no jasne że wie :))
Dorsz Władysławowo
utworzono: 2011/11/08 07:47
Bez szału ale rybki są :)) (2011/11/08 09:15)
no jasne że wie :))
Dorsz Władysławowo
utworzono: 2011/11/08 07:47
witam kolegów
dawno nie odwiedzałem z przyczyn czysto słuzbowych poza granicami kraju, jak byłem w domu to tylko nad wodę mnie ciagneło. Miałem wiosną klika udanych wypadów ale na jeziorka. Dorszowanie wogóle mi nie wypaliła pomimo kilku zarezerwowanych terminów, jak mogłem to pogoda nie pozwalała, jak była ładna pogoda to pozostawała mi tylko pomarzyć. Mam jeden termin na 02.12, mam nadzieję, że wypali i mam pytanko jak tam dorszyk w naszym pięknym morzu
(2011/11/08 18:16)Wędkarstwo morskie w styczniu | utworzono: 2011/11/22 14:46 | |
pawlo1818 Witam, mam zamiar wybrać się w styczniu na dorsza do Władysławowa, co myślicie o tym terminie??? możecie podać namiary na jakieś sprawdzone przez was jednostki? dzięki i pozdrawiam |
Wędkarstwo morskie w styczniu
utworzono: 2011/11/22 14:46
pawlo1818Witam, mam zamiar wybrać się w styczniu na dorsza do Władysławowa, co myślicie o tym terminie??? możecie podać namiary na jakieś sprawdzone przez was jednostki? dzięki i pozdrawiam
Czesc Gabi co sie dzieje na Baltyku
(2012/03/13 21:33)Witam wszystkich forumowiczów.
Już czas ruszyć na następny połów, będzie to moje trzecie mącenie wody w Bałtyku w tym roku. Byłem już w tym roku na NORDH STARZE i na PAWLE.
Z Nordh Stara jak zwykle byłem bardzo zadowolony. Szyper wspaniale napływał, załoga bardzo miła, dwoiła się i troiła, żeby pomóc radą czy pomóc rozplątywaniu sprzętu lub w podebraniu osękami ryb, a było co wyciągać !! Wspaniały kucharz przygotował jedzenie, prawdę mówiąc takiej zupy rybnej jeszcze nigdy nie jadłem a schabowy z ziemniakami i surówką zupełnie jak u mamy.
Za tydzień 24.03 wybieram się do Władysławowa na szybką łódkę MARINEROII, rozmowa telefoniczna z właścicielem bardzo miła, po chwili rozmowy gadało się z nim jak ze starym przyjacielem. No zobaczę jak wyjdzie wędkowanie. O wynikach poinformuję.
Następny termin mojej wyprawy to 07.04 z Darłowa na GABI D. Znowu mila i konkretna rozmowa z właścicielem, napawająca optymizmem na udane polowy i na dalsza owocna współpracę.
Po powrocie wszystko opiszę, mam nadzieję że w samych superlatywach. Pozdrawiam Adamelektron
heyah! co tam slychac na morzu? w sobote wypad. jeszcze dorsz stoi tak daleko od brzegu jak miesiac temu?