Witam.Jako młody i niedoświadczony wędkarz spojrzałem na post kolegi Tomas81 z przerażeniem. U mnie składki ulgowe to koszt około 80zł. W czym Wisła jest taka wyjątkowa, że tyle trzeba za nią płacić?
Panowie czyli za jedno jezioro muszę zapłacić 195zł ? :O
(2013/03/22 16:25)kiedyś słyszałem że w torunskim są duże opłaty w zamian za nie wpuszczanie rybaków na wody okręgu,nie wiem dokładnie jak to jest ale 2 lata temu facet w tamtejszym sklepie wędk.tak mi to tłumaczył
kiedyś słyszałem że w torunskim są duże opłaty w zamian za nie wpuszczanie rybaków na wody okręgu,nie wiem dokładnie jak to jest ale 2 lata temu facet w tamtejszym sklepie wędk.tak mi to tłumaczył
Eee... tam. Koleś pierdzieli farmazony. Opłaty zawsze były cholernie wysokie, nawet jak byli rybacy, których usunęliśmy 4 lata temu. Tylko wtedy był podział na wody górskie, spin, łódkę, jeziora specjalne co wychodziło zaj...cie drogo. Ja aż tak nie mam prawa narzekać bo spinninguję na kilku łowiskach z pontonu czy łodzi a i czasem sypnę się na Drwęcę za kleniem więc i tak zawsze kupowałem komplet, no poza jeziorami specjalnymi. Co nie zmienia faktu że mamy jedne z najwyższych opłat w całej Polsce. Niestety:(
to fakt kolego macie jedne z najwyzszych oplat ale macie za to bardzo duzo zbiornikow wisle drwece itp:) czasem lepiej wiecej zaplacic i miec gdzie łowic niz zaplacic malo i nie miec gdzie lowic:)pozdrawiam
kiedyś słyszałem że w torunskim są duże opłaty w zamian za nie wpuszczanie rybaków na wody okręgu,nie wiem dokładnie jak to jest ale 2 lata temu facet w tamtejszym sklepie wędk.tak mi to tłumaczył
Eee... tam. Koleś pierdzieli farmazony. Opłaty zawsze były cholernie wysokie, nawet jak byli rybacy, których usunęliśmy 4 lata temu. Tylko wtedy był podział na wody górskie, spin, łódkę, jeziora specjalne co wychodziło zaj...cie drogo. Ja aż tak nie mam prawa narzekać bo spinninguję na kilku łowiskach z pontonu czy łodzi a i czasem sypnę się na Drwęcę za kleniem więc i tak zawsze kupowałem komplet, no poza jeziorami specjalnymi. Co nie zmienia faktu że mamy jedne z najwyższych opłat w całej Polsce. Niestety:(to fakt kolego macie jedne z najwyzszych oplat ale macie za to bardzo duzo zbiornikow wisle drwece itp:) czasem lepiej wiecej zaplacic i miec gdzie łowic niz zaplacic malo i nie miec gdzie lowic:)pozdrawiam
Panowie ja też jestem przerażony cenami w okręgu toruńskim. Od kilku lat wykupuje tylko Wisłę, bo reszta jest już dla mnie za droga, ale w tym roku nawet to podrożyli. Zastanawiam się, czy ma sens wykupować przy takiej cenie składki. Żeby chociaż tej łódki nie trzeba było kupować, to już by było jakieś 50 zł mniej. No już nie wiem co robić oprotestować,oflagować się, zablokować PZW, czy co :)?
O 2 zł to podrożała składka członkowska, ale składka na samą Wisłę podrożała w tym roku o 20 zł- ze 195 zł na 215 zł. Może dlatego, że to Królowa polskich rzek :)?