Trolling wędkarski

/ 16 odpowiedzi
czy sa na forum osoby ktore maja jakies doswiadczenie z tej dziedziny wedkarstwa chetnie sie podszkole . łowie na odrze  od roku i całkowicie pochłoneła mnie ta metoda jezeli ktos chce wymienic doswiadczenia choc moje jeszcze nie jest zbyt wielkiezapraszam na priv .pozdrawiam
robban

Ja sam sprobowalem Trollingu w zeszlym roku. Chetnie, poczytam wpisy kolegow z doswiadczeniem. A, spostrzezenia z trollingu hmmm. Zapraszam na mojego bloga. Tam jest streszczenie wyprawy trollingowej pt. Pourlopowa niespodzianka. Pzdr. (2013/01/20 10:54)

spines21

http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=szukajforum&fraza=Trolling (2013/01/20 10:55)

Pawelski13

Też lubię i łowię tą metodą na zbiorniku zaporowym. Na rzece jeszcze nie próbowałem. (2013/01/20 13:36)

Wybierzsobie

na jeziorze o głębokości około 25m sandacz wyciągnięty z 23 -18 metrów
na dużego robaka wleczonego wolno (bardzo wolno)za łódką z ciężarkiem 70g

http://www.youtube.com/watch?v=H-GZ12dkV8E&feature=share&list=UUL9-JgO-FTT8TWqv06odYSw

7-10 minut później był następny 10cm mniejszy (2013/02/20 08:04)

JKarp

(2013/02/20 08:14)

u?ytkownik16117

Panie Januszu czy to jeden z tych sandaczy co uwiecznił pan na zdjeciu w sklepie? A jak sie okazało,że dwa sandacze po około 100cm skończyły na patelni usunął pan fotkę,wstydził się pan tego? A tak przy okazji ten film zbyt wiele nie wniósł do tem. ale nic dziwnego skoro pisze karpiarz (2013/03/01 17:20)

JKarp

Panie Szymonek - weź się Pan raz na zawsze od-- pi... pi......
Ten film jest wstawiony z YT i nie jest moją własnością - sądzę, że autorem jest Wybierzsobie , który wstawił link a ja dla ułatwienia wstawiłem Jego film.
Sandacze zostały złowione zgodnie z RAPR - ani w okresie ochronnym ani nie były niewymiarowe.Owszem - mięso było pyszne. Co jeszcze chciałby Pan wiedzieć? Na co wzięły? A to ja już mówię - kopyto Relaks Fluo-Marchewa 4 ". Wędka Tica Graphite Spin, plecionka chyba Power Pro a kołowrotek Dragon Millenium RD 820. Żeby zmusić je do normalnego pobicia spryskałem gumę płynem Sensasa Zander-Perch. Trzeci - dużo większy niestety ale spadł.
Niektórzy takie ryby widują tylko na fotkach - oczywiście nie swoich i jasna cholera ich trafia, że nie potrafią złowić takich ryb więc mają żal o to do całego świata.Ostrzegam, że następną próbę atakowania mojej osoby zgłoszę jako naruszenie Regulaminu ! (2013/03/01 18:37)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik16117

Myślałem,że one przyszły na zakupy:))) Takimi zdjeciami powinno sie chwalić na swym profilu,gdzie wszyscy mogą to widziec i podziwiac:)) (2013/03/01 18:43)

u?ytkownik32263

Panie Szymonek - weź się Pan raz na zawsze od-- pi... pi......
Ten film jest wstawiony z YT i nie jest moją własnością - sądzę, że autorem jest Wybierzsobie , który wstawił link a ja dla ułatwienia wstawiłem Jego film.
Sandacze zostały złowione zgodnie z RAPR - ani w okresie ochronnym ani nie były niewymiarowe.Owszem - mięso było pyszne. Co jeszcze chciałby Pan wiedzieć? Na co wzięły? A to ja już mówię - kopyto Relaks Fluo-Marchewa 4 ". Wędka Tica Graphite Spin, plecionka chyba Power Pro a kołowrotek Dragon Millenium RD 820. Żeby zmusić je do normalnego pobicia spryskałem gumę płynem Sensasa Zander-Perch. Trzeci - dużo większy niestety ale spadł.
Niektórzy takie ryby widują tylko na fotkach - oczywiście nie swoich i jasna cholera ich trafia, że nie potrafią złowić takich ryb więc mają żal o to do całego świata.Ostrzegam, że następną próbę atakowania mojej osoby zgłoszę jako naruszenie Regulaminu !

Ładne zanderki Januszu! Po ile miały bo jak mnie oko nie myli 7-8 dyszek, prawda?
Pozdro! (2013/03/01 21:02)

JKarp

CześćCiut lepiej ;-)Nieważne bo jak sam widzisz strach cokolwiek napisać ...Na tej samej wodzie z lodu ten kolega co na fotce przy mojej wydatnej pomocy wyjął sandaczową mamuśkę - miała dobrze ponad metr.Reakcja innych wędkarzy bezcenna - panie leć pan do samochodu...i schowaj pan dobrze.Była to zima 2002/2003 a te rybki z jesieni 2003. Miałem na kija smoka ale spadł ...JK (2013/03/01 21:30)

u?ytkownik32263

Kurde może faktycznie coś krzywo spojrzałem na fotę;) Ale to jeszcze lepiej:)
A dobry sandacz jest...dobry:))) I zdrowy:-0
Pozdro! (2013/03/01 21:37)

u?ytkownik142935

Złowione na markowy sprzęt karpiowy i własnej produkcji kulki ? (2013/03/01 22:47)

JKarp

Monster boile xs-3/4 JKarp  Kompany - lata testów i praktyki, żeby je opracować ;-)JK (2013/03/01 23:04)

Iras1975

Trolling bywa bardzo skuteczny, ale wymaga takiej samej znajomości wody i zwyczajów zamieszkujących ją ryb, jak w innych metodach wędkarskich.

W wielkim skrócie napiszę, że lepsze wyniki są na wiosłach niż na silniku, wiosła nadają przynęcie urozmaiconą pracę- tempo prowadzenia i wychylenia na boki. Osoby pływające łodziami napędzanymi silnikiem, z reguły nie wysilają się zbytnio przy prezentacji przynęty.

Ogólnie nie jestem wielkim miłośnikiem trollingu, wolę łowienie z ręki kręcąc młynkiem.

Powodzenia.

(2013/03/01 23:32)

u?ytkownik91421

Witam.
Ja lowie na trolling i mysle ,ze lowienie na silniku tez dobrze prezentuje przynete,poniewaz plynac zawsze jest jakas fala i przyneta pod woda tez zmienia tempo i wychyla sie inaczej co chwile.
Ja trolluje za lodzia w odleglosci 15 do 25 metrow .
Stosuje plecionki 0.17 kije do trollingu i mulit rolki
Woblery bomber najlepiej sie sprawdzaja, bynajmniej u mnie i lowie na woblery sandaczowe schodzace na 3 do 6 metrow .
Lowisko ma srednia glebokosc 18 m i efekty mam znosne i calkiem spore sandacze sie czepiaja.
Zawsze sie najpierw lowie na spina rzucam,az sie nie sciemnie,po zmroku zmieniam sprzet,spiningi odstawiam i zakladam wedki do trollingu i tak prawie do rana:) (2013/03/03 09:38)