Tegoroczne wyniki wędkowania na szczupaka.
utworzono: 2011/05/18 23:26
Witam kolegow na forum i mam pytanie czy tegoroczne szczupaki na waszych wypadach na ryby osiagnely jakies konkretne wymiary bo ja wedkuje na kaszubach i jak mi tak i kolegom narazie biora takie 40-50 cm czyli do wypuszczenia a takie 70-80 cm to narazie rzadkosc w tym sezonie w naszym gronie trzy sztuki sie takie udalo zlowic ,mysle ze woda nie ma jeszcze odpowiedniej temperatury w naszych lowiskach jak woda osiaga 12 stopni to wtedy jest lepsza zabawa i sa takie wyniki 1 m a zeszly rok kolega mial 118cm szczuplego .pozdrawiam jak mozna to odpiszcie co na waszych lowiskach.... [2011-05-18 23:26]
na mojej rzece też słabizna największy 56cm samica jeszcze ikrą sypała a była złowiona 15.05 tak że tarło puźno chyba odbyły u mnie i dlatego takie słabe wyniki....?
[2011-05-19 06:30]
Ja od początku maja jeszcze wymiaru nie złapałem ale za to któregoś dnia w ciągu jednej godziny wyjąłem 12 takich po 30-40(oczywiscie pływają dalej) ale jeszcze trafię tego swojego pozdro ;)
[2011-05-19 07:57]
Szczupaka na Wiśle jest dużo,na opasce w okolicach ujścia Dunajca do Wisły miałem na zielonego sieka-m takiego w granicach 5kg niestety spiął sie przy próbie wyciagnięcia go z wody.Na gumy też dobrze biorą,ale te brania są dziwne,bo łapią samą koncówkę gumy i ciężko je zaciąć-teraz dozbrajam je dozbrojką spinwala i jest lepiej.Ale panowie co tam szczupaki na Wiśle!!!Na Wiśle rządzi sandacz...oby tylko doczekać sie już początku czerwca a wtedy jazda na całego...i te kłótnie z kobitką ,że nie mam mnie całymi nocami,i że pewnie jest inna(ha ha ha)pozdrawiam-Grzegorz
[2011-05-19 08:48]
Witam u nas na rzece Bug 1,2,3maja było ciekawie brały takie do 65cm, mniejszych sporo wypuściłem było tak że 60 puszczałem.Potem cisza i teraz znów lekko biorą do 70cm ale już pochowane i trzeba pokombinować żeby oszukać.przed wczoraj 74cm oszukałem dziś rano 2brania jeden szczeniak drugi ładny ale się spioł (cóż następnym razem może się spotkamy)Pozdrawiam. [2011-05-19 09:02]
U mnie tj. woj. lubuskie szczupaczki dobrze gryzą od początku maja...
Masa takich 50-60, jeden 75 i wczoraj 90 cm...
[2011-05-19 10:59]
Wisła w okolicach Kozienic i pobliskie wody raczej lipa,przynajmniej z tego co wiem.Krucho tu ze szczupakiem-ja już rezygnuję z połowu tej ryby tutaj bo trudno o wymiarowca a tę decyzje dedykuję kłusownikom i pzw:(
[2011-05-19 11:09]
w zamojskim tak sobie ,na otwarciu sezonu padł szczupak 80 cm złowił go kolega, u mnie na razie lipa trochę na spining jeden wymiarowy a reszta to pistolety
na żywca dwa wymiarowe 55 i 60 i na razie tyle
[2011-05-19 11:40]
W Środzie Wielkopolskiej na zbiorniku retencyjnym prawie nie widać spinningistów. Rzucają tylko młodzi i bez efektów. Nie ma wędkarzy - znaczy, nie biorą (na podmiejskich akwenach to najlepszy wyznacznik).
Nad Wartą - na odludziach w Czeszewsko - Żerkowskim parku krajobrazowym, czasem nie bierze nic; ale są dni gdy żerują jak najęte. Najczęściej takie po 30 cm, 45 to już okaz. Złapałem tylko jednego wymiarowego.
Kiepsko.
[2011-05-19 16:16]
Toruńskie i jak narazie słabo, jedynie rozpoczęcie było fajne. Choć paru kolegów trafiło po 70-80 ale są to jak narazie znikome ilości:( Sam byłem 3 razy i jak na razie straszna lipa. 1 maj komplet + 50 a potem tylko króciaki. [2011-05-19 16:51]
Dziekuje za odpisy na blogu myslalem ze na kaszubach tylko taka zabawa z pistoletami ale po waszych wpisach widze ze wszedzie mamy ten sam klimat .jeszcze raz dziekuje za wpisy i oczekuje ciekawych blogow jak szczuply ruszy i beda wyniki pozdrawiam i zycze takich okolo 120 cm.......... [2011-05-19 22:27]