Chyba chodzi o spinning, torbe wszyscy mi polecali i ją mam. Po dłuższym czasie może boleć ramie, ale jest wygodniejsza, choć mniej możesz zabrać ale jak masz organizer do przynęt to po sprawie a chyba kanapek nie bedziesz nosił :PPPPlecak też fajnie szczególnie jak jeździsz na jednośladzie wygodny nie bedzie Ci latał :)Co do kamizelki nie mam nie bd mowił :) (2011/07/09 09:45)
Powiem że ja mam wszystko.Torby,plecak,kamizelka,pas spinningowy.Wszystko jest dobre w danych warunkach. Nie ubiorę kamizelki gdy jest ciepło ale jest dobra jesienią. Pas jest dobry i wygodny jak łowię klenie i mam małe przynęty i niedużo akcesoriów. Torba(dobra torba) jest poręczna i pakowna. Plecak to według mnie najgorsze rozwiązanie i nie stosuję,choć mam.Krępuje ruch przy rzucaniu,wymaga czasu i sprawia kłopoty gdy chce się z niego coś wyjąć. Każdy jednak ma swój charakter swoje nawyki wędkarskie i sam musi wybrać co jest dla niego najlepsze. (2011/07/09 09:49)
Ja jak do tej pory używam tylko torby,jednak po kilku godzinnym łowieniu ramię i kręgosłup ją odczuwają. Zamierzam teraz zainwestować w kamizelkę,głównie z racji wypraw na pstrągi. (2011/07/09 13:54)
Ja używam torby Salix Alba-jest praktyczna,ma dobrze przemyślane zapinanie-odpinanie -i przede wszystkim nie ma,,rzepów,, co dla mnie jest ogromna zaletą (2011/07/12 10:03)
Ja uzywam kamizelki bo jest najlepsza jesli chodzi o funkcojalność,a że mam wersje z dopinanym plecakiem to już całkiem wypas,jak za cięzko to odpinam kieszeń i jest luz (2011/09/03 19:49)