Rozglądałem się za okularami polaryzacyjnymi i kupiłem w końcu najtańsze Jaxony za niecałe 30zł. Dlaczego? Dlatego:
- nieważne czy za 30zł czy za 500zł - polaryzacja jest albo jej nie ma,
- szkła korygujące z polaryzacją to wydatek niecałych 400zł w promocji, do tego doliczyć trzeba oprawki.
Gdybym łowił na odległościówkę, pewnie bym zainwestował bo mam małą wadę wzroku - dalej zarzucany spławik jest niezbyt ostry. Przy łowieniu feederem, batem lub spławikiem niedaleko brzegu wystarczają najtańsze Jaxony.
(2014/09/01 07:10)Rozglądałem się za okularami polaryzacyjnymi i kupiłem w końcu najtańsze Jaxony za niecałe 30zł. Dlaczego? Dlatego:
-
I tu kolego się mylisz.
Też tak myślałem jeszcze całkiem niedawno i kupiłem Jaxony za 32 zł. Po dwóch wyjściach odpadł gumowy nosek. Poza tym jak było gorąco to strasznie parowały. Ale polaryzacja była w miarę więc nie narzekałem.
Aż któregoś dnia z kolegą wybrałem się na rybki i założyłem na chwilę jego okulary, bodajże marki Brenda. Dwa czy trzy lata użytkowania i nic nie odpada, w ogóle nie parują, a polaryzacja..bajka, znacznie lepsza niż w Jaxonach.
Chytry dwa razy traci Panowie. Nie ma co kupować badziewia, lepiej dołożyć te 5-6 dych i mieć coś porządnego i na lata.
(2014/09/03 08:08)Rozglądałem się za okularami polaryzacyjnymi i kupiłem w końcu najtańsze Jaxony za niecałe 30zł. Dlaczego? Dlatego:
- szkła korygujące z polaryzacją to wydatek niecałych 400zł w promocji, do tego doliczyć trzeba oprawki.Gdybym łowił na odległościówkę, pewnie bym zainwestował bo mam małą wadę wzroku - dalej zarzucany spławik jest niezbyt ostry. Przy łowieniu feederem, batem lub spławikiem niedaleko brzegu wystarczają najtańsze Jaxony.
Mam ten sam problem z okularami korekcyjnymi, dlatego zainwestowałem lat temu parę w coś takiego:
http://allegro.pl/nakladki-polaryzacyjne-na-okulary-optyczne-klapki-i4553922875.html
Przydatna rzecz nie tylko na rybach ale również na co dzień np. do samochodu.
BIEDRONKA!!! Właśnie od tygodnia są okulary w biedronce z w miare dobrym filtrem polaryzacyjnym za 17 zeta . Polecam. Mam identyczne od roku też z biedronki i mają dobry filtr. ( kupiłem kilka sztuk bo za tą cenę sa rewelacyjne)a filtry uv a i uv b ??? słyszałeś coś o tym? ... a na starość ślepota!
Rozglądałem się za okularami polaryzacyjnymi i kupiłem w końcu najtańsze Jaxony za niecałe 30zł. Dlaczego? Dlatego:
- szkła korygujące z polaryzacją to wydatek niecałych 400zł w promocji, do tego doliczyć trzeba oprawki.
Gdybym łowił na odległościówkę, pewnie bym zainwestował bo mam małą wadę wzroku - dalej zarzucany spławik jest niezbyt ostry. Przy łowieniu feederem, batem lub spławikiem niedaleko brzegu wystarczają najtańsze Jaxony.
Wystarczy tedy zakupić nakładki na okulary i sprawa rozwiązana. Sam używam. Okulary korekcyjne + nakładka.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.