Aha czyli cała magia wklejanki polega na bardzo dobrej pracy gumy przy podbijaniu tak ? Dzięki delikatnej szczytówce ?
Bo chodzi o to czy zainwestować w kij czy łowić na opad tym co mam czyli jaxon extera 10-30g.
ekstremum super szybkich i niesamowicie czułych konstrukcji - jakieś przykłady ? jaka cena przede wszytskim.
Bo nim łowie i na gumy normalnie jest ok :) złapałem dziś pistoleta kolejnego w przygodzie spinningowej ( a dopiero w tym roku zacząłem więc nowicjusz ) a z opadu próbowałem też ale chciałbym znać opinie łowiących np szczupaki z opadu czy taki kij się nadaje czy też nie:) Czy lepiej zakupić coś lepszego wklejanego i mieć już na dwie ryby sandacz i szczupak. Czy nie wklejane ale coś innego coś czym swobodnie można łowić z opadu i prowadzić gumy normalnie o ile można jednym kijem prowadzić gumy powoli np i z opadu.
Witam. Jak w tytule , obecnie mam jaxon extera spinning 10-30g. A mam pytanie czy mogę na szczupaka polować nim z opadu czy do tej metody jak na sandacza musi być jakaś wklejanka ? Na razie mam zwykłą żyłkę ale jeśli ten kij podejdzie na opad na szczupaka to zakupię plecionkę.
Aha czyli na razie będę ćwiczył opad na jaxonie zobaczę czy coś uda się złapać. Do normalnego prowadzenia jest ok bo już złapałem więc przynęta pracuje ok , a na opad to nie wiem bo jeszcze nic się nie udało chwycić.Ale będę ćwiczył próbował zobaczę. A co byście polecili z nie wklejanej na sandacza jak i szczupaka z opadu ? Tego bym sobie zostawił do blach i woblerów.
Kolego opad to technika która stosujesz na krawędzi zielska, przy przeszkodzie, rancie, nie na otwartej wodzie. Choć i tu w pierwszej fazie też można ją wykorzystać Bo nigdy nie wiesz czy akurat w tym momencie nie będzie ataku który spowodowała wpadająca do wody przyneta. I tu wielu właśnie ten błąd robi że pozwala przynęcie opadać na luźnej żyłce. I wielu delikatnych brań nie czują, a reakcja na branie jest spóźniona, i często pudło...
Jak sama nazwa techniki wskazuje. Kontrolujesz opad przynęty...