chodzi mi oto żeby firma w moim imieniu uzyskała odszkodowanie od PZU za wypadek w pracy
bo się w tym temacie nie znam inie dam sobie z tym rady
kolego tu nie chodzi o ZUS tylko o PZU z OC zakładu pracy
Przecież to dziecinnie proste.Jedziesz do oddziału ZUS wybierasz wniosek ,wypełniasz,dołączasz potrzebne dokumenty z zakładu pracy i tyle.Potem dostajesz wezwanie na komisje lekarską i koniec.
Wiem bo to przerabiałem.
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej, z dnia 18 grudnia 2002r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.
No i o jaki wypadek chodzi? I czy już ma go uznawanego przez ZUS. (2011/10/30 20:22)a ile bierze taka firma
Przecież to dziecinnie proste.Jedziesz do oddziału ZUS wybierasz wniosek ,wypełniasz,dołączasz potrzebne dokumenty z zakładu pracy i tyle.Potem dostajesz wezwanie na komisje lekarską i koniec.
Wiem bo to przerabiałem.
To miałeś farta że gładko ci poszło. ZUS to państwo w państwie i złodzieje. Oni zazwyczaj pod byle pretekstem odmawiają wypłaty odszkodowania. Między innymi niezgodność zeznań świadków zdarzenia...
Wiem coś o tym bo nie mam uznanego wypadku w pracy z 2004r. mimo iż zakład pracy mi go uznał. Do tego ja odpowiadam za błędy prawnika przyznanego mi z urzędu. Powiem że nawet moje urazy są opisane w tabeli procentowego szczerku na zdrowiu, a orzeczniczy napisali bez zmian po wizycie u nich przedstawicielki ZUS. Teraz mam złożony wniosek o wznowienie postępowania...
Kolega ma szczęście że chdzi o PZU, bo tu sądy nie są takie stronnicze jak w przypadku ZUS.
Koledze poradzę się zapoznać z;
Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej, z dnia 18 grudnia 2002r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.
No i o jaki wypadek chodzi? I czy już ma go uznawanego przez ZUS.