Szybki sposób na wyleczenie przeziębienia .
utworzono: 2011/09/16 19:11
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
kolego,zanim coś napiszę zaznaczę że nie dążę do kłótni ,wybacz ale tego co czasem piszesz nie da się czytać,sorka ale tak jest wiem że mogę nie wchodzić na niektóre tematy ale ty jesteś wszędzie,i mam nadzieję że bez urazy
[2011-10-02 21:19]
chciałem koledze przypomnieć, że wczorajszy temat nie był o roślinach chronionych tylko o tym jak oczyścić staw. A na takie osobistości jak ty to jestem na prawdę płytki emocjonalnie bo nie robią na mnie wrażenia takie wypociny, które piszesz. Zastosuj się do porady kolegi Olka i kup maść:))))
[2011-10-02 22:06]
Czosnek powoduje wżery .... Ciekawa teoria ... Nadmiar jest wprawdzie niepolecany osobom z nadkwasotą ale żeby od razu "wżery " ? Może kratery jak na Marsie ?Czosnek zwiększa wydzielanie soku żołądkowego lecz chroni także przed zgagą i ogólnie korzystnie wplywa na przemianę materii , szeroko pojmowaną .Jak to mówi kierownik w Projprzemie - trzeba przeprowadzić defektoskopię i zaspawać wżery - w takich okolicznościach termin "wżer " ma znaczenie potoczne ale zrozumiałe i adekwatne do sytuacji.
Masz filozof, poczytaj tych, co się na tym znają bez Wikipedii, bo już nie mozemy wszyscy ścierpieć twoich przemądrzałych wywodów NA KAŻDY TEMAT :
Osoby cierpiące na ostry nieżyt żołądka i jelit powinny unikać jedzenia czosnku. Przeciwwskazaniami są również : choroby nerek, niedociśnienie tętnicze, karmienie piersią..
Należy też pamiętać, że czosnek jest ciężko strawny i przy spożyciu zbyt dużej jego ilości może dojść do podrażnienia błon śluzowych przewodu pokarmowego.
A w razie wątpliwości masz link do strony:
http://linemed.pl/nhealth_guide/details/cId,10,id,543
A co to są podrażnienia błon śluzowych przewodu pokarmowego, to już sobie zapewne poszukasz w sobie znanych źródłach.
[2011-10-02 22:11]
Mam już dość ganiania na każdy wątek na którym pojawia się @Linke83 i interweniowania, "bo znowu Linke z kimś się żre"! DO CHOLERY LINKE, CZY TY MOZESZ WRESZCIE DAĆ LUDZIOM SPOKÓJ Z TYMI SWOIMI FILOZOFICZNYMI WYWODAMI NA DOKUMENTNIE KAŻDY TEMAT?????????????????????????????????????????????? [2011-10-02 22:29]
A skąd wiesz że to przeziębienie ? Być może jest to zakażenie wirusem Coxsackie albo pałeczką grypy Haemophilus Influenzae ( nie ma ona nic wspólnego z grypą wirusową ) , albo kataralny , wirusowy nieżyt górnych dróg oddechowych wywołany przez wirus kataru albo jeszcze inne przyziemne zakażonko ? Infekcje wirusowe są na ogół trudniejsze do wyleczenia, bardziej przewlekłe niż bakteryjne - i co ważne , zbędne a nawet szkodliwe jest podawanie podczas ich trwania antybiotyków. Dlatego tak ważne jest prawidłowe rozpoznanie i odpowiednie leczenie. W razie złego samopoczucia i wystąpienia objawów : należy udać się do lekarza. Infekcje u zwierząt w tym u ludzi - powodowane są przez wszelkiej maści drobnoustroje : bakterie , wirusy , riketsje , mikroskopowe grzyby , promieniowce, pierwotniaki - dlatego choroby stanowią obiekt badań lekarskich a nie osiedlowej "Bieriozki " czy sklepu monopolowego . Bardzo ważną kwestią jest czynnik zakaźny jaki wywołał zespół objawów chorobowych i tak : chorób wywołanych przez wirusy ( nawet kataru jako samodzielnej jednostki chorobowej ) nie leczy się np antybiotykiem bo działa się tylko na szkodę ustroju . Choroby bakteryjne leczy się natomiast lekami bakteriostatycznymi a gdy zachodzi konieczność - antybiotykami TO JEST NA TEMAT : CZY CHCESZ CZY NIE : CHOROBY LECZY SIĘ U LEKARZA ! Leczenie domowe przynosi opłakane skutki , jest mało skuteczne a czasem SZKODLIWE zdrowia. NIELECZONE CHOROBY PROWADZĄ DO POWIKŁAŃ.
to się nie lecz ziołami tylko idź do lekarza
[2011-10-02 22:52]