Techniki nęcenia, Moje wątpliwości

/ 7 odpowiedzi
Witam, wybieram się w sobotę na ryby będę łowił na 1 wędkę na pellet o smaku kuku a na drugą na kulki z firmy TB o smaku ryby :D zakupiłem wodory i wszedłem 40m od brzegu i wody miałem wody około 1m wody i oto moje pytanie czy dobrałem dobre kulki i pellet nęciłem dziś około 3l kuku z przenicą trochę pelletu waniliowego i kuku i kilka pokrojonych kulek waniliowych i o smaku ryby jutro też będę tam nęcił i czy ta głębokość nie będzie za mała ja na ta porę? i czy jutro mam też tym samym mam nęcić i w tym samym czasie a w sobote to pva z pelletem kulkami i ziarnami wystarczy?
u?ytkownik77866

ja sam byłem na rybach i ja łowiłem na czerwone robaki i łowiłem karasie srebrzyste czasem płoć i okoń a mój kolega na kuku i miał słabe efekty także moim zdanie zanęcić możesz ale na hak lepiej daj robaczka (2012/03/23 07:07)

89krzysztof

Powoli ryba będzie opuszczać głębsze miejsca i wchodzić na płytszą wodę w poszukiwaniu ciepła. Więc głębokość wydaje się być ok, chociaż nie wiem jak wygląda całe łowisko. 
Nęć tym samym co wczoraj, jutro na hak zakładaj to, czym nęciłeś. Dwa dni ryba może się nie przyzwyczai, ale kilka sztuk może tam siedzieć.  (2012/03/23 07:22)

damian123102

Powoli ryba będzie opuszczać głębsze miejsca i wchodzić na płytszą wodę w poszukiwaniu ciepła. Więc głębokość wydaje się być ok, chociaż nie wiem jak wygląda całe łowisko. 
Nęć tym samym co wczoraj, jutro na hak zakładaj to, czym nęciłeś. Dwa dni ryba może się nie przyzwyczai, ale kilka sztuk może tam siedzieć. 

łowiska to woda pzw Katowice w najgłębszym miejscu jest 3,5m jakieś 2m w prawo od miejsca gdzie będę łowił jest duł o głębokości 2-3m Wydaje mi się że to miejsce będzie dobre a co do efektówto dam jutro znać jak wrócę. (2012/03/23 18:06)

u?ytkownik39933

kulki rybne jak najbardziej o tej porze roku ,pelet o smaku kukurydzy tez moze byc ale zrobiłes bardzo duzy bład i uwazam ze nic nie złowisz,wrzuciłes do wody 3 kg zanety a woda ma podejzewam z 7 -8 stopni ,przy takiej temperaturze jak ktos proboje łowic karpie(ja zaczynam sezon od 10 stopni ) to w ogóle nie neci ,tylko punktowo w pva ,bardzo delikatnie w dzien łowienia lub z koszykiem do metody,a co do głebokosci to karpie beda teraz szukac najcieplejszych partii zbiornika wiec mysle ze taka płycizna jest ok. (2012/03/23 19:45)

damian123102

kulki rybne jak najbardziej o tej porze roku ,pelet o smaku kukurydzy tez moze byc ale zrobiłes bardzo duzy bład i uwazam ze nic nie złowisz,wrzuciłes do wody 3 kg zanety a woda ma podejzewam z 7 -8 stopni ,przy takiej temperaturze jak ktos proboje łowic karpie(ja zaczynam sezon od 10 stopni ) to w ogóle nie neci ,tylko punktowo w pva ,bardzo delikatnie w dzien łowienia lub z koszykiem do metody,a co do głebokosci to karpie beda teraz szukac najcieplejszych partii zbiornika wiec mysle ze taka płycizna jest ok.

bardzo dziękuje za porady to na drugi raz po prostu mam nie nęcić?? tylko ja pojade za tydzień w niedziele to same pva wystarczy a do pva kulki i pellet?? a ziaren nie dawać? a co do tego pva to gdy będę łowił to pva mniejsze (woreczek) 10cm na 15cm czy 21 na 4 bo aktualnie takie posiadam chyba bo nie pamiętam rozmiaru (2012/03/23 20:58)

u?ytkownik39933

na razie daj sobie spokój z neceniem,moze byc ten worek 10 na 15,włoz do niego pokruszone kulki,drobny pelet no i mozesz ewentualnie na o koło rozsypac ze 2 garscie drobnego peletu i troche zanety sypkiej z konopiami,zeby zrobic w wodzie zamiesznie,zaneta zciagnie drobnice a czesto za drobnico przychodzi karp, pamietaj ze ma byc wszystkiego mało bo woda jest jeszcze bardzo zimna i karp bardzo słabo zeruje ,na włos małe kulki max 16mm. (2012/03/23 21:37)

damian123102

ok thx za informacje to ja spadam na ryby :D (2012/03/24 05:26)