro.pl/jaxon-crystalis-feeder-390-120-wyprzedaz-pudelko-i2904091014.html
Osobiście mogę polecić tą wędkę mam ją tylko 3,6 i spokojnie mozna wyciągnąć duze ryby sam na nią złapałem suma 12kg więc kwestia techniki holu o wędkę nie będziesz musiał sie martwic bo da rade
[2013-01-04 19:21]

lynx

Kupiłem  w grudniu coś podobnego i w nowym sezonie zamierzam go wypróbować. Ciekawy jestem jak to będzie.
Uważam jak we wpisie o skrajnościach.
[2013-01-06 15:06]

Jacoslaw

W tym przedziale cenowym tylko Mikado Tachibana. Poczytaj recenzje i opinie. W komplecie 5 szczytówek. Wędka lekka i 'cięta' W tej cenie trudno o lepszą.
[2013-01-08 20:37]

W tym przedziale cenowym tylko Mikado Tachibana. Poczytaj recenzje i opinie. W komplecie 5 szczytówek. Wędka lekka i 'cięta' W tej cenie trudno o lepszą.

To skoro sam wiesz najlepiej to po co ten wpis ?

Feeder na sandacze ? - może okazjonalnie , kiedy nie posiada się odpowiedniego spiningu .  

[2013-01-08 21:19]

przemo1980

Feeder na sandacze ? - może okazjonalnie , kiedy nie posiada się odpowiedniego spiningu .  

może nie koniecznie chodzi o łowienie nim na sztuczne przynęty tylko bardziej coś w kierunku trupka  czy żywczyka....
[2013-01-08 21:39]

może nie koniecznie chodzi o łowienie nim na sztuczne przynęty tylko bardziej coś w kierunku trupka  czy żywczyka....

To w takim razie każdą wędkę można uznac za uniwersalną - do wszystkiego . Nawet może byc używana jako tyczka pod pomidory.

[2013-01-08 21:49]

przemo1980

To w takim razie każdą wędkę można uznac za uniwersalną - do wszystkiego . Nawet może by używana jako tyczka pod pomidory.

jak ktoś ma taką ochotę i stać go na to , to co mi do tego. Może być i tyczka pod pomidory...
[2013-01-08 21:52]

Jędrula

To w takim razie każdą wędkę można uznac za uniwersalną - do wszystkiego . Nawet może by używana jako tyczka pod pomidory.

jak ktoś ma taką ochotę i stać go na to , to co mi do tego. Może być i tyczka pod pomidory...

Może być tyczka pod pomidory :)))

Feederem świetnie łowi się sandacze metoda na trupka - mały żywiec/trupek i można śmiało mentnookiego szukać . Jako sygnalizator stosuję oczywiście najczulszą szczytówkę w komplecie .

[2013-01-08 21:59]

przemo1980

Może być tyczka pod pomidory :)))

Feederem świetnie łowi się sandacze metoda na trupka - mały żywiec/trupek i można śmiało mentnookiego szukać . Jako sygnalizator stosuję oczywiście najczulszą szczytówkę w komplecie .

Toć pewnie że tak :)

[2013-01-08 22:01]

Jędrula

Uzupełnie - chodzi o rzeki .

Na jeziorach nie próbowałem i nie mam zamiaru próbować bo tam wolę spławik .

[2013-01-08 22:06]

Feederem świetnie łowi się sandacze metoda na trupka - mały żywiec/trupek i można śmiało mentnookiego szukać . Jako sygnalizator stosuję oczywiście najczulszą szczytówkę w komplecie

To ten żywczyk / tym bardziej przy stosowaniu najczulszej szczytówki / nie powoduje zakłóceń w ocenie brania drapieżnika ? 

[2013-01-08 22:19]

Jędrula

Feederem świetnie łowi się sandacze metoda na trupka - mały żywiec/trupek i można śmiało mentnookiego szukać . Jako sygnalizator stosuję oczywiście najczulszą szczytówkę w komplecie

To ten żywczyk / tym bardziej przy stosowaniu najczulszej szczytówki / nie powoduje zakłóceń w ocenie brania drapieżnika ? 

Chodziło mi o trupka . Wpadłem kiedyś na to całkiem przypadkowo , łowiłem na Odrze brzany w głębokiej rynnie na rosówki , na początku stado dobrze brało , chodziło raz wyżej a raz niżej . Po jakimś czasie zniknęło ale za to wszedł sandaczyk około 30 cm , potem drugi taki i jeszcze jeden ich brat . Od tego się zaczęło , złowiłem ta metodą (potem na małe trupki ) już sporo ładnych sztuk . Minusem jest to , że trzeba cały czas kontrolować kij , branie/pstrykniecie jest szybkie i często chaotyczne , jak się spóźnimy to nasz sandacz odpłynie w odmęty głębokiej i ciemnej rzeki :)))

[2013-01-08 22:31]

przemo1980

a ja spokojnie łowię na małe żywczyki i nie widzę w tym żadnego problemu.
[2013-01-08 22:57]

Jak ktos wczesniej napisal polecam Konger Carbomaxx Feeder, sam mam taki 360/120 g i na takich rzekach jak Wislok, Pilica czy Warta fajnie sie spisuje. [2013-01-09 10:45]