... a w cenie 500 zł mogłem przecież zacząć myśleć o jakimś Diafleksie..chrupnęła nad łączeniem w dwóch miejscach przy przynęcie ok 50% max CW.Teraz wymieniłem część szczytową i śmiga nawet sporo ponad max CW- także pewnie i u Ciebie jakaś wada dziwnej treści. (2014/05/13 13:06)
heh taka samą sytuację miałem z diaflexem, a że wędka była wygrana w konkursie nie obejmowała ją gwarancja...
Po to masz gwarancję, oddajesz i naprawiają. Nie ma co rozpaczać. Gdy przebijesz w aucie koło ( też nie taniocha) to wymieniasz i jedziesz dalej.
Dragon, Mikado... chińskie gówno. Sorki, ale tak jest. Dziecku za parę złotych można kupić, bo szkoda. Ale powyżej stówki to szkoda kasy. Co nakłoniło Ciebie do kupna w tej cenie takiej marki ?
Dragon chińskie gówno powiadasz?Widzę właśnie jakie masz pojęcie na temat firm i sprzętu.(2014/05/13 21:41)
Dragon, Mikado... chińskie gówno. Sorki, ale tak jest. Dziecku za parę złotych można kupić, bo szkoda. Ale powyżej stówki to szkoda kasy. Co nakłoniło Ciebie do kupna w tej cenie takiej marki ?Dragon chińskie gówno powiadasz?Widzę właśnie jakie masz pojęcie na temat firm i sprzętu.
Nie jestem handlowcem, ani powiązany z tą firmą jak Ty (?). To moje hobby, lubię dobry sprzęt, oczami kupuję zbędne duperele itd. - ale jak pisałem - "tak, to gówno" - i to podtrzymuję. Dopóki Polacy zarabiają tyle, ile zarabiają, niektóre firmy, ich kosztem starają dać im namiastkę "zachodu". Zlecają tanią produkcję (bez własnego wkładu technicznego i parametrów) w CHRL. Ja je rozumiem, wiele firm tak robi. Jacy konsumenci (portfel), taki rynek. Kiedyś na bambus się łowiło (te same ryby) z jednego kija i dobrze było. Nie neguję osób używających tej marki, ale przy pewnych kwotach -tak jak Tu -warto się zastanowić. I "pewne" firmy powinny chylić czoła nad POLSKIM konsumentem. Jak mawiał mój mentor - " biednego nie stać na tanie rzeczy". Lepiej poczekać i uzbierać na firmę, która ma doświadczenie.
Ale.. jeżeli nadal masz wątpliwości kupmy kilka wędek wybranej firmy (Konger/Mikado/Dragon) i ICH odpowiedników półkę wyżej (oczywiście ja płacę, niech forumowicze wybiorą modele). Wyślijmy je do przypadkowych wędkarzy z forum i zadajmy kilka zadań. Niech sprawdzą co i jak i w zamian za bezstronną opinię zostawią sobie sprzęt ?
Miałem rozpisać nowy konkurs dla młodzieży na sezon szczupakowy.
Więc rozpisuję inny dla każdego !
Wybieracie z Dragona trzy wędziska w kategorii:
- spinning, feeder, karpiówka: lub inne propozycje. (piszcie na PW)
Wybieracie podobne wędziska firmy "znanej", cenowo +
Testujecie pod kątem:
- na sucho (strzał z bicza) ciężar wyrzutu +20 gram
- ugięcie,
- hol,
poproszę o propozycje jakby to przetestować bez oszczędzania wędek (ja + forumowicze wybierają kto ma testować).
Z propozycji wędzisk, marek, sposobu testów wybieramy 2-3 osoby często wędkujące, wysyłam im po dwie wędki do każdej metody połowu (lub kilku osobom po dwie wędki jeżeli nie gustują w całym wachlarzu metod połowu - proszę się zgłaszać do testów). Testujecie, łamiecie, opisujecie - ma być niezależnie i na bogato.
Za zniszczoną wędkę kupuję nową na zakończenie testów - opis ma być wiarygodny. Wędki sobie zostawiacie. Dla najlepszego opisu - mały gratis.
Dziękuję i zapraszam
Reszta na PW
(2014/05/14 20:03)