ze 2 lata temu pisali tu koledzy o turkuciu i go bardzo chwalili ,podobno sum nie przepłynie obok niego żeby go nie zeżreć ,jeden nawet podobno go kupował na alegro ,łowił na to na odrze i miał dobre wyniki
Są wyniki na tego owada ale głównie biorą małe ryby,rosówka również jest skuteczna,więc po co kombinowac z turkuciem.Na spinning znacznie większe sumy biorą,a na dużego żywca jwszcze większe ;-)(2012/05/20 23:55)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
ze 2 lata temu pisali tu koledzy o turkuciu i go bardzo chwalili ,podobno sum nie przepłynie obok niego żeby go nie zeżreć ,jeden nawet podobno go kupował na alegro ,łowił na to na odrze i miał dobre wyniki
Są wyniki na tego owada ale głównie biorą małe ryby,rosówka również jest skuteczna,więc po co kombinowac z turkuciem.Na spinning znacznie większe sumy biorą,a na dużego żywca jwszcze większe ;-)
| |||
ze 2 lata temu pisali tu koledzy o turkuciu i go bardzo chwalili ,podobno sum nie przepłynie obok niego żeby go nie zeżreć ,jeden nawet podobno go kupował na alegro ,łowił na to na odrze i miał dobre wynikiSą wyniki na tego owada ale głównie biorą małe ryby,rosówka również jest skuteczna,więc po co kombinowac z turkuciem.Na spinning znacznie większe sumy biorą,a na dużego żywca jwszcze większe ;-)
na sumika?chyba mamy okres ochronny??
na sumika?chyba mamy okres ochronny??
Okres ochronny na tą rybę w Polsce jest ustanowiony dla mięsiarzy którzy i tak mają to głęboko w du... Sumy w mojej okolicy są już po tarle,wiem to właśnie od amatorów rybiego białka którzywypatroszyli w tym roku nie jedną rybę tego gatunku.Już pod koniec kwietnia w sklepach wędkarskich schodzi wielka ilośc rosówek,grubej żyłki,haków konkretnej wielkości,więc nie pisz o jakimś kretyńskim regulaminie. :-) (2012/05/22 00:14)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Jurek u was na Wiśle łowią suma masowo takiego 2-3kg widziałem nie raz jak w okolicy mostów rąbią po 10 szt. szczególnie z łódek dziwie się, że nie zrobicie z tym pożądku a macie tam naprawdę zgraną paczką społeczników.pzdr