Szczupaki w Rosji
utworzono: 2016/06/30 20:34
Znalazłem film jak to jest z łowieniem szczupaków w Rosji :)
https://www.youtube.com/watch?v=e5r1ouH6O0k [2016-06-30 20:34]
Ale kłusole!
czemu kłusole ? Nie wiem czy mają tam jakiekolwiek limity, a rzucanie ryb na podłogę łódki jest oczywiście nieetyczne, ale sam fakt że łowią z ręki nie ma z kłusownictwem moim zdaniem nic wspólnego, pokazuje natomiast dość dobitnie różnice w rybostanie u nas i w Rosji. Mogę tylko sobie wyobrazić co zrobiłby tam wprawny spinningista z tym całym zachodnim sprzętem. Pozazdrościć
Smieszne, podejrzewam że ani o zarybieniach, ani o C&R nikt tam nie słyszał. Jak widać natura doskonale radzi sobie bez "pomocy" PZW. [2016-07-01 11:20]
Ale kłusole!
czemu kłusole ? Nie wiem czy mają tam jakiekolwiek limity, a rzucanie ryb na podłogę łódki jest oczywiście nieetyczne, ale sam fakt że łowią z ręki nie ma z kłusownictwem moim zdaniem nic wspólnego, pokazuje natomiast dość dobitnie różnice w rybostanie u nas i w Rosji. Mogę tylko sobie wyobrazić co zrobiłby tam wprawny spinningista z tym całym zachodnim sprzętem. Pozazdrościć
Smieszne, podejrzewam że ani o zarybieniach, ani o C&R nikt tam nie słyszał. Jak widać natura doskonale radzi sobie bez "pomocy" PZW.
Szarpakowcy jak nic. Ryby owszem fajne ale czy jechałbyś na ryby z kałasznikowem na łódce? No i jeszcze tam metoda połowu mówi sama za siebie. Widać że koleś ma dobry telefon, w miarę spoko ciuchy a nie stać go na choćby bylejaką wędkę i łowić jak człowiek? Fakt faktem to Rosja co nie wyszarpią to odstrzelą i żarcie bedzie. [2016-07-01 15:49]
Ale kłusole!
Smieszne, podejrzewam że ani o zarybieniach, ani o C&R nikt tam nie słyszał. Jak widać natura doskonale radzi sobie bez "pomocy" PZW.
Szarpakowcy jak nic. Ryby owszem fajne ale czy jechałbyś na ryby z kałasznikowem na łódce? No i jeszcze tam metoda połowu mówi sama za siebie. Widać że koleś ma dobry telefon, w miarę spoko ciuchy a nie stać go na choćby bylejaką wędkę i łowić jak człowiek? Fakt faktem to Rosja co nie wyszarpią to odstrzelą i żarcie bedzie.
haha no nie brałbym ale żyjemy w polsce :p u ruskich brałbym i kałacha i granaty i co tylko bym miał :P kompilacje różnych dziwnych filmików zza naszej wschodniej granicy nauczyły mnie że u ruskich należy się wszystkiego spodziewać :P [2016-07-01 16:25]
Ale kłusole!
Szarpakowcy jak nic. Ryby owszem fajne ale czy jechałbyś na ryby z kałasznikowem na łódce? No i jeszcze tam metoda połowu mówi sama za siebie. Widać że koleś ma dobry telefon, w miarę spoko ciuchy a nie stać go na choćby bylejaką wędkę i łowić jak człowiek? Fakt faktem to Rosja co nie wyszarpią to odstrzelą i żarcie bedzie.
Myśle, że kałach jest im po to by tak na wszelki wypadek ich jakis zabląkany niedzwiedz nie zaatakował. Oni łowią na Czukotce zadupie totalne 1 człowiek na 100 km2. Same renifery i niedzwiedzie polarne. To jak bez kałacha tam jechac ;) A po za tym gościu który filmuje po złowieniu drugiego szczupaka mówi " starczy ci jedziemy" Wieć nie są to żadne kłusownicy :) Ale ryb przyznać sporo i jakie okazy! :) [2016-07-02 17:42]