WedkarzIncognito
Z tego zestawienia, mimo że bardzo chwale sobię SG, to wybrałbym chyba Dragona. Piszę chyba, ponieważ jestem osobą, która bardzo długo podejmuje decyzję, do tego muszę sam sobie przedstawić argumenty za i przeciw żeby dokonać (nie zawsze) właściwego wybóru :))) Na korzyść Dragona przemawia do mnie fakt, że jest on uzbrojony w przelotki Fuji Alconite oraz uchwyt Fuji TVS (na marginesie chcę dodać że uchwyt TVS jest tak skonstruowany że pozwala ułożyć część dłoni bezpośrednio na blanku, a to daje świetne czucie pracy przynęty, brań itd). Właśnie ze względu na uchwyt TVS byłbym skłonny wybrać Dragona, rozumiem że taki argument może być mało przekonujący, ale z tego zestawienia teoretycznie Dragon zwycięża. Moje pytania:
- na której wg. was będzie najlepiej czuć brania
- czy poradzą sobie te wędki z większą rybą (oczywiście się na taką nie nastawiam ale wiadomo przyłowy się zdarzają - ostatnio padł szczupak 77 cm na kanibala 8 cm)
Na pierwsze pytanie odpiszę w prosty sposób, nie użytkowałem żadnego wędziska podanego w zestawieniu, stąd też nie mam pojęcia na której będzie najlepiej czuć brania :)
Na drugie pytanie również odpiszę w prosty sposób, jeśli hamulec będzie prawidłowo ustawiony, to wędziska z zestawienia poradzą sobie ze szczupakiem 70/80 :) (2020/10/06 11:26)