Twoja ulubiona ryba
utworzono: 2009/03/23 17:44
Jakie rybki lubicie najbardziej łowić?
Moje ulubione to:
- lin
- szczupak
- okoń [2009-03-23 17:44]
Ja wędkuje Feederem w rzece Bug i ryba którą najbardziej sobie upodobałem jest leszcz i nocna zasiadki na suma choć z sumem mam marne wyniki ale może w tym roku to się zmieni. Co do leszcze to już nie jest tak źle mam już na kącie 3,80kg 65cm. to mój rekord. Wbrew opinii nie jest to ryba łatwa do złapania w szczególności taka Powyżej 2kg,jest bardzo ostrożna i nieufna czasami jedno tupnięcie i po łapaniu. Wiele razy wracałem z niczym ale, wiele razy moja cierpliwość została wynagrodzona.Pozdrawiam. [2009-03-23 18:03]
na pierwszym miejscu sum i pod względem wędkarskim i kulinarnym:) dalej lin i szczupak. Bardzo ciekawi mnie węgorz nigdy go nie złowiłem a mam ochotę [2009-03-23 18:50]
Zdecydowanie sum. Uwielbiam nocne zasiadki! Lubie też polować na sandała ze spinem. Pozdrawiam! [2009-03-23 19:42]
-Szczupak -Leszcz -Karp/Amur ale bez większych sukcesów największy ok 5kg [2009-03-23 19:57]
Moja ryba to okoń najwiekszy jakiego dorwałem miał35 cm rybek nie waże zawsze wracają do wody,z roku na rok czekam na tą większa. [2009-03-23 20:04]
Podstawa to leszcz,szczupak,okoń i lin.Reszta rybek też jest lubiana ale mniej na nie się zasadzam. [2009-03-23 20:22]
Lubię spiningować więc na pierwszym miejscu szczupak i sandacz. Lubię też wędkować w nocy i udało mi się złowić kilka węgorzy, największy 85 cm. [2009-03-23 21:14]
Moje to:
- flądra
- sielawa
- okoń
Lubię jeszcze czasami łowić pstrągi i sandacze ale jakoś żadko mi biorą na wędke ( prawie wcale ), 1 czy 2 na miesiąc. pozdrawiam i życzę udanych łowów. [2009-03-23 22:10]
Łowię od niedawna, ale ulubionymi są: -okoń -sandacz ( mam nadzieję że w tym sezonie złapię swojego 1 ;p ) -kleń ( jw :) ) hehe no nie mam zbyt wielu wyników ale dopiero zaczynam więc oby było coraz lepiej :) Połamania!! [2009-03-24 11:43]
dla mnie pasiaczek szczuply,profesorek,duza wzdrega i karas choc tak w sumie to lubie zapolowac na wszystko [2009-03-24 13:52]
Bardzo lubię zabawę batem z gruntową płocią - taką od 30 cm, później szczupak na żywcówkę , węgorz na martwą rybkę (rekord to 99 cm) tak myślę że jakbym na niego usiadł to do 100 by dociągnął:). No i ukoronowaniem jest zasiadka na lina. [2009-03-24 14:45]
Ja uwielbiam nocki ale łowię też w dzień. Żwirownia lin,karaś,karp. Rzeka(Warta) leszcz,płoć,węgorz,sum a jeziora to zależy na jakim bo na jednym węgorz i sandacz na innym lin,karaś itp. Powiem tylko i jestem ciekawy waszej reakcji i wiary w me słowa ale złowiłem w Warcie perę lat temu na feedera i mam to na kamerze nagrane leszcza 2.9kg czyli chudy na swój wymiar który wynosił 76cm!!!!!!! Nie głosiłem tego do Wędkarskiego Świata a sprawdżcie rekordy w długości ryb. Sam dla siebie jestem łowcą największego leszcza i nie chwalę się tylko dziele się z wami tą informacją. [2009-03-24 16:30]
JA ROWNIEZ UWIELBIAM NOCKI ALE WEDKUJE TEZ W DZIEN CHOCIAZ WOLE JECHAC NA NOCKE .NOCKA MA SWOJE PRAWA NOI SANDACZ ZAZWYCZAJ NOCA BIERZE A I LESZCZ SIE WIEKSZY TRAFI I KARP KAZDA WOLNA CHWILE SPEDZAM NAD WODA MOJE NAJWIEKSZE OKAZY TRAFIAJA SIE NOCA W ZESZLYM ROKU ZLAPALEM SANDACZA MIAL 89 CM BYL NAPRAWDE PIEKNY NOI CHOL TEZ POZDRAWIAM [2009-03-24 16:59]
Najbardziej lin i szczupak. Dalej karaś, płoć i okoń. W tym roku wybiorę się na węgorze. Słyszałem, że w stawie obok bagien pływają takie 40cm i nawet ktoś złowił takiego malucha. Co o tym myślicie. Czy warto?
Pozdrawiam [2009-03-24 17:26]
Na naszym zalewie w Kazimierzy Wielkiej i to przez przypadek gdyż nie wiedziałem że są tam węgorze. Od poniedziałku do piątku nęciłem rosówką prawie przy samym brzegu, a w sobotę zostałem dłużej ze znajomym wędkarzem i zaczeły sie brania węgorzy. Ja wyjąłem dwa a znajomy jednego 98cm. Od tego czasu zarybiamy te zbiorniki węgorzem. [2009-03-24 17:34]
lin i sum jak na razie ale nie złowiłem jeszcze węgorza i porządnego sandacza i w tym roku to one będą moimi ulubionymi [2009-03-24 17:52]
Kolego wolus! Bawić się z małymi węgorzykami (sznurowadła) to żadna przyjemność a i zjeść takiego to za dużo niema. Znajdz jezioro a i w rzekach jest i żadnych rosówek,robaczków,pijaweczek tylko na martwą rybkę!!! Trupek (najlepsza ukleja) pozwala tez łowić selektywnie czyli mały tego nie wezmie. Mam jezioro co tylko w nocy łowię na trupka i jak mi sygnalizator pięknie zaczyna grać to jestem pewien że od kilograma wzwyż siedzi. Tak Tobie radzę. Pozdro. [2009-03-24 18:04]
JA NIE LUBIE SPININGU WNERWIA MNIE TO JA LUBIE SPLAWICZEK GRUNTOWKA LUB ZYWCOWKE JEDNAK NAJBARDZIEJ LUBIE POSIEDZIEC PRZY GRUNTOWCE LUBIE DLUGIE ZASIADKI SZCZEGULNIE NOCNE BO NOCA BIORA NA ZALEWIE SOLINSKIM NAPRAWDE PIEKNE SZTUKI PRZEWAZNIE KARP I LESZCZ CHODZ CZASEM TRAFI SIE TEZ LADNY LIN POZDRAWIAM [2009-03-24 18:39]
moim numerem 1 jest esox,od lutego lecze sie pstragiem a w maju mam nawrot choroby-esoxomanii.szelest trzcin,chlupot fal o burte lodzi,wrzask ptactwa o poranku,moj wierny pies siedzacy na podlodze i kolejna okolometrowka w pieknej swiecy czy tancu na ogonie,na to czekam ,na nawrot choroby.daruje jej wolnosc,chwilowo,do maja...jedni licza do snu barany,a ja przeciagam swojego lusoxa coraz to wolniej... [2009-03-24 18:48]
Ja lubie łowić PŁOCIE i LESZCZE w noteci na FEEDERA , Mój rekord to PŁOĆ 0.9kg 37cm :D [2009-05-14 15:28]
Moim ulubionym obiektem poszukiwań jest esox lucius czyli po prostu szczupak. Uwielbiam się pouganiac trochę i pokombinowac, aby podejsc tego przebiegłego "rozbójnika" naszych wód. [2009-05-14 18:08]