Zaloguj się do konta

Tajemnicze łowisko

utworzono: 2011/02/17 11:36
tomcix

małe pytanie mam  od domu 100m do stawu. ten staw ma 2-3 lata głebokość w najgłębszym miejsczu 8-9m a w najpłyczym  1 metr dodam rze ten sttaw ma durzo zawad dno muliste pokryte liśćmi  w tych liściach som ogromne ilości robale czy to morzliwe rze liny wpuszczone przerz mie majom ok 1-2kg i czemu tylko raz złapałem lina 5cm a  czesto łapie po 20-30cm       1-2m od brzegu dodam rze ten staw znam na wylot a ani razu nie rzłapałem durzego karasia a ich jest pełno czy to morzliwe że te ryby urosły pszerz 2 lata od 2-6cm do 15-20cm . kilka razy na chaku miałem durze ryby kturych nie mogłem wyciągnoć na brzeg choć miałem zestaw typowy na suma ale na miałem rzałorzonom grutuwke z durzym pekiam czerwonych robale własnej chodowli co to było ???? jak ktoś mam pomysł niech pisze . wielkie sory za ortografie ale recze mam bardrzo moczno pokaleczone od  suma 5 kg weszedł mi na leki zestaw na małe karasie dodam rze zimom [2011-02-17 11:36]

Orty przez pokaleczone ręce? No bez przesady. Aż oczy bolą. Strasznie haotycznie opisałeś swój kłopot. Bez ładu i składu, nie wiadomo o co Ci tak naprawdę chodzi. Staw ma 2-3 lata głębokość? W liściach ogromne ilości robale? Na co ktoś ma mieć pomysł? Zrozumiałem tylko, że wpuściłeś liny, że są duże karasie i liny po 20-30 cm, potem, że 15-20 cm........ Uporządkuj swój post i przetłumacz na polski z ładem i składem, bo nikt tego nie przeczyta ze zrozumieniem.

To jest z Twojego profilu:

"jestem uczniem kl 1g łowie ok paru lat na rurzne spodoby od 2 lat głuwnie na kołowrorki rzadziej baty" Nawet tego nie rozumiem. Uczniem? Postaraj się o pomoc kogoś w napisaniu i sprecyzowaniu swojego pytania, wtedy jakoś pomożemy. 

[2011-02-17 12:00]

JaroDaw

" Mam małe pytanie. Mam od domu 100m do stawu. Ten staw ma 2-3 lata, głębokość w najgłębszym miejscu 8-9m a w najpłytszym  1 metr. Dodam że ten staw ma dużo zawad, dno muliste pokryte liśćmi.  W tych liściach są ogromne ilości robali. Czy to możliwe, że liny wpuszczone przeze mnie mają ok 1-2kg? I czemu tylko raz złapałem lina 5cm a  często łapie po 20-30cm, 1-2m od brzegu? Dodam że ten staw znam na wylot, a ani razu nie złapałem dużego karasia a ich jest pełno. Czy to możliwe że te ryby urosły przez 2 lata, od 2-6cm do 15-20cm ? Kilka razy na haku miałem duże ryby, których nie mogłem wyciągnąć na brzeg, choć miałem zestaw typowy na suma, ale na miałem założoną gruntówkę, z dużym pękiem czerwonych robali własnej hodowli. Co to było ???? Jak ktoś mam pomysł niech pisze . Wielkie sorry za ortografie ale ręce mam bardzo mocno pokaleczone od  suma 5 kg. Wszedł mi na leki zestaw na małe karasie, dodam że zimą . "

Zrobiło mi się Ciebie żal, spotkanie z tym sumem wywarło na Tobie ogromne piętno, więc przetłumaczyłem Twój tekst na nasz język. Niestety, nadal nie wiem o co chodzi.Pozdrawiam Jarek [2011-02-17 12:13]

adamoski

żadne okaleczone ręce nie tłumaczą takich błędów ortograficznych.  Wrzuć do worda i wciśnij F7 i to popraw , rąk do tego nie użyjesz bardziej niż do pisania takich byków:/  [2011-02-17 15:06]

jurek096

Szanowny kolego - czy Ty nie masz swej godności wędkarza i w tak rozwiniętym szkolnictwie w naszym kraju robisz takie BYKI ORTOGRAFICZNE. Zamiast na rybki idż do szkoły .Pozdrawiam.
[2011-02-17 18:13]

jawor111

chłopaki toś se jaja robi koleś bo czytam i nie mogę tego pojąć jak to możliwe żeby tyle byków pierdo.... to na pewno żart oby mam taką nadzieje hehehhehe a jeśli się mylę to współczuje
[2011-02-17 23:05]

Luuki

Żarty sobie z Nas robisz "Koleżko" - dobrze Jawor napisał że to stek bzdur dla jaj...a te pokaleczone ręce od suma i to w zimę to mogłeś sobie darować , na zestawie karasiowym chyba pod lodem:) Wierutnie kłamiesz "koleżko" i nakłaniam pozostałych forumowiczów do nie odpisywania na tego typu żart bo będzie się pojawiać ich więcej....Pozdrawiam....
[2011-02-18 08:18]

ombre1973

Typowa prowokacja. Zakończmy ten temat. [2011-02-18 10:34]

gruby0113

po co ta farsa przecież on ma dopiero 8 lat raczej nikt z was nie umiał pisać bez błędów w tym wieku dajmy mu szanse, wyrozumiałości panowie niech to poprawi
[2011-02-18 12:42]

po co ta farsa przecież on ma dopiero 8 lat raczej nikt z was nie umiał pisać bez błędów w tym wieku dajmy mu szanse, wyrozumiałości panowie niech to poprawi

Ale przecież nie tylko o orty chodzi, ale o sens pytania. Kumasz coś z tego pytania? Poza tym 8-mio latek chyba nie powinien wybierać się sam nad staw na ryby. I wiadomości jakie posiada na temat stawu, ryb, warunków, nie pasują mi na wiedzę 8-mio latka. Ośmiolatek sam złowił 5-cio kilowego suma zimą? Helouuuu.....?!

[2011-02-18 12:54]

JaroDaw

W trzecim poście usunąłem błędy. 
w opisie jest napisane : jestem uczniem kl 1g łowie ok paru lat na rurzne spodoby od 2 lat głuwnie na kołowrorki rzadziej baty
raczej sądzę że chodzi o 1 gimnazjum
mniejsza z tym [2011-02-18 13:03]

gruby0113

Napisałem niech to poprawi a szczegółów nie opisał czy sam był może chciał się z nim pobawić i rękę do pyska wpakował. A z pytania ciężko się coś domyślić tu macie rację przecież tego nie neguję. prawda?I tu znowu rodzi się pytanie, gdzie są rodzice?
[2011-02-18 15:56]

gruby0113

No fakt to raczej pierwsza gimnazjum może jest dyzlektykiem i oprócz ortografii składnia zdania też mu nie idzie. dobra to jego sprawa nie będę szukał sensu tych pytań zadaj pytanie zrozumiałe a odpowiemy.
[2011-02-18 16:00]