na kilku wyprawach próbowałem ale wyniki był marne - ale się nie poddałem - jest o tym dużo artykułów w czasopismach wędkarskich - pomagają - kolejne wyprawy dowiodły że warto i razem z bocznym trokiem są to dla mnie najłowniejsze metody - najważniejsze jest to że zawsze trzeba mieć napiętą żyłkę żeby przynęta unosiła się nad dnem i do tego dochodzi wysokość wiązania haczyka - im dalej rzucamy tym wyżej wiążemy - powodzenia (2009/01/19 20:58)
http://www.naspinning.pl/archives/1152 link powyżej to filmiki o metodzie Drop Shot Chyba metoda bardzo "młoda" w Polsce. W niewielu sklepach wędkarskich jest dostępny osprzęt (spec haczyki, gumki). Nawet w jednym sklepie sprzedawca zapytał mnie - co to za metoda? (2009/01/21 11:31)
Ja próbowałem ale bez większych efektów (jeden okoń), była to na rzece i raczej chwila zapoznania się z tą metodą a głównie z zachowaniem się przynęty w wodzie przy pozostawieniu jej w nurcie. Jedyne co stwierdziłem to zdecydowanie użycie ciężarka przelotowego z zabezpieczeniem tak aby była możliwość regulacji podania przynęty na różnych głębokościach. (2009/01/21 13:12)