Koło Poznania to znaczy ile km od ? w samym mieście o okolicy masz Wartę w niej może trafisz sczupaczka krótkiego a przy sporym fuksie i wymiarka w bliskim sąsiedztwie miasta jest kilka jezior w ktorych też teoretycznie szczupaki powinny występować , niedaleko jest Piła - troche jezior dalej na zachód kraina 100 jezior także powinny się trafić jakieś zębacze no i okolice Leszna też troche jezior gos Osieczna hmm na południe to aby Kurnik i kilka jeziorek a dalej nie ma co szukać bo wody brak aaa jeszcze wschód Gniezno itp też trochę wody jest . Jest w czym wybierać tylko czy choć jedno z tych łowisk słynie z systematycznie poławianych szczupaków to wątpie heh jedynie można liczyć na fart że jakas 51 siądzie. Połamania (2019/06/26 23:06)
20 lat temu to i u mnie nad Wartą był szczupak i nie było co prawda ani jednego zatrucia od tamtego czasu na odcinku w okolicach ujścia Prosny to jednak poziom wody kiedyś był wyższy zwłaszcza wiosną - wylewy na których szczupaki odbywały tarło i nie trzeba było zarybień , kłusownictwo ogromne a szczupaków nie brkakowało aa i do tego woda ścieki ścieki . Podstawowym problemem jest brak tarlisk , brak tarła spowodowany niskim poziomem wody od X lat i lepiej nie będzie . (2019/06/27 14:47)
Miałem na mysli tak do 50 km. Byłem w środę popołudniu na Warcie od Mostu Lecha w stronę Naramowic. 3 uderzenia z czego dwa zacięte. Dwa sandaczyki. (2019/06/29 18:35)