Zaloguj się do konta

Tri pody

utworzono: 2012/05/08 20:35
adams remonty

Witam kolegów po kiju :)
Mam pytanie dotyczące Waszych opinij o tri-podzie firmy YORK ( Rod pod Tripod 150cm York SCC152). Ostatnio kupiłem Tri-poda firmy TREND-ECO i okazało się, że gwinty w buzz-barach są do kitu. Co powiecie o tri-podzie York'a??
Z góry dziękuję i proszę o odpowiedzi na maila : adams_remonty@o2.pl  [2012-05-08 20:35]

Grzegorz87

Witaj nie polecam ci takich tzw ''Jamników" kiedys miałem podobny i gwinty sie przekrecały
szybko korodowały i wiecej miałem z tym problemu niz pożytku po za tym sa na pojedynczym gwincie i przy mocniejszym wietrze wędki sie wywracały bo podporka pozioma sie przekrecała ja mam tri poda z jaxona od 2 sezonów i jestem zadowolony moze troszke droższe ale spokuj na jakis czas :)
pozdrawiam

CATCH & RELEASE
[2012-05-08 23:26]

JKarp

CześćAdam jak chcesz wydać 220zł to dołóż i kup ten:http://www.sklep-karpiowy.pl/sprorodpodexpertpodii-p-1329.html?cPath=44Gwarantuję Ci, że ten posłuży kilka sezonów :-)JK [2012-05-09 07:16]

adams remonty

Dziękuję bardzo :)  [2012-05-09 22:04]

Szymcio10

Polecam tri pody anacondy [2012-06-17 13:15]

CraNcHMS

Od tego sezonu posiadam tripod Mivardi Premium.

http://www.gobio.rybnik.pl/?274,tripod-mivardi-premium

Dobrze wykonany i funkcjonalny tripod w rozsądnej cenie.
[2012-06-21 16:34]

polecam  dam smoked [2012-11-06 21:01]

frotto

Kolego dobry ten Dam jest? Ja właśnie przymierzam się do tego Dama ale ciekawi mnie jedna sprawa. Dokręcacie buzz barów do tri poda nie widzę tam pokręteł do dokręcenia czy robi się to imbusem?
[2012-11-06 22:11]

sztyce buzbara nagwintowane natomiast cały buzbar wchodzi w otwory  i dokrecam  (na śrubach gumowe łebki) [2012-11-06 22:23]

frotto

yhy i ogólnie nie jest zły ten sprzęcik co czytałem po różnych forach o tym Damie i jakiś złych opini nie zbierał raczej
[2012-11-06 22:26]

naprawdę świetne wykonanie  pokrowiec też  ja brałem z aledrogo  ,jak go dostałem  to wrażenie zaj,,,.A cha  dociążam dorobionym odważnikiem i wieszam na haku pod głowicą [2012-11-06 22:29]

z@mela

dlaczego TRI pod a nie   zwei pod    albo for pod ?  albo  piecio pod ?

Widzialem kidys  u typa  taki wynalazek  jak to rozkladal  masakra  maszyneria w kit ale w miare to funkcjonalne  tylko po co  stojak pod 3  lub  4 kije juz nie pamietam pod ile on tam mial ?? dla 2  wędkarzy jeden stojak ?
[2012-11-06 23:50]

Widzialem kidys  u typa  taki wynalazek  jak to rozkladal  masakra  maszyneria w kit ale w miare to funkcjonalne  tylko po co  stojak pod 3  lub  4 kije juz nie pamietam pod ile on tam mial ?? dla 2  wędkarzy jeden stojak ?

ano dlatego tri pod bo ma 3 nogi :) a buzz bary ma na trzy lub cztery wędki po to zebyś jeśli chcesz  mógł na trzy lub cztery wedki  łowić :)
[2012-11-07 00:14]

ano dlatego tri pod bo ma 3 nogi :) a buzz bary ma na trzy lub cztery wędki po to zebyś jeśli chcesz  mógł na trzy lub cztery wedki  łowić :)

Dokładnie;) na wielu wodach komercyjnych jet możliwość łowienia na 3 wędki ,dodatkowo jeśli ktoś używa markera to może sobie odłożyć na tripoda .ps;polecam anaconda magic podhttp://www.sklep-karpiowy.pl/anacondatripodmagicpod-p-962.html?cPath=44 jest o 2 kilo cięższy przez co bardziej stabilny i posiada ruchomą obrotową głowicę którą można dowolnie ustawiać . niestety jest o 160 zł droższy od dama gunsmoke. [2012-11-07 10:21]