Szybkie łodzie motorowe,sprzęt i wyprawy na dorsze

/ 269 odpowiedzi / 2 zdjęć
NicraM

witam kolegów

dawno nie odwiedzałem z przyczyn czysto słuzbowych poza granicami kraju, jak byłem w domu to tylko nad wodę mnie ciagneło. Miałem wiosną klika udanych wypadów ale na jeziorka. Dorszowanie wogóle mi nie wypaliła pomimo kilku zarezerwowanych terminów, jak mogłem to pogoda nie pozwalała, jak była ładna pogoda to pozostawała mi tylko pomarzyć. Mam jeden termin na 02.12, mam nadzieję, że wypali i mam pytanko jak tam dorszyk w naszym pięknym morzu

(2011/11/08 18:16)

Gabi D

Witam posiadam dwa miejsca wolne na wtorek 15.11 na łodzi motorowej w Darłowie zapraszam 607-428-872. (2011/11/11 14:48)

baloonstyle

Wędkarstwo morskie w styczniu

Blogi  Wyprawy wędkarskie na forum

Wędkarstwo morskie  Dorsz 

utworzono: 2011/11/22 14:46

pawlo1818
Witam, mam zamiar wybrać się w styczniu na dorsza do Władysławowa, co myślicie o tym terminie??? możecie podać namiary na jakieś sprawdzone przez was jednostki? dzięki i pozdrawiam

Termin piękny, zimowe dorsze są najlepsze i jest ich sporo. Co do jednostek to zapraszam na blog tam jest masa telefonów do armatorów we Władysławowie :)) (2011/11/22 16:59)

pawlo1818

dzięki baloonstyle :) bo zastanawiałem się czy w ogóle jest sens w styczniu wybrać się na kuter, bo akurat będę tam w okolicach. (2011/11/24 16:37)

bobekprzywidz

witam,polecam Granika we Wladku. Bylem kilka razy no i spoko. co prawda nie zawsze opor ryby ale wiadomo, wedkarz jedzie na ryby a nie po nie. choc przyznam ze w 70% natargalem, (2011/11/24 18:33)

Gabi D

Witam posiadam wolne miejsca na łodzi motorowej Gabi D w Darłowie ruszam od 3-4 marca zapraszam tel. 607-428-872 (2012/02/26 16:50)

maestro-guma

Czesc Gabi co sie dzieje na Baltyku

(2012/03/13 21:33)

Gabi D

Witam na bałtyku standard o tej porze roku dorsz daleko ale troche można połapać, nie będę mówił ile bo nie tylko my śledzimy forum, ale ręce bolą od tych limitowanych 7 sztuk pozdrawiam. (2012/03/16 20:38)

prima5

wejdź na stronę Andrzeja Zduna i wszysko się dowiesz (2012/03/18 16:14)

adamelektron

Witam wszystkich forumowiczów.
 Już czas ruszyć na następny połów, będzie to moje trzecie mącenie wody w Bałtyku w tym roku. Byłem już w tym roku na NORDH STARZE  i na PAWLE.
 Z Nordh Stara jak zwykle byłem bardzo zadowolony. Szyper wspaniale napływał, załoga bardzo miła, dwoiła się i troiła, żeby pomóc radą czy pomóc rozplątywaniu sprzętu lub w podebraniu osękami ryb, a było co wyciągać !! Wspaniały kucharz przygotował jedzenie, prawdę mówiąc takiej zupy rybnej jeszcze nigdy nie jadłem a schabowy z ziemniakami i surówką zupełnie jak u mamy.
 Za tydzień 24.03 wybieram się do Władysławowa na szybką łódkę MARINEROII, rozmowa telefoniczna z właścicielem bardzo miła, po chwili rozmowy gadało się z nim jak ze starym przyjacielem. No zobaczę jak wyjdzie wędkowanie. O wynikach poinformuję.
 Następny termin mojej wyprawy to 07.04 z Darłowa na GABI D. Znowu mila i konkretna rozmowa z właścicielem, napawająca optymizmem na udane polowy i na dalsza owocna współpracę.
Po powrocie wszystko opiszę,  mam nadzieję że w samych superlatywach. Pozdrawiam Adamelektron

(2012/03/18 20:49)

adamelektron

Jeszcze tylko dwa dni, odliczam godziny do wyjazdu i wypłynięcia w morze. Sprzęt prawie przygotowany, pozostało mi tylko przesmarować zapasowy kołowrotek i nawinąć nową plecionkę. teraz juz tylko czekam na wieści z morza jaka pogoda, jakie połowy. Czy któryś z kolegów coś wie na ten temat?   Czekam na wieści o wynikach. Pozdrawiam Adamelektron (2012/03/21 20:31)

seafox

No witaj adamelektron łódź marinero to najlepsza łódź na której było mi dane pływać.Polecam wszystkim,którzy chcą poczuć co to znaczy prawdziwe dorszowanie. (2012/03/26 22:46)

adamelektron

Witam.
Wędkowanie na MARINERO II wypadło super.
Z portu we Władysławowie wypłynęliśmy ok 6.30. Po godzinnym płynięciu dotarliśmy na łowisko o głębokości 65m. Pierwsze rzuty nie dały oczekiwanych rezultatów. Dorsz jeszcze jest głęboko. Szybko zmieniliśmy łowisko , przeflancowaliśmy się na 80-85metrów głębokości. Tu już skończyły się żarty. Ciągnęliśmy!!! Kolejne napłynięcia czy zmiany łowisk na szybkiej łódce odbywały się błyskawicznie, wiec nie traciliśmy czasu , dzięki temu łapania było dużo. Pogodę mieliśmy wymarzoną, chłodno ale słonecznie, prawie bezwietrznie, morze jakby przed chwilą po nim walec przejechał.
Łódź prowadził Artur, jest wędkarzem wiec wiedział jak i gdzie napływać, w wolnym czasie pomagał nam czyścic ryby. Reszta wędkarzy z którymi mieliśmy  przyjemność spędzić ten dzień na morzu tworzyła zgrana ekipa z Konina. Bardzo fajni kompani. Było kulturalnie i wesoło. Na koniec łapania wszyscy stwierdzili że było to najlepsze łapanie na polskim morzu jakie przeżyliśmy. W porcie zameldowaliśmy się o godzinie 19, zmęczeni ale zadowoleni i wędkarsko spełnieni. A efekty były znakomite wszyscy mieliśmy po ponad .. sztuk, najlepszy około .. . Wielkości ryb nie były rewelacyjne , takie do 2kg. teraz leczę bolącą rękę  "korblowania" Ale już za dwa tygodnie będę na Gabi D. Wiec będzie następna relacja. Pozdrawiam Adam (2012/03/26 23:34)

adamelektron

Teraz leczę bolącą rękę od "korblowania" (2012/03/26 23:42)

baloonstyle

U Marcina i Artura zawsze łapy odpadają jak rybka współpracuje :) To goście którzy nie odpuszczają jak namierza rybkę :) (2012/03/27 07:44)

mazak33

heyah! co tam slychac na morzu? w sobote wypad. jeszcze dorsz stoi tak daleko od brzegu jak miesiac temu? (2012/04/11 20:31)

egzekutor

heyah! co tam slychac na morzu? w sobote wypad. jeszcze dorsz stoi tak daleko od brzegu jak miesiac temu?

byłem 6.04 na Darłowiaku(nie polecam) 29 malych najwiekszy 1.80. płynelismy z Darłówka jakies 2-2,5 h na łowisko. chyba juz tak blisko brzegu nie jest (2012/04/11 20:49)

mazak33

NO OSTATNIO JAK bylem misiac temu to plynelismy 3h na 50metr zobaczymy w sobote (2012/04/12 14:47)

Gabi D

Witam posiadam wolne miejsca na łodzi motorowej Gabi D na poniedziałek 14 maja zapraszam 607-428-872. (2012/05/11 20:44)

Gabi D

Witam posiadam wolne miejsca na przyszły tydzień 4-5-6 czerwca na łodzi motorowej Gabi D w Darłowie zapraszam tel. 607-428-872. (2012/05/31 20:04)

zbynio63

Witaj Gabi!Napisz jak z dorszem u Ciebie.Podaj 4-ry wolne miejsca na najbliższą Sobotę i Niedzielę(Anglicy mają wekend,Niemcy mają wohenende a Polacy?)Pozdrowienia z Mazur. (2012/06/13 11:38)