Rozważam kupno pontonu AVIKSa z seria "Light". W ofercie firmy jest mowa o możliwości dokupienia podłogi sztywnej typu "książka". Jako że nie znam się na tym, mam kilka pytań do "zorientowanych":
1. czy taka podłoga zapewnia pewne stanie na niej (oczywiście chodzi o spinning), 2. czy ta podłoga nie wymaga (przypadkiem) bocznych, akuminowych listew, 3. a na koniec byłbym bardzo zobowiązany za opinie użytkowników takich pontonów (AVIKS), którzy wędkują na stojąco z tych jednostek.
1. czy taka podłoga zapewnia pewne stanie na niej (oczywiście chodzi o spinning), tak, ja swobodnie jerkuje na stojąco. 2. czy ta podłoga nie wymaga (przypadkiem) bocznych, akuminowych listew, sa zbędne. 3. a na koniec byłbym bardzo zobowiązany za opinie użytkowników takich pontonów (AVIKS), którzy wędkują na stojąco z tych jednostek. mam aviksa już chyba trzeci rok, składam rozkładam co tydzień, pływam od kwietnia po grudzień, ogólnie polecam. (2016/09/09 07:36)
Witam serdecznie. Posiadam 350 Aviks ze sztywną podłogą , świetny produkt. Miałem małe wątpliwości lecz wybrałem. Problem powstal podczas zakupu silnika spalinowego do pontonu o pawęży równe 40 cm. wszelkie kryteria spełnia tylko jeden silnik z krótką kolumną to HONDA 443mm I taki zakupiłem po dwóch latach, chciałem tańszy lecz nie ma co szczędzi. Wymogi jakie ma do spełnienia płyta kawitacyjna są bardzo duźe. Wszędzie wmawiają źe jak kurtka to kurtka nie ważne by sprzedać produkt i wtedy zaczyna się co teraz zrobić jak śruba wyłazi z wody podczas pływania lub jest za głęboko pod stępką tzn. po niżej dna łudki czy pontonu. A sztywna podłoga to czysty komfort. Pozdro. (2016/11/27 10:11)
Mam Ellinga 310cm z taką podłogą,sprawdza się doskonale,można stać i spiningować swobodnie ,i co NAJWAŻNIEJSZE nie ma tych pieprzonych profili bocznych które tylko utrudniają i wydłużają czas składania pontonu............. (2016/11/27 14:57)