Zostaw ten temat bo Cię mocno przerasta. Czy wiesz co piszesz ?
Chyba że to kolejna durna prowokacja.
(2014/03/16 17:25)ale jak bedzie zakaz całkowitego połowu to za samo łapanie będzie mandat bo tak to cwaniaki sa bo regulaminu nie łamią maja jedna wędke zarzucona na grunt tak dla picu a cały czas machaja na spinning. taki własnie sposób z tarliskiem wprowadzono ostatnio na pobliskiej rzece w celu uniknięcia masowego odłowu płoci na 3 kilometrowym odcinki jest całkowity zakaz połowu od 15 marca do 15 maja
Po tym komentarzu Twoim już wiem kto tu jest kłusownikiem.
tzn?
Nie wiesz?Cyt.''cwaniaki sa bo regulaminu nie łamią maja jedna wędke zarzucona na grunt tak dla picu a cały czas machaja na spinning.''
Już wiesz czemu?
(2014/03/16 17:46)tzn?
To znaczy że:
- łowią na tarlisku
-łowią na spinning i grunt jednocześnie
-piszesz o kilku kotwicach czyli tzw. szarpak
Łamią tym mnóstwo martwych przepisów a Ty dla uratowania sprawy proponujesz wprowadzić kolejny. Gdzieś tu myślenie zginęło o ile kiedyś było. :)
No nareszcie coś konkretnego napisane , a nie jakieś bzdety i wyssane z palca oskarżenia. Tak właśnie zrobimy jak kolega pisał a jeśli to nic nie da i nie pomorze to przestajemy wraz z kolegami opłacać karty od przyszłego roku.
(2014/03/18 15:04)No nareszcie coś konkretnego napisane , a nie jakieś bzdety i wyssane z palca oskarżenia. Tak właśnie zrobimy jak kolega pisał a jeśli to nic nie da i nie pomorze to przestajemy wraz z kolegami opłacać karty od przyszłego roku.
Pewnie,po co opłacać skoro tamci nie muszą i też "lowia":-)Szkoda nerwów kłusole i tak swoje zrobią.Skoro służby odpowiedzialne z róznych przyczyn nie reagują to jest to zachęta dla takich "wędkarzy".Tez sie czasem zastanawiam za co ja płacę.Gdyby było więcej kontroli to przestałbym marudzić ale u mnie nie ma ich wcale.Polska...
(2014/03/18 15:23)
(2014/03/18 15:39)No nareszcie coś konkretnego napisane , a nie jakieś bzdety i wyssane z palca oskarżenia. Tak właśnie zrobimy jak kolega pisał a jeśli to nic nie da i nie pomorze to przestajemy wraz z kolegami opłacać karty od przyszłego roku.
Pewnie,po co opłacać skoro tamci nie muszą i też "lowia":-)Szkoda nerwów kłusole i tak swoje zrobią.Skoro służby odpowiedzialne z róznych przyczyn nie reagują to jest to zachęta dla takich "wędkarzy".Tez sie czasem zastanawiam za co ja płacę.Gdyby było więcej kontroli to przestałbym marudzić ale u mnie nie ma ich wcale.Polska...
Chodzę na ryby już ponad 15 lat i nie zanotowałem na swoim koncie kontroli, ryb jest w moich łowiskach coraz mniej , kłusole jak byli tak są . Po co i na co płaci się te składki ? To pytanie zadaje sobie co roku gdy uiszczam opłaty:)