Zaloguj się do konta

Szok

utworzono: 2010/06/20 15:44
alkomat102

Po małej przerwie wykupiłem karte i ruszylem nad wode.Ku mojemu zdziwieniu nad woda pełno jest oszołomów (kiedys chowali sie po szuwarach i miejscach nie uczeszczanych)którzy ciągną co tylko sie da bez względu na wymiar czy okres ochronny.Nie widac nikogo kontrolujacego poczynania tych ludzi.Zapytalem kolege ktory łowił obok czemu tak jest powiedzial ze nie kontroluja bo albo nie ma kogo(wszyscy wieja zanim ci wyjda z samochodu) albo sie boja w ogóle zaczepiac zeby nie oberwac.POLSKA TO "PIĘKNY"KRAJ. [2010-06-20 15:44]

kanikadze

Niestety to jest coraz częstszy widok bierze się to z tego że te ch*je nie potrafią nic większego złapać i biorą co się da a później narzekają że nie ma ryb... to jest po prostu kradzież. Życzę aby taki kutas jeden z drugim się udławił tym co weźmie!!!!!!!!!
[2010-06-20 16:59]

Sniper64

Niestety to jest coraz częstszy widok bierze się to z tego że te ch*je nie potrafią nic większego złapać i biorą co się da a później narzekają że nie ma ryb... to jest po prostu kradzież. Życzę aby taki kutas jeden z drugim się udławił tym co weźmie!!!!!!!!!

....:) Udławił i nie złapał oddechu...a odpowiadając co do kontroli koledze wyżej!!! no cóż! Owszem Ci co kontrolują mają się o co obawiać! zwłaszcza SSR-wszak nie mogą użyć siły fizycznej,nie mają też innych środków które by zapewniły im choć trochę bezpieczeństwa w przypadku jak kolega stwierdził ..Oszołomy'' takich stać na wszystko-a to że nie ma kogo kontrolować to to że technika poszła na przód i tacy też mają tele.,a mimo tego są ludzie którzy to robią!!! Pozdrawiam...:)    
[2010-06-20 22:01]

Boncki

Łowię 7 lat i miałem w życiu tylko 2 kontrole a w roku jeżdżę średnio 70 razy na ryby. Tragiczne to jest....
[2010-06-20 22:06]

Sniper64

....nie miej pretensji do ludzi którzy chcą to robić ,,jeszcze'' po prostu przeznacza się nie wielkie środki na te kontrole! a ze swoich spostrzeżeń zauważam że przynoszą efekty! może nie w każdym regionie są częste te patrole,ale cieszmy się że jeszcze są!!! Pozdrawiam:)
[2010-06-20 22:57]

kaugustyn13

hej. nie mam pretensji do straznikow w moim regionie bo znaja stalych wedkarzy i nawet daja nam spokoj. lecz ostatnio widzialem incydent w ktorym straz rybacka puszcza klusola gdyz sie znaja osobiscie. [2010-06-20 23:14]

kaugustyn13

powiem ze wzieli rybki i zwiali. mowie rybki gdyz to co klusole zlapali nie kwalifikowalo sie do ryb. [2010-06-20 23:17]

Sniper64

Jeżeli to widziałeś i jest to faktem,masz dowód na to - to powinieneś to zgłosić do komendanta straży w twoim rejonie!!!! tacy od razu wylecą ze straży! i nie miej skrupułów..Bo tacy tylko psują opinię innym uczciwym strażnikom!
[2010-06-20 23:22]

Ja lowie piaty sezon i kontrole mialem...2 razy.

Pozdrawiam !

[2010-06-21 17:54]

erykom

polak potrafi :) [2010-06-30 23:11]

Gruzinek

Tak, kontroli jest mało, ale jak ma ich być dużo; jak pracowników PSR jest tylu co kot napłakał a społecznych jeszcze mniej. A i my wędkarska brać, nie pomagamy tym ludziom pracować i wykonywać sumiennie swoje obowiązki.
Ile razy słyszy się w mediach, że komuś podeptano jego prawa prosząc o dokumenty czy sprawdzając sprzęt (wędkarski)...?
Zauważcie, że wszyscy się cieszymy i tolerujemy sytuację jak kontrolują innych ale jak nas... a to już łamanie praw obywatelskich i nadużycie władzy - prawda jest jednak taka, że sami musimy zgodzić się na dokładniejsze kontrole i od czasu do czasu, pomóc kontrolującym
[2010-07-01 08:39]

krapiotr69

Tak, kontroli jest mało, ale jak ma ich być dużo; jak pracowników PSR jest tylu co kot napłakał a społecznych jeszcze mniej. A i my wędkarska brać, nie pomagamy tym ludziom pracować i wykonywać sumiennie swoje obowiązki.
Ile razy słyszy się w mediach, że komuś podeptano jego prawa prosząc o dokumenty czy sprawdzając sprzęt (wędkarski)...?
Zauważcie, że wszyscy się cieszymy i tolerujemy sytuację jak kontrolują innych ale jak nas... a to już łamanie praw obywatelskich i nadużycie władzy - prawda jest jednak taka, że sami musimy zgodzić się na dokładniejsze kontrole i od czasu do czasu, pomóc kontrolującym

święta prawda

[2010-07-30 20:30]

witiakwicol1

Kolego ja wędkuję 30 lat i miałem tylko a może około 20 kontroli i od razu dopowiem że strażnicy mnie znają i wiedzą że jestem w porządku.Dlatego jak widzą kogoś zaufanego to pozdrawiamy się kiwnięciem ręki.Pozdrawiam.
[2010-07-30 21:05]

Ronald_Edward_McDonald

A ja się nie dziwię, że strażnicy boją się kontrolować, bo jak to powiedział pan Drzewiecki: "Polska to dziki kraj".
[2010-07-30 21:08]

essoxx

Nie dziwię się, że działania PSR są takie a nie inne, nawet gdy złapią kłusoli na gorącym uczynki to sąd przeważnie wymierza im symboliczne kary grzywna lub kara ograniczenia wolności Brak namacalnych efektów działań zniechęca do podejmowania kolejnych, moze dlatego lepiej dla PSR złapac dziadka z bambusówką i wlepic mu 100.
[2010-07-30 23:21]

lucek123

Witam słyszałem że wędkarz może sprawdzić wędkarza więc myślę że nie trzeba czekać na straż tylko sprawdzić takiego chama i zadzwonić po policje a jak co do czego dać w ryja i powiedzieć policji że w samo obronie bo mnie zaatakował . Powiem tyle rozmawiam z kolegami nad stawem i widzę że kłusownictwo to już jest plaga ale nikt na to nie zwraca uwagi bo mówią że nie chcą mieć wrogów .Więc nie problem polega w częstości kontroli tylko w nas samych jak się sami za to nie zabierzemy to szlak trafi nasze łowiska
[2010-08-01 12:57]

jurek

Lucku , to nieprawda , że wędkarz może skontrolować drugiego wędkarza , po prostu nie ma takich uprawnień , a ci kłusole są na tyle cwani , że nieraz wiedzą na temat przepisów wędkarskich więcej niż połowa wędkarzy w Polsce , dlatego , tak się wymigują przed odpowiedzialnością przed prawem ----------- Ale nie trzeba być strażnikiem , żeby reagować na przejawy przestępstwa ----wedle kodeksu karnego , każdy obywatel widząc popełniane przestępstwo  może użyć tzw. Zatrzymania obywatelskiego , czyli schwytać , lub uciekającego obezwładnić do przyjazdu Policji ----------- Ale tu nasuwa się pytanie , ilu z Nas się odważy to zrobić , bo ja zrobiłem to kilka razy z pozytywnym skutkiem . A najlepszym skutkiem by było takiemu jednemu , czy drugiemu porządnie wpieprzyć , tylko tak aby nikt nie widział , wtedy by zapamiętam , że nie należy sięgać po nieswoje . PDK.
[2010-08-01 13:44]

Witam. Z kłusolami jest problem, jak się człowiek odezwie do jakiegoś wędkarza kiedy zauważy że coś jest nie tak z jego połowem to najspokojniejsza reakcja z jaką się spotkałem to często używane dźwięczne słowo określające szybkie oddalenie się. I cóż zrobic z takim chamstwem skoro policja nie zawsze reaguje?? A jeśli się już zjawią to po tych sk...synach śladu już nie ma... [2010-08-01 15:09]

dadin

popisać każdy może ,jak to jest zle, ŻYJEMY W POLSCE KRAJU BIEDNYM i niestety pogódzmy sie z tym że tak będzie.................
[2010-08-01 15:23]

Witam. Z kłusolami jest problem, jak się człowiek odezwie do jakiegoś wędkarza kiedy zauważy że coś jest nie tak z jego połowem to najspokojniejsza reakcja z jaką się spotkałem to często używane dźwięczne słowo określające szybkie oddalenie się. I cóż zrobic z takim chamstwem skoro policja nie zawsze reaguje?? A jeśli się już zjawią to po tych sk...synach śladu już nie ma...

witam ja już dzwoniłem pare razy w życiu no i muszę powiedzieć że policja w koninie nigdy nie zawiodła do 30 minut byli na miejscu i to nie jednym radiowozem zależnie od tego co zgłosiłem,ilość kłusowników i co broili ,policja kolego nie może sobie olać wezwania
[2010-08-01 15:32]

jurek

Masz rację Piotrze ................. piotr100574 ............. , policja reaguje bardzo szybko , tak samo jest w moim mieście i okolicznych miejscowościach --------- Trzeba tylko chcieć informować odpowiednie służby ---------- pozdrawiam .
[2010-08-01 16:07]

Więc pozostaje się cieszyć że organy ścigania sprawnie u Was działąją. Ja niestety tak pozytywnej opinii wydać nie mogę. Nie powiem, pojawiali się nad wodą ale bez sukcesów. Wychowałem się na prowincji, tam też łowiłem swoje pierwsze ryby i tam też widziałem przykłady kumoterstwa. Jak inaczej nazwać sytuację kiedy facet obstawiony wędkami jak wigilijny stół potrawami pozdrawia podniesieniem ręki patrol??? To dawne dzieje, nie mam pewności jak wygląda to obecnie. Mam nadzieje że idzie ku lepszemu, w przeciwnym wypadku zaczynam kopać własny staw xD A tak serio trzeba mieć wiarę, i jeśli chcemy zmieniać świat zacznijmy od nas samych i bliskiego otoczenia. Może potem przykład rozprzestrzeni się i za kilka-kilkanaście lat obraz wód naszego kraju zmieni się na +?
[2010-08-02 11:13]

swiezy

A co powiecie na to  http://www.wedkuje.pl/wedkarski-rekord,lin,115345 .Promują to na pierwszej stronie
[2010-08-25 23:10]

Wierzyć się nie chce... To nie jakaś kolejna prowokacja? [2010-08-25 23:15]

Bromar

A co powiecie na to  http://www.wedkuje.pl/wedkarski-rekord,lin,115345 .Promują to na pierwszej stronie

Witam Kolegów, nie rozumiem Waszego zdziwienia Koledzy, takich fotek jest więcej na portalu.
Oto kolejna :http://www.wedkuje.pl/fotka-wedkarska,ryba,112817

[2010-08-26 00:08]

Witam Kolegów, nie rozumiem Waszego zdziwienia Koledzy, takich fotek jest więcej na portalu.
Oto kolejna :http://www.wedkuje.pl/fotka-wedkarska,ryba,112817

Człowiek wypuszcza wielkie ryby grubo ponad wymiar bo mu szkoda , bo wrócą jeszcze większe bo się wytrą , jak złapię niewymiarową to do głowy mi nawet nie przychodzi aby ją zatrzymać a tu debil jeden z drugim kłusuje i jeszcze zamieszcza fotki ze swojej kłusowniczej działalności .

Co za ludzie , czy to się wreszcie skończy ?

[2010-08-26 07:20]