Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
A nie, nie mozna. Bo założył ten temat kolega, który nie jest w tej grupie, więc rozmawiamy tam, gdzie nam się zadaje pytania. Nie pasuje ci, to nie zagladasz na ten wątek i masz problem z głowy. Ostatni człon tytułu wątku, jest chyba łatwy do przeliterowania :
"Szkolenia SSR - poza grupą"
(2012/02/10 18:09)Ja bym takich stronniczych fachowców od pilnowania porządku nad wodą odwołał. Sam bym wnioskował do starosty o rozwiązanie takiego szkodliwego tworu. I złotówki z koła bym nie dał...
Więcej szkody niż pożytku z takich ludzi.
To lepiej też napisz swoją kandydaturę , bo się wcale nie nadajesz (j k )
Nie rozumiem frustracji wielu Kolegów zabierających głos na tym forum.Społeczna Straż Rybacka była,jest i będzie! Czy to się komuś podoba czy nie.
No to się kolega popisał butą i zarozumiałością i arogancją. Starosta może rozwiązać SSR w swoim powiecie, czy to się strażnikom podoba, czy nie. Takimi wypowiedziami dajesz świadectwo szkodliwości tej formacji. Państwo w państwie ?
To po co włazisz i pytasz , czytaj przeszkadzasz , jak nie masz co do napisania(2012/02/10 19:39)
A co kolega taki bojowy? forum jak i temat jest otwarty więc każdy może coś napisać.
Dlaczego nie zwrócisz koledze uwagi, że komentuje wpisy tym - " :) " to dopiero wysiłek intelektualny i wnoszący wiele do dyskusji. Nie zwrócisz bo to członek SSR, więc nie wypada dla Ciebie tego zrobić. Proszę także nie wmawiać mi że jestem wrogiem SSR, bo to jest nieprawda , jestem wrogiem niektórych członków tej straży którym się wydaje że są ponad prawem, którzy zbyt emocjonalnie podchodzą do tej społecznej działalności traktując to jako osobistą wojnę z każdym spotkanym wędkarzem nad wodą, traktując jak potencjalnych przestępców. Ludziom nie znoszącym krytyki, przekonanym o swojej nieomylności, zapominających że mają służyć społeczeństwu a nie przeciwko.
Nie rozumiem frustracji wielu Kolegów zabierających głos na tym forum.Społeczna Straż Rybacka była,jest i będzie! Czy to się komuś podoba czy nie.A najlepsze jest to ,że my Strażnicy możemy się pojawić w każdej najmniej spodziewanej chwili i ze względu na to ,że nie mamy prawa karać mandatami,kierujemy wnioski do sądów.A tam nie ma już małej szkodliwości społecznej.Dlatego też Ci wszyscy ,którzy nas Strażników mieszają z błotem na tym i innych forach wędkarskich nie mają czystego sumienia i nie są prawymi wędkarzami.Dla kogoś kto prawo szanuje nie ma znaczenia czy jest ktoś kto kontroluje jego przestrzeganie czy nie ma .
To po co włazisz i pytasz , czytaj przeszkadzasz , jak nie masz co do napisania
A nie, nie mozna. Bo założył ten temat kolega, który nie jest w tej grupie, więc rozmawiamy tam, gdzie nam się zadaje pytania. Nie pasuje ci, to nie zagladasz na ten wątek i masz problem z głowy. Ostatni człon tytułu wątku, jest chyba łatwy do przeliterowania :
"Szkolenia SSR - poza grupą"
A może faceci z "małymi"? Czy tutaj próbujecie urosnąć?
(2012/02/10 22:49)JKarp taki jesteś madry to dlaczego opublikowałeś moje nazwisko bez mojej zgody?Moje dane są dostępne tylko dla zarejestrowanych w tym portalu,przez ciebie moje nazwisko mogą przeczytać także nie zarejestrowani na WEDKUJE.Sprawy ci z tego powodu robił nie będę,bo nie mam nic do ukrywania,ale na przyszłość radzę się zastanowić co piszesz:)
Nie rozumiem frustracji wielu Kolegów zabierających głos na tym forum.Społeczna Straż Rybacka była,jest i będzie! Czy to się komuś podoba czy nie.A najlepsze jest to ,że my Strażnicy możemy się pojawić w każdej najmniej spodziewanej chwili i ze względu na to ,że nie mamy prawa karać mandatami,kierujemy wnioski do sądów.A tam nie ma już małej szkodliwości społecznej.Dlatego też Ci wszyscy ,którzy nas Strażników mieszają z błotem na tym i innych forach wędkarskich nie mają czystego sumienia i nie są prawymi wędkarzami.Dla kogoś kto prawo szanuje nie ma znaczenia czy jest ktoś kto kontroluje jego przestrzeganie czy nie ma .
wykonując obserwację można wiele ustalić jak np. zachowanie wędkarza,ubiór, sprzęt jakim się posługuje, czy nie wrzuca ryb np. niewymiarowych pod kamyczek do bagażnika - lub do woderków gdy jest kontrola na rzece, lub znany jest nam już z wcześniejszych kontroli (bo jak się jest często nad wodą to wielu wędkarzy się zna i nie ma potrzeby kontrolowania jego dokumentów) i wiele innych szczegółów , które dużo mówią. Skoro po obserwacji stwierdza się, że wędkarz sobie spokojnie łowi nie niepokoi się jego i nie zakłóca się mu jego wędkowania np. podpływając łodzią itp.
Nie szybciej byłoby po prostu skontrolować niż godzinami obserwować wędkarza, bo nie wieżę że po kilkuminutowej obserwacji można już wszystko wiedzieć na temat wędkarza. A co ma wspólnego ubiór do tego czy ktoś łowi łamiąc przepisy czy też nie? Dziwne kryterium oceniające czy ktoś łowi legalnie czy nie. Czy znajomość wędkarza jest decydującym czynnikiem by go nie skontrolować, a może ma w siatce niewymiarowe ryby, a może nie wypełnił rejestru, no ale jak się zna wędkarza , może kolega więc lepiej nie kontrolować bo się okaże że trzeba będzie wezwać policję czy PSR.
Dobry tytuł. Na tym forum od wędkarzy regulaminu PZW nawet się uczycie, jak pokazuję czasem mojej kobiecie(też ma kartę wędkarską) co się tutaj dzieje to ma niezły ubaw.
SSR na wedkuje.pl to wielkie pośmiewisko, paru kolesi którzy próbują chyba straszyć małolatów.
(2012/02/11 12:02)Jest tutaj wielu strażników, którzy potrafią zachować dystans i posługują wyłącznie argumentami, dlatego unikają forum otwartego. Myślę, że zupełnie inaczej taka dyskusja będzie się toczyła np na grupie Łowcy znad Polskich rzek
Może przenieść wątek i przekonać się jak będzie ? :) Zapraszam.
(2012/02/11 13:13)To w Okręgu Toruńskim Strażnicy SSR mają takie zniżki w opłatach PZW z racji członkostwa w SSR ???!!!
Pytam jako user .
W powiecie Kamiennogórskim i Okręgu Jeleniogórskim strażnicy SSR nie posiadają żadnych zniżek za swoją działalność- chyba, ze jest inaczej to niech ktoś mnie sprostuje. Wielu Kolegów ma pretensje, ze u nich nie ma kontroli ale to już bardziej sprawa do Waszych władz na waszych terenach dlaczego jest tak a nie inaczej. Jedyna rada abyście sami wzięli się do społecznej roboty i problem z głowy a i sprawy związane z działalnością SSR staną się łatwiejsze do zrozumienia.(2012/02/11 14:15)