Szukam firmy od odzyskiwania odszkodowań po wypadk

/ 17 odpowiedzi
domin77

firma SOLVIA wywalczyła dla mojej siostry odszkodowanie od PKS-U z powodu wypadku,siostra podpisywała tylko upowarznienia żadnego łażenia po sądach (2011/10/29 22:13)

maetrix

Szukasz firmy? czy kierujesz sprawę na drogę cywilno-prawną bo to są dwie różne rzeczy. (2011/10/29 22:28)

burtus123

chodzi mi oto żeby firma w moim imieniu uzyskała odszkodowanie od PZU za wypadek w pracy (2011/10/30 11:53)

ryukon1975

chodzi mi oto żeby firma w moim imieniu uzyskała odszkodowanie od PZU za wypadek w pracy

Po co Ci do tego pośrednik? (2011/10/30 12:00)

burtus123

bo się w tym temacie nie znam inie dam sobie z tym rady (2011/10/30 12:08)

ryukon1975

bo się w tym temacie nie znam inie dam sobie z tym rady

Przecież to dziecinnie proste.Jedziesz do oddziału ZUS wybierasz wniosek ,wypełniasz,dołączasz potrzebne dokumenty z zakładu pracy i tyle.Potem dostajesz wezwanie na komisje lekarską i koniec.
Wiem bo to przerabiałem. (2011/10/30 12:13)

burtus123

kolego tu nie chodzi o ZUS tylko o PZU z OC zakładu pracy (2011/10/30 12:16)

ryukon1975

kolego tu nie chodzi o ZUS tylko o PZU z OC zakładu pracy

Rozumie różnice. (2011/10/30 12:21)

domin77

zgłoś się do takiej firmy właśnie typu SOLVIA,ich prawnicy zbadają sprawę zobaczą ile można wywalczyć Ty z niczym się nie szarpiesz,a twoje koszta to jakis procent dla firmy od wywalczonej sumy.powodzenia (2011/10/30 19:15)

burtus123

a ile bierze taka firma (2011/10/30 20:11)

Artur z Ketrzyna

Przecież to dziecinnie proste.Jedziesz do oddziału ZUS wybierasz wniosek ,wypełniasz,dołączasz potrzebne dokumenty z zakładu pracy i tyle.Potem dostajesz wezwanie na komisje lekarską i koniec.
Wiem bo to przerabiałem.

To miałeś farta że gładko ci poszło. ZUS to państwo w państwie i złodzieje. Oni zazwyczaj pod byle pretekstem odmawiają wypłaty odszkodowania. Między innymi niezgodność zeznań świadków zdarzenia...
Wiem coś o tym bo nie mam uznanego wypadku w pracy z 2004r. mimo iż zakład pracy mi go uznał. Do tego ja odpowiadam za błędy prawnika przyznanego mi z urzędu. Powiem że nawet moje urazy są opisane w tabeli procentowego szczerku na zdrowiu, a orzeczniczy napisali bez zmian po wizycie u nich przedstawicielki ZUS. Teraz mam złożony wniosek o wznowienie postępowania...

Kolega ma szczęście że chdzi o PZU, bo tu sądy nie są takie stronnicze jak w przypadku ZUS.
Koledze poradzę się zapoznać z;

Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej, z dnia 18 grudnia 2002r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.

No i o jaki wypadek chodzi? I czy już ma go uznawanego przez ZUS. (2011/10/30 20:22)

Artur z Ketrzyna

a ile bierze taka firma

Zazwyczaj 20-30% wygranej plus koszta sądowe. Z tym że wszystkie specjalizują się w wypadkach komunikacyjnych (mi nie udało się znaleźć do wypadków w pracy). Jak taka znajdziesz to daj mi znać. (2011/10/30 20:26)

ryukon1975

Wiem bo to przerabiałem.

To miałeś farta że gładko ci poszło. ZUS to państwo w państwie i złodzieje. Oni zazwyczaj pod byle pretekstem odmawiają wypłaty odszkodowania. Między innymi niezgodność zeznań świadków zdarzenia...
Wiem coś o tym bo nie mam uznanego wypadku w pracy z 2004r. mimo iż zakład pracy mi go uznał. Do tego ja odpowiadam za błędy prawnika przyznanego mi z urzędu. Powiem że nawet moje urazy są opisane w tabeli procentowego szczerku na zdrowiu, a orzeczniczy napisali bez zmian po wizycie u nich przedstawicielki ZUS. Teraz mam złożony wniosek o wznowienie postępowania...

Kolega ma szczęście że chdzi o PZU, bo tu sądy nie są takie stronnicze jak w przypadku ZUS.
Koledze poradzę się zapoznać z;

Rozporządzenie Ministra Pracy i Polityki Społecznej, z dnia 18 grudnia 2002r. w sprawie szczegółowych zasad orzekania o stałym lub długotrwałym uszczerbku na zdrowiu, trybu postępowania przy ustalaniu tego uszczerbku oraz postępowania o wypłatę jednorazowego odszkodowania.

No i o jaki wypadek chodzi? I czy już ma go uznawanego przez ZUS.

Nie miałem farta tylko twarde papiery.Na miejsce wypadku wezwany prokurator jego i Policji papierów nie podważy nawet ZUS.Fakt że to tak wyszło z marszu bo nikt nie planował wypadku ale teraz wiem co wtedy trzeba zrobić.:) (2011/10/30 20:38)

Tre-bor

Europejskie Centrum Odszkodowań www.euco.com.pl (2011/10/31 08:04)

burtus123

a coś więcej o tej firmie (2011/10/31 13:20)

mariusz260877

zadzwoń do rzecznika spraw w swej miejscowości lub w swym rejonie znajdziesz tel  powie ci praktycznie wszystko telefonicznie (2011/10/31 13:30)

rkopr

A jaki teren Cię interesuje? Co miasto to inna firma od odszkodować - warto, abyś sprecyzował. Np. ja walczyłem o swoje odszkodowanie w Łodzi z http://castellum.com.pl/. I to był dobry wybór, można ich polecić ze spokojnym sumieniem. Dobrze wywiązali się z umowy, warunki współpracy też były dla mnie satysfakcjonujące. (2016/11/10 15:53)