Tęgie mrozy .
utworzono: 2012/01/28 11:10
Teraz to ciepełko ale jedna noc z -7 zniszczyła mi pomidorki w szklarence... . [2019-11-04 16:12]
U mnie wczoraj ciepło. Nocą było ciepło. Dziś ciepło i wietrznie. Aktualnie ciepło i mżawka. Ogólnie ten wiatr i pseudo opady nie zachęciły mnie dziś do wyjścia nad wodę. [2019-11-04 17:03]
Nagrzmociło śniegu aż grubo. Prawie nie widać tych dwóch kopców kreta których mi sie nie chce od kilku dni rozgarnąć. :) Mróz raczej taki symboliczny. [2019-12-03 07:15]
Z nowości w temacie mrozów w lutym to u mnie w nocy była burza. Piękne grzmoty niczym latem. Z tego co widziałem na jednej ze stron na facebook przeszła dość szerokim pasem. Wraz silnym wiatrem trochę nabroiła.
https://www.facebook.com/Burze-Podkarpacia-1164805323578400/ [2020-02-24 06:52]
Jeszcze parę lat i trzeba będzie może zmienić tytuł wątku "u kogo większa susza" lub "czy coś u mnie padało" :) (: [2020-02-25 18:11]
U mnie Grześ akurat ostatnio dało ostro. Woda na Wisłoku podniesiona około 1,5 m i mętna. Jest ciepło, jest nadzieja. Jeszcze nie ten czas ale taki stan wody w cieplejszych miesiącach to raj na brzegu. :) Inna sprawa że wątek o którym wspominasz pojawi się wcześniej czy później. Z rzczy nienormalnych powinienem dodać że jeszcze nigdy nie zbierałem rosówek w lutym, aż do dnia dzisiejszego. [2020-02-25 18:33]
Woda u mnie też zdecydowanie powżej normy ale dziś zimno bo tylko z rana 4 na plusie a co chwilę przechodzą jakieś drobne burze śnieżne, no teraz słoneczko. I nie wiem czy rozkładać już basen na lato czy jeszcze chwilkę poczekać. Szpaków dookoła mnóstwo, jakieś bociany gdzieś się w okolicy pojawiły, ty zbierasz rosówki to pewnie za chwilę obok domu przejdzie stado gnu w poszukiwaniu pastwisk a w Wisłoku pojawią się krokodylki ( nie mylić ze służbami mundurowymi) :))) [2020-02-27 15:45]
Noce z lekkimi przymrozkami dni w miarę ciepłe. Woda na rzece wczoraj była już w stane wysokim. Dziś jak widzę weszła w stan średni. Jednak jak na łowienie o tej porze roku to chyba nadal trochę za dużo. Może później sprawdzę to praktycznie. Ogólnie u mnie ostatnio nie pada ponad stan, woda spływa z góry. [2020-03-06 06:29]
Panowie i Panie czas reaktywować temat.Jak tam u was z lodem.Chodzi mi o ten na zbiornikach, ten łóżkowy niech pozostanie w łóżku;) W okolicach Radomia koło dwóch centymetrów. [2021-12-09 09:03]