Szykujcie się na masowe pozwy...

/ 52 odpowiedzi
Witam!
Dnia dzisiejszego dostałem taką oto wiadomość:

19:46:18
kolego czy ty tam byłeś i może słyszałeś wszystko to byś mógł tak pisać ale za te słowa które napisałeś zostałeś
podany do sądu i zobaczymy kto to powiedział.
Przeciesz mógł sobie wedkowac sam oświadczył ze nie interesuje go czy kartki były czy nie było to obowiązkiem organizatorów dlaczego nie siadł nikogo to nie interesuje
pisze na blogu kłamstwa i wszyscy wieża jednemu
a druga strona co niech poda do rzecznika dyscyplinarnego
jak jest taki pewien .Bo ja poślę do rzecznika twoje zachowanie jak piszesz o kimś kogo wogule nie znasz

Treść oryginalna, autor nieznany.
Jak mniemam to "odpowiedź" na komentarz do wpisu Kolegi GHOSTMIRa "Buraki po wodzisławsku". Jeżeli ktoś z Was również skomentował ten artykuł i - nie daj Boże - komentarz był niepochlebny dla PZW to może się spodziewać tego samego.
Cóż, spakowałem szczoteczkę i pastę do zębów, Wam radzę to samo.
Może będziemy w jednej celi, to sobie o rybach pogadamy ;)
u?ytkownik13410

Będę wam przynosił fajki chłopaki :)! a tak na poważnie to g***o mogą wam zrobić. Komentujecie relację GHOSTMIRA, a za to nie idzie się do sądu. Pozostaje współczuć osobie która napisała ten komunikat. Żenada. Koło 62 (z tego co pamietam) znów się skompromitowało. (2009/09/29 20:15)

u?ytkownik22572

Spoko Pisaq, facet który nie potrafi po Polsku napisać kilku zdań, nie pójdzie z tym do sądu bo zgubi się na pierwszym korytarzu. Jak ma Cię pozwać skoro nie umie pisać? Faktycznie jakieś "buraki", skoro nie potrafią się wysłowić. A szczoteczka zawsze się przyda ale do czyszczenia zębów w przyjemniejszych miejscach. (2009/09/29 20:19)

pisaq

Oczywiście komentarze pod wpisem na blogu odnoszą się właśnie do tego wpisu, a nie sytuacji rzeczywistej :) Bez względu na to czy wpisem była relacja z imprezy czy też opowiadanie sci-fi ;)

Z całym szacunkiem dla Kolegi GHOSTMIRa, ale poruszając się na blogach użytkowników wedkuje.pl, portalu nie mającego poparcia PZW, gdzie informacje nie mają potwierdzenia ze strony PZW poruszamy się w strefie literackiej fikcji, a każdy komentarz jest czysto hipotetyczny.

Fakt, ilość błędów ortograficznych, brak znaków przestankowych i generalnie cała forma wskazuję na osobnika kształcącego się w III klasie szkoły podstawowej.

Czasy komuny już minęły, straszenie sądem już nie przejdzie.
Tym bardziej, że nikt nie wypowiadał się imiennie pod adresem osoby również wymienionej imiennie.

Trzeba będzie pilnować tyłka, żeby pod prysznicem mydełko nie upadło :D (2009/09/29 20:35)

kazik

Dlaczego nikt z uczestników w tym zajściu nie odezwał się i nie przedstawił swoich racji na blogach które to opisywały , dlaczego nie podjęli dyskusji i nie bronili swojej racji , A jeżeli byli tacy co nie brali udziału w takim zachowaniu mogli by próbują za kolegów przeprosić w imię dobra koła . Ruszyło ich kiedy sprawa została nagłośniona , bo wcześniej myśleli że im ujdzie. (2009/09/29 20:47)

kazik

I jeszcze dodam -Wierzę koledze ,, GHOSTMIR” bo kiedyś w naszym rejonie z podobną sytuacją się spotkałem i trendy polityki okręgowej ku temu idą. (2009/09/29 20:53)

pisaq

Nie mówię, że nie wierzę Kol. GHOSTMIRowi, ale nasz portal nie ma "błogosławieństwa" PZW, zatem wszelkie informacje na te tematy są nieoficjalne i niepotwierdzone przez Jedyny Słuszny Szlachetny PZW ;>

Już się rozejrzałem za tzw Stowarzyszeniami Wędkarskimi. Łowisk mniej, opłaty te same, ale ryb więcej i przepisy dla ludzi (z tym, że uznawanie karpia i amura za rybę szlachetną jest dla mnie totalną kompromitacją) (2009/09/29 20:56)

łysy wąż

pisaq - nie wiem co żeś tam nawypisywał, ale chyba narozrabiałeś ;-) Nie martw się chłopaku - ja opłacę Ci prenumeratę WŚ, żebyś miał co czytać ;-)

A co do poparcia portalu przez PZW - ja nie uważam tego co piszę za fikcję literacką, a moje komentarze są szczere. A to że kilku brzuchaczom portal nie " pasi " to mi to wisi. Nie chcą - niech nie czytają i się nie logują. Chcą żeby zlikwidować strony kół z wędkuje.pl? A niech nas cmokną w trąbki. Nie mogą nikogo do tego zmusić. Ja na tych "panów" wykładam la...ę i puszczam w ich kierunku brzydkie bąki :-) Niech się zajmą ochroną wód, a nie pierdołami.

P.S. a sama forma i pisownia, rzeczywiście oryginalna i interesująca :-) (2009/09/29 21:03)

kazik

Nie można dezerterować kiedy garstka nawiedzonych ludzi chce nas ustawiać działać na szkodę związku i mówić co mamy robić i pisać . Byłem jestem i będę wędkarzem i tak długo będę należał do tego związku jak długo będzie istniał lub ja żył , tylko trzeba jakoś próbować go zmieniać na lepsze. Mam nadzieję że przyjdą lepsze czasy. (2009/09/29 21:10)

grzegorzk75

Lepsze czasy z pewnością przyjdą.......... ale np. dla mojej córki, która zaczęła właśnie 1 klasę podstawówki a pisze lepiej od tego FAJFUSA który grozi sądsami Marcinowi. Pisaq nic się nie martw, trolle takie jak ja są po Twojej stronie!!! Tak jak pisałem - Wodzisławskie chamy do wora!!! (2009/09/29 21:32)

u?ytkownik1805

Mogą skoczyć jak się mówi na Śląsku na pukiel i tyle. To pewnie napisal jakiś nie dokońca spełniony facio, i ma teraz radochę,że przestraszył. PZW jakie jest każdy widzi. Zmiany są potrzebne jak powietrze do życia i pewnie będą prędzej czy póżniej, oczywiście lepiej prędzej. (2009/09/29 21:40)

kroll

LUDZIE OTRZĄŚNICIE SIĘ!!! TEN PORTAL MIAŁ SŁUŻYĆ WEDKARZĄ(WYMIANA DOŚWIADCZEŃ,ŁOWISK I PORAD GDZIE NA CO I JAKA RYBA BIERZE ) A TU CO WIELKIE GÓWNO!!!!! JEDEN NA DRUGIEGO,BO TEN TO A TEN TO,TAMCI NA TAMTYCH!!! JA PIR....LE!!! CYRK JAKICH MAŁO !!!! NIECH ZAMKNĄ TEN PORTAL I BĘDZIE SPOKUJ!!!!! (2009/09/29 21:41)

grzegorzk75

Spokój pisze się przez ó a nie u ......... a jak nie wiesz o co ludzie tutaj "walczą" to zajmij się komentowaniem "Misia Uszatka". (2009/09/29 21:48)

u?ytkownik13410

kroll, jeżeli nie zauważasz wymiany doświadczeń, opisów i łowisk wraz z poradami na tym portalu to zaraz po zapoznaniu się z zasadami ortografii powinieneś udać się do okulisty. Fakt, że zauważamy pewne patologię w postępowaniu zarówno władz PZW jak i zwykłych użytkowników wód nie świadczy o tym, że naskakujemy jeden na drugiego. Każdy ma prawo do własnego zdania, forum do tego służy a nadała nam to konstytucja RP, która jest najwyższym aktem prawnym w tym kraju.
Pozdrowionka :) (2009/09/29 21:57)

pisaq

Wkurzają mnie takie chore akcje. Ktoś coś wybitnie spier***ił, nie ma odwagi nawet się bronić, o przyznaniu się do winy nawet nie wspomnę i - jeżeli to ten jegomość - straszy sądem.
Napisałem tam - i prawdopodobnie o to chodzi - "chamy ze słomą w butach", co tu innego pasuje? Wiele innych określeń, ale mniej kulturalnych.
Szczególnie, że ta osoba się nie przedstawiła, nie zachowała podstawowych zasad kultury, interpunkcji, ortografii, w ogóle niczego...

Przecież to jest jawne sku******stwo! Gościu jako prezes powinien dbać nie tylko o swoich podopiecznych i przy< pi >sów, ale również o wizerunek koła! O to jak postrzegają go inni wędkarze! Na swoją wodę?! Komentowałem już artykuł nt "płać tam gdzie łowisz", to kolejne rozbijanie struktur PZW, a my chcemy krajówkę!
Kpina! Wstyd i hańba!
Już nie mówię o koleżeńskiej uprzejmości czy życzliwości bo jak wiadomo chamy ze słomą w butach jej nie mają! Ale do jasnej cholery gość jest prezesem - opiekuje się czymś a nie dostał to na własność! Ojj urządziłbym im zawody - jak cholera.
U nas jak są zawody to członkowie zarządu na kilka dni przed i na dzień przed przyklejają ogłoszenia, a jak trafi się jakiś wędkarz to nie ma problemu, żeby sobie połowił za ostatnim stanowiskiem - wody u nas nie brakuje!
Wszyscy jesteśmy wędkarzami i zamiast trzymać się razem to wojujemy między sobą! Zmierzamy ku zagładzie!
Przepraszam za chaotyczność, brak jakiegokolwiek ładu i składu mojej wypowiedzi, ale ciężko opanować nerwy czytając coś takiego...
Wszystkim życzę, aby nie musieli brać udziału w takich wydarzeniach!
Pozdrawiam,
Marcin! <2009-09-06 22:46>
(2009/09/29 22:00)

Norbert Stolarczyk

Jak się Tobie trolu ;) o przepraszam Krollu nie podoba To przecież nic nie stoi na przeszkodzie zmienić portal to po pierwsze po drugie zaś jak szukasz porad to kliknij zakładkę Porady.
Po trzecie nie wiesz o co chodzi to się nie wcinaj.
Mam nadzieję że jasno to przedstawiłem. (2009/09/29 22:03)

maksymilian 42

Koledzy,dlaczego dyskutujemy z człowiekiem bez twarzy,chodzi tutaj o kolegę kroll , a tymi burakami z koła w Wodzisławiu dajmy sobie spokój, szkoda nerwów.Pozdrawiam serdecznie maksymilian 42 (2009/09/30 00:00)

u?ytkownik4459

Ta osoba wg mnie należy do osób chcących wprowadzicć zamieszanie.Jest jedną z wielu na tym portalu.Więc nie należy do tego przykładać uwagi i całkowicie ich ignorować.W wypowiedzi pana kroll-a nie widać znamion słuszności ewentualnego pozwu. (2009/09/30 08:34)

kroll

PANOWIE TO NIE TAK !!!! ŻLE TO ODEBRALIŚCIE!!!!NIECHCE WPROWADZAĆ JAKIEGOŚ ZAMĘTU !!!!! BARDZO LUBIĘ CZYTAĆ WSZYSTKIE POSTY,NOWE WĄTKI.GŁÓWNIE CHODZI MI O TO SKAKANIE DO GARDEŁ ( ŻE TEN TO ,A TEN TO)ZWRACANIE NA PISOWNIE,ŻE ZDJĘCIE DO KITU.PRZECIĘŻ NIE TAK MA TO WYGLĄDAĆ!!!POZATYM JA TEŻ WALCZE ZE SWOIM KOŁEM DO KTÓREGO NALEŻE BO UCHYBIEŃ JEST WIELE!!!! POZDRAWIAM!!!!!!!!!!!!!!! (2009/09/30 09:30)

wiktoria2003

no i znowu się zaczyna.koło 62 to Sandomierz?jesli tak to pewnie pyniek znowu sie ujawnił. (2009/09/30 10:38)

pawelz

Sorry, nie szukam zadnej zaczepki :). Ale jak moglbys podac jakis przyklad stowarzyszenia wedkarskiego, gdzie sa podobne oplaty jak w PZW i wiecej ryb.
Pytam z czystej ciekawosci. Moze warto by sie zainteresowac, pogadac z ludzmi jak im sie to udalo i wdrozyc w zycie u siebie. Tylko chodzi oczywiscie o stowarzyszenie a nie zaden klub czy kolo ktore opiekuja sie jakims bajorkiem pod patronatem PZW. (2009/09/30 10:39)

pisaq

google.pl: stowarzyszenia wędkarskie.
Co region to inne. Opłaty w granicach 200-250zł, ale wód mniej bo przeważnie kilka stawów, stawików czy odcinek rzeki. Zatem zarybiają swoje wody, a nie wszystkie wg uznania ZG. No i karp jest rybą szlachetną :x (2009/09/30 11:31)

pawelz

Dzieki za odpowiedz.Pogrzebalem troche. Informacji niewiele, ale jesli juz jakies sa, to sam przyznasz ze ciezko je porownac do PZW. Niestety nie ta skala, a mimo to kwoty skladek i warunki polowow sa bardziej rygorystyczne niz w PZW mimo ze jak sam zauwazyles, glowna ryba jest karp amur plus czasami szczupak ktorego wolno np zabrac 1 szt na 2 tygodnie. No i info niestety nie dla mnie :). Lowie praktycznie tylko w rzekach a jak Bozia powala to gorskich (mimo ze mieszkam w centralnej Polsce). A nie znalazlem STOWARZYSZEN poza PZW gospodarujacych na jakichs rzekach. Ale moze i na to przyjdzie czas. (2009/09/30 12:30)

pisaq

Niestety i dla mnie karp i amur to nie ryba, a na pewno nie szlachetna.
Łowię szczupaki i sandacze na spinning, najczęściej z łodzi.
Nie sądzę, aby takie stowarzyszenie miało pod opieką jeziora na tyle duże, aby można było na nich łowić z łodzi. A łowienie szlachetnych karpi w kałużach mnie jakoś nie kręci. (2009/09/30 13:29)

spines21

łowiłem wiele ryb rożnych gatunków na rzekach,jeziorach,stawach i gdzie się tylko dało.Tak się składa,że teraz łowie karpie,na pobliskich akwenach,bo takie mam możliwości.I dlatego,że są w tych wodach.jak się coś zmieni może będe łowił inne ryby
nie pisze wciąż(chyba nawet wcale),że karp i amur to najlepsze ryby w naszych wodach.jak ktoś nie chce ich łowić to niech nie łowi i spoko.
ten wątek chyba już nieświeży jest trochę.i mało oryginalny.
jak karp nie ryba to jak go sklasyfikować?
chyba,że to licentia poetica? (2009/09/30 17:52)

pisaq

Chodziło mi o to, że nie jest ona celem moich łowów. Zatem bezsensownym jest zapisywanie się do stowarzyszenia, które "kultywuje" zarybienia tymi gatunkami.

PS, jest odpowiedź ów gościa.

I tak kolego może miałbyś rację ale cytuję,
Żeby takiego chama, gbura, prostaka i ograniczonego wsioka wybrać na prezesa to jest "siara jak ch**"!
"Wynocha na swoją wodę!" - śmierdzi typowym wieśniactwem, podlatuje wioskowymi kołami mającymi swoje małe kałuże z dwoma karpiami i "wędkarzami" patrzącymi, żeby ktoś nie zabrał "ich" ryby! Maksymalne, masakryczne i totalne ograniczenie umysłowe! Jeżeli coś takiego ma miejsce w przypadku prezesa koła to życzę im wesołych świąt i smacznego karpia ;sam to napisaleś i powinieneś
wiedzieć czym to grozi,obrażając na blogu.
Pozdrawiam
Wiec jak widać odniosłeś to do prezesa koła 62 i zaciągnieta opinia jest naruszeniem o zniesławienie gdyż
pana tam nie bylo.
(2009/09/30 18:03)