Tri pody
utworzono: 2012/05/08 20:35
Witam kolegów po kiju :)
Mam pytanie dotyczące Waszych opinij o tri-podzie firmy YORK ( Rod pod Tripod 150cm York SCC152). Ostatnio kupiłem Tri-poda firmy TREND-ECO i okazało się, że gwinty w buzz-barach są do kitu. Co powiecie o tri-podzie York'a??
Z góry dziękuję i proszę o odpowiedzi na maila : adams_remonty@o2.pl [2012-05-08 20:35]
Witaj nie polecam ci takich tzw ''Jamników" kiedys miałem podobny i gwinty sie przekrecały
szybko korodowały i wiecej miałem z tym problemu niz pożytku po za tym sa na pojedynczym gwincie i przy mocniejszym wietrze wędki sie wywracały bo podporka pozioma sie przekrecała ja mam tri poda z jaxona od 2 sezonów i jestem zadowolony moze troszke droższe ale spokuj na jakis czas :)
pozdrawiam
CATCH & RELEASE
[2012-05-08 23:26]
CześćAdam jak chcesz wydać 220zł to dołóż i kup ten:http://www.sklep-karpiowy.pl/sprorodpodexpertpodii-p-1329.html?cPath=44Gwarantuję Ci, że ten posłuży kilka sezonów :-)JK [2012-05-09 07:16]
Od tego sezonu posiadam tripod Mivardi Premium.
http://www.gobio.rybnik.pl/?274,tripod-mivardi-premium
Dobrze wykonany i funkcjonalny tripod w rozsądnej cenie.
[2012-06-21 16:34]
Kolego dobry ten Dam jest? Ja właśnie przymierzam się do tego Dama ale ciekawi mnie jedna sprawa. Dokręcacie buzz barów do tri poda nie widzę tam pokręteł do dokręcenia czy robi się to imbusem?
[2012-11-06 22:11]
sztyce buzbara nagwintowane natomiast cały buzbar wchodzi w otwory i dokrecam (na śrubach gumowe łebki) [2012-11-06 22:23]
yhy i ogólnie nie jest zły ten sprzęcik co czytałem po różnych forach o tym Damie i jakiś złych opini nie zbierał raczej
[2012-11-06 22:26]
naprawdę świetne wykonanie pokrowiec też ja brałem z aledrogo ,jak go dostałem to wrażenie zaj,,,.A cha dociążam dorobionym odważnikiem i wieszam na haku pod głowicą [2012-11-06 22:29]
dlaczego TRI pod a nie zwei pod albo for pod ? albo piecio pod ?
Widzialem kidys u typa taki wynalazek jak to rozkladal masakra maszyneria w kit ale w miare to funkcjonalne tylko po co stojak pod 3 lub 4 kije juz nie pamietam pod ile on tam mial ?? dla 2 wędkarzy jeden stojak ?
[2012-11-06 23:50]
Widzialem kidys u typa taki wynalazek jak to rozkladal masakra maszyneria w kit ale w miare to funkcjonalne tylko po co stojak pod 3 lub 4 kije juz nie pamietam pod ile on tam mial ?? dla 2 wędkarzy jeden stojak ?
ano dlatego tri pod bo ma 3 nogi :) a buzz bary ma na trzy lub cztery wędki po to zebyś jeśli chcesz mógł na trzy lub cztery wedki łowić :)
[2012-11-07 00:14]
ano dlatego tri pod bo ma 3 nogi :) a buzz bary ma na trzy lub cztery wędki po to zebyś jeśli chcesz mógł na trzy lub cztery wedki łowić :)
Dokładnie;) na wielu wodach komercyjnych jet możliwość łowienia na 3 wędki ,dodatkowo jeśli ktoś używa markera to może sobie odłożyć na tripoda .ps;polecam anaconda magic podhttp://www.sklep-karpiowy.pl/anacondatripodmagicpod-p-962.html?cPath=44 jest o 2 kilo cięższy przez co bardziej stabilny i posiada ruchomą obrotową głowicę którą można dowolnie ustawiać . niestety jest o 160 zł droższy od dama gunsmoke. [2012-11-07 10:21]