Witam! Mam pytanie odnośnie topów do Garbolino g697. Topy do tej tyczki są niedostępne nawet na rynku wtórnym. Dopasował może ktoś topy od innej tyczki/marki?
Jeżeli nie ma dostępnych orginalnych topów to można dokupić uniwerslany i dociąć lub dobrać na podstawie średnicy twojego topu, top z innej tyczki. Ja w moim colmicu mam top do kubka z jaxona, więc się da:) pozdrawiam (2015/07/21 11:37)
Zamieszczam średnicę męskich złącz elementów. Jeżeli ktoś wie jakie topy mogą pasować będę bardzo wdzięczny. Element nr.5- ok.30mm Element nr.4- ok. 20mm (2015/07/22 19:35)
Mam 3 tyki Garbo (miałem 5) wszystkie ze starej serii G, i nie ma na rynku topów które by pasowały idealnie. Niektóre wchodzą sporo za głęboko z luzem, a niektóre idealnie ale moim zdaniem za płytko. Jedynie uniwersalne Browninga po docięciu, ale nikomu nie polecam. Ciężkie, wiszą i długością nie dopasowane. Jakby co mam sporo zapasowych elementów do Garbolino i mogę odsprzedać. (2015/08/01 21:49)
Nie zdążyłem dopisać - jeśli ktoś uważa tyki Garbolino za szajs, to znaczy, że nigdy nimi nie łowił. Mam kanałówki Garbo G885 i g995, i mimo to, że mają ponad 10 lat to nadal biją wiele innych kijków kanałowych swoją wagą, i sztywnością. Startuję w zawodach w miarę regularnie i mam z czym porównywać. (2015/08/01 22:08)