Witam kolegę zgodzę sie z przedmówcą ale tez bardzo ważne jest nie co kolega będzie łowił ale gdzie i co będzie na końcu zestawu !A wracając do kołowrotka okuma inspira to zyczę koledze więcej szczęścia niż mam go ja z tym modelem ja go kupiłem do lekkiego spina i dla mnie porażka juz raz był w serwisie i jedzie z powrotem to samo jest z dragonem maximą padaki jakich mało ! Jak koledze ta inspira dobrze chodzi to ją założyć do lekkiego spina a na szczupaka kupić coś większego i silniejszego ponieważ ta okumka jest za słaba na te gatunki jak i przynety na te gatunki ryb.Kto kupuje tanio zazwyczaj kupuje kilka razy .Pozdrawiam i życzę rozsądnego wyboru.(2014/01/06 19:18)
Będe łowił na paprochy nie przekraczajace 10 gram(wobki,blaszki,obrotowki) wiec kołowrotek najmniejszych dostępnych rozmiarów. A co do Okumy Inspiry to może mi tak dobrze sprawuje bo jest 2-3 razy w tygodniu nad wodą po 3godz ,ogólnie większość osób ją sobie chwali. Zawsze jak sie coś sypie można ratować sie gwarancją 5 letnią ,no i trzeba czekać :)
(2014/01/06 20:56)Witam kolegę zgodzę sie z przedmówcą ale tez bardzo ważne jest nie co kolega będzie łowił ale gdzie i co będzie na końcu zestawu !A wracając do kołowrotka okuma inspira to zyczę koledze więcej szczęścia niż mam go ja z tym modelem ja go kupiłem do lekkiego spina i dla mnie porażka juz raz był w serwisie i jedzie z powrotem to samo jest z dragonem maximą padaki jakich mało ! Jak koledze ta inspira dobrze chodzi to ją założyć do lekkiego spina a na szczupaka kupić coś większego i silniejszego ponieważ ta okumka jest za słaba na te gatunki jak i przynety na te gatunki ryb.Kto kupuje tanio zazwyczaj kupuje kilka razy .Pozdrawiam i życzę rozsądnego wyboru.
Będe łowił na paprochy nie przekraczajace 10 gram(wobki,blaszki,obrotowki) wiec kołowrotek najmniejszych dostępnych rozmiarów. A co do Okumy Inspiry to może mi tak dobrze sprawuje bo jest 2-3 razy w tygodniu nad wodą po 3godz ,ogólnie większość osób ją sobie chwali. Zawsze jak sie coś sypie można ratować sie gwarancją 5 letnią ,no i trzeba czekać :)
Taka prawda, że ta 5-letnia gwarancja to pić na wodę. Są wielkie problemy z wzięciem sprzętu na serwis kiedy coś siadzie.
Daiwa Megaforce 2,6m 3-18g + kołowrotek Spro Passion 720
Daiwa Sweepfire 270m 10-30g + kołowrotek ROYOBI Ecusima 3000
Od roku posiadam te zestawy i zarówno kije jak i kołowrotki nie mają sobie konkurencji - stosunek jakości do ceny, łowię nimi na Wiśle. Jeżeli chodzi o kołowrotki do lekkiego spina to wchodzą tylko te dwa modele kwestia tylko rozmiaru - Spro Passion 710 niczym się nie różni od 720 tylko rozmiarem szpuli, gwarancją proponuję się nie przejmować w tym przypadku nie będzie potrzeby reklamacji - szczerze polecam!
Połamania.
(2014/01/06 22:54)