Szczytówki Mistrall

/ 11 odpowiedzi
Witam.
Czy wie może ktoś gdzie można zakupić szczytówki do Mistrall X-TREME FEEDER 360/120 ????
Bardzo proszę o pomoc w tym temacie.
spinningista

Wydaje mi się że możesz spróbować, poprosić faceta w wędkarskim o ściągnięcie owych szczytówek z hurtowni. Postaw mu jakieś piwo, szczytówki dotrą 2 razy szybciej ;) (2010/07/22 15:26)

u?ytkownik35722

W każdym sklepie możesz kupić garść szczytów do feedera , kwestia dopasowania . (2010/07/22 17:12)

u?ytkownik35722

Oczywiście mówię o sklepie wędkarskim :-) (2010/07/22 17:15)

bartbmp

Weź zepsute szczytówki (zakładam że dlatego chcesz kupić nowe) i idź do sklepu wędkarskiego. Oddaj je sprzedawcy i poproś, żeby oddał je pośrednikowi handlowemu mistralla, a ten wymieni je na nowe. Może nawet bezpłatnie jak jeszcze masz gwarancje. Ja tak zrobiłem ze swoją szczytówką do browninga, bo nigdzie nie mogłem ich dostać. Ewentualnie napisz maila do pośrednika mistralla. Ja tak kupywałem części do kołowrotka. 

leszcz@leszcz.com.pl  napisz tam. Napewno ci poradzą. Nie pamiętam dokładanie ale siedziba chyba w Radomiu. Będziesz musiał za kuriera troche zapłacić, ale szczytówki orginalne:)

(2010/07/22 19:54)

Danii

Dzięki kolego bartbmp zrobię tak jak mi poradziłeś. Sklep wędkarski ściągnął mi lecz nie orginalne i nie jest już to samo. (2010/07/22 21:29)

bartbmp

ciesze się, że mogłem pomóc. I mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze :) 

Pozdrawiam

(2010/07/22 21:42)

u?ytkownik35722

Mam trzy feedki i około 60-ciu szczytówek ! Mam różne np. ze szkła , lepszy i gorszy węgiel , jakieś inne cudaczne mieszanki jedyne co jest takie same to składanie i długość bo moim zdaniem trzeba dobierać zawsze jednakowej długości gdyż w przeciwnym razie kijaszek przestaje równomiernie pracować ( szczególnie na dłuższych niż oryginalne ) a to może skończyć się wypadkiem . Nie sugeruj się kolego oryginalnością szczytówek tylko ich pracą . Można by powiedzieć , że są lepsze szczytówki i gorsze ale to nieprawda , są tylko szczytówki inaczej pracujące , na inne warunki i okoliczności .

Polecam Ci dokupić 10 różnych ale działających podobnie jak oryginały , potem 5 całkiem innych i tak dalej , dalej aż uzbiera Ci się niezła kolekcja na każdą wodę .

(2010/07/22 21:55)

gruby0113

kolega ma rację lecz 60? to troszkę za dużo zanim bym wybrał odpowiednią i za często szukał bym w tym momencie tej odpowiedniej,pozdrawiam (2010/07/22 22:16)

u?ytkownik35722

kolega ma rację lecz 60? to troszkę za dużo zanim bym wybrał odpowiednią i za często szukał bym w tym momencie tej odpowiedniej,pozdrawiam

No dużo ale mogę śmiało powiedzieć , że doszedłem do perfekcji w ich dobieraniu , oczywiście są oznaczone , no może większość ale wiem co biorę . Koszyków też mam z 2 kg w różnych albo raczej we wszystkich '' rozmiarach '' . Szczytówka to nasz gruntowy spławik więc trzeba mieć ich sporo albo raczej jak ja przesadnie dużo a wiecie , że od przybytku wędkarskiego głowa nie boli !

(2010/07/22 22:24)

gruby0113

to fakt, koszyków też mam tyle ja jednak zostanę przy 5 szczytówkach do kija. Ah te biedne plecy taki ciężar nosić pozdrawiam (2010/07/22 22:46)

u?ytkownik35722

to fakt, koszyków też mam tyle ja jednak zostanę przy 5 szczytówkach do kija. Ah te biedne plecy taki ciężar nosić pozdrawiam

No tak stary , ciężko ale znalazłem na to sposób a mianowicie zapodałem sobie wózek na dwóch kołach . POLECAM , jest wart każdych pieniędzy .

(2010/07/23 07:45)